Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

franjo-fritz

U automoto svjetu sam jako dugo. Tak da te neke bajke baš i ne pušim.Btw onda sigurno ni ulje nisu mjenjali ni kocnice nista ma to se samo popravlja na 400,000km..a i da je tako jadan onaj koji ga je kupio... Spam teme bez veze o lovackim pricama.. Mazda=sveta krava
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

ccm

Ja sam prodal mazdu 323F ditd sa 60k kilometara jer mi je bila preskupa za odrzavat. To mi je bio drugi auto, kod Tureka su me za veliki servis trazili 5k kuna. I onda sam se nacitao horor prica o hidraulicnom natezacu i kak mora bit original i jednostavno nisam htio riskirat. I jos na to, 1000kn za stelanje ventila. I jbg, za drugi auto preskupo odrzavanje. Prodo to u kupio Puntica. Inace super auto.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

topolino

Ja imam korejca i oni su kao i japanci. Neke stvari prvenstveno elektronika od zamjeskih jednostavno ne radi kako treba ili neradi u opce. ja na mom imam homokineticke i cilindar kvacila zamjenski ostalo je orginal. Nije da nemam povjerenja ili straha u konkurenciju, nego je moj izbor. Nedavno sam probao zamjenke kablove i auto je stalno cugao na malim okretajima, vratio orginal stare 19g. cuganja nema  :neznam:  Dokle MAF za fiat jtd bolje radi na accentu LC nego onaj koji je tvornicki ugradivan, a oba su bosch
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

JoĹža

Ah sta da pricam u firmi imamo vec jako dugo iskljucivo Nissanove vilicare i u prosjeku imaju 25000-30000 radnih sati i od prve zamjene ulja su na Ina Super 5 ulju i vidi cuda niti na jednog sto se tice motora nije metnut prst osim popravaka kranova za dizanje pa onda popravaka kocnica i zadnjeg zakretnog mosta. Neznam nesta su tu Japanci zmuljali dok ti motori tak dobro rade inace se ti vilicari tak paze po onoj staroj narodnoj udri konja koji hoce.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

JoĹža

Sto se tice one Mazde sa ne zamjenom zupcastog naveo sam njega, a o ulju nisam nista pisao mislim da bi svatko normalan  shvatio da je mjenjano. Jednostavno neki ljudi se ne zele dovest u situaciju da sarafaju po autu. Moje iskustvo sa Fiatom je kalvarija i od prvog dana je iskljucivo na org. rezervnim dijelovima, a kad imas stalno neke gluposti koje ti stvaraju probleme onda si prisiljen kupit Alfu pa da se rjesis tih briga i hvala dragom bogu na prosvjetljenju sto se tice Alfe. Odradila je u ovih god.dana sve relacije bez ikakvih briga i problema cak ni put do mora i nazad nije ostavilo trag na potrosnji ulja sto nebi mogao rec za Stila sa kojim prvo putovanje na more je proslo sa potrosenom 1 lit ulja od Kutine do Zadra. Inace je auto onda imao tocno 12000 na satu.

Stilo M

Treba promjenit naziv teme u "usporedba novog Fiat Tipa i Nissanovog vilicara"

:haha7: :haha7:

PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

JoĹža

Mislim da bi mozda bilo realnije prihvatit da ono sta je skuplje je i kvalitetnije. To se zna odavnina. Sta se moze istina ponekad boli al je tako.  Zato drugi proizvodaci imaju vece cijene svojih vozila u odnosu na druge to je mislim posljedica te kvalitete.

Bero

Citat: Joža  u 30 Lipanj 2016, 06:22:17
Mislim da bi mozda bilo realnije prihvatit da ono sta je skuplje je i kvalitetnije. To se zna odavnina. Sta se moze istina ponekad boli al je tako.  Zato drugi proizvodaci imaju vece cijene svojih vozila u odnosu na druge to je mislim posljedica te kvalitete.

Danas je to sve relativno
Samo boxer bajo moj :)

Miha.

To sa potroÅ¡njom ulja je normalno. Gotovo svi novi troÅ¡e poprilično ulja dok ne preÄ'u granicu od 20,30tkm :wink:

franjo-fritz

Relativno je to da je ralativan pojam usporedba izmeÄ'u vilicara i auta... . Pa ne može biti relativno skupo kvalitetnije od relativno jeftinog.. Pa samo shodno stim lupaju se relativno velike gluposti o relatvno razlicitim stvarima....
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Miha.

Kaj se tiče Tipa, moje mišljenje da su hatchback ipak trebali dignut za ljestvicu više, a karavan i sedan ostavit za raju..

JoĹža

Ja sam za usporedbu samo htio navest pouzdanost i kvalitetu Nissanovog motora. A to sto netko  nemoze sazvakat ja mu nemrem pomoc ali nazalost je tak. A sto se tice potrosnje ulja od prve zamjene ulja na 1500 km pa do dana danasnjeg sa stanjem na km je 152400 i dalje trosi 1 lit Selenie 20 k svakih 10000 km. Auto je od prvog dana do danas samo na Orginali Ricambi dijelovima Fiat pa mogu tocno znat koliki im je vijek i kad je sta otislo i zamjenjeno jel je  dokumentacija doma. Nisu ugradivani bilo kakvi jeftini dijelovi sa kojima se tak razbacuje da je Fiat jeftin za odrzavanje.

Stilo M

Citat: Joža  u 30 Lipanj 2016, 18:02:47
Ja sam za usporedbu samo htio navest pouzdanost i kvalitetu Nissanovog motora. A to sto netko  nemoze sazvakat ja mu nemrem pomoc ali nazalost je tak. A sto se tice potrosnje ulja od prve zamjene ulja na 1500 km pa do dana danasnjeg sa stanjem na km je 152400 i dalje trosi 1 lit Selenie 20 k svakih 10000 km. Auto je od prvog dana do danas samo na Orginali Ricambi dijelovima Fiat pa mogu tocno znat koliki im je vijek i kad je sta otislo i zamjenjeno jel je  dokumentacija doma. Nisu ugradivani bilo kakvi jeftini dijelovi sa kojima se tak razbacuje da je Fiat jeftin za odrzavanje.
Kolko ja znam,Stilu je tvornicki propisano na 1000km 0.8l ulja da potrosi,barem na 1.8 motoru ili se varam..??
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

JoĹža

1.4 16 v sve zavisi od 1-1.5 lit na 10000 od nacina voznje.

franjo-fritz

Nikad al nikad se neusporeÄ'uju radni motori sa motorima za osobna vozila.... To je jasno svakom imalo priucenom mehi... Pa i lajku.... Svi su sad auti na isti kalup bila to mazda, nissan sa reno motorima ili sam reno itd. Itd.    Razlika je u nazivu jtd, cdi, tdi i da ne nabrajam...