Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

franjo-fritz

Citat: Stilo M  u 30 Lipanj 2016, 18:38:23
Kolko ja znam,Stilu je tvornicki propisano na 1000km 0.8l ulja da potrosi,barem na 1.8 motoru ili se varam..??
ma svaki proizvoÄ'ač motora ima propisanu toleranciju potrosnje ulja na cca xx km
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

JoĹža

Htio bi kao neupucen laik sa 25 god stazom profi vozaca za volanom kamiona da mi se onda objasni tu tvornicku toleranciju da Fiat Stilo 1.4 16v trosi ulje od prvog dana dok sad Alfa 147 1,6 ts 120 konja kupljena sa 75000 sad ima 88000 km da ta Alfa na 10000 km nije popila niti kap Selenie 20 K. Zamolio bih odgovor kao LAIK.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

franjo-fritz

Citaj uputstva.. Mozda ce ti biti jasnije... To Å¡to imas vozackog iskustva neznaci da imasni mehanicarskog... I ja slazem getrige zf, mercedes za autobuse pa ne znam voziti autobus..
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

franjo-fritz

Al zanimljivo joza da u svakom al svakom komentaru, postu, temi pljujes po fiatu a za svog trazis suho zlato.... Prodaj fiata, alfu i kupi mazdu ili pak nissan viljuskara... Jasno i jednostavno

JoĹža

Tesko je prihvatit da postoji nest bolje od Fiata. Nazalost istina boli.

franjo-fritz

Citat: Joža  u 30 Lipanj 2016, 19:42:05
Tesko je prihvatit da postoji nest bolje od Fiata. Nazalost istina boli.
da nije sve bolest sto boli..... A tebi ako fiat nevalja,, nevidim tvoju svrhu piskaranja i mudrovanja oko fiata.. Komu, cemu, zašto?... Prihvati da si na fiat, alfa, lancia forumu... A ne mazda, viljuskari i ostala poljuprivredna i radni strojevi..

Mike20

Ne bolje, isplatljivije.
Treba pogledati što drugi za tu cijenu nude, onda se može raspravljati. Znači motor, oprema itd.
Po čemu je Mazda bolja od Fiata, na njoj odlaze stvari koje na Fiatu nikad nebi

JoĹža

franjo-fritz

Boxer

A da malo sjaÅ¡eÅ¡ i prestaneÅ¡ po nečem Å¡to si imao godinama? Da nije valjao sudeći po tvojim postovima kao kamionÄ'ija s 25 godina iskustva ti bi ga zapalio nakon 3 godine ako ne i prije zato ohladi i nemoj kenjat po forumu, prvo s mazdama pa s viličarima pa sad na kraju s kamionom.

Ja sam imao Mazdu, najgori auto ikad, nevozan, glup, ružan, dosadan, hrÄ'av, skup za popravljat, Fiata imam sada isto kao i ti, zove ti se Alfa 147 s time da je moj malo kvalitetniji od tvojeg, moj ti nema plastične kvake na vratima koje pucaju, ima kvalitetniji interijer, kokpit je kvalitetniji, čak kažu i da je dizajnom bolji od ovog novijeg koji imaÅ¡ ti, meni se taj Fiat malo i kvario, i tebi će se samo joÅ¡ nije doÅ¡ao na red... imam i Fiata Punta, 16 mu je godina, ponaÅ¡a se ko neki mladić koji kreće na studij teologije, nevin, miran, tih, povučen, ni neznamo da ga imamo, nikakve probleme nam ne pravi a dnevno žvače 100km samo ženi do posla i nazad i troÅ¡i uglavnom litru svakih 19,6-20km.... izvanredan auto kakav se u danaÅ¡nje vrijeme teÅ¡ko nalazi na tržiÅ¡tu.

Imam i viličar, INDOS iz 70-ih, električni, pošalje ti Nissanovog po kokice jer Nissanov neće dok je živ prebacit što je prebacio moj INDOS, 38 godina su trajale originalne baterije, toliko na Nissanu ne traju vilice a kud tek baterije :)

Nemoj generalizirat jer niti je Fiat najbolji auto niti je najgori, niti si ti najbolji kamionÄ'ija niti si najgori, niti sam ja najbolji stolar niti sam najgori.... u SVEMU ima dvije krajnosti, kad to shvatiÅ¡ onda ćeÅ¡ konačno znati i komunicirati na forumu i neće biti potrebe da te izbace s foruma razno raznih neki tamo debilni administratori koji vjerojatno neznaju gdje su bili 91-e a jedan od njih sam ti i ja i evo si stavljam u favorite i podsjetnik da za koji dan pogledam dal si siÅ¡ao s nebesa ili joÅ¡ bauljaÅ¡ po oblacima pa da znam dal si prizemljen ili ti pribavim dozvolu za letenje.

Inače nisam agresivan ali si me raspalio, jednom sam ti progledao kroz prste jer si bio izbačen i vratio si se ponovo kao da ništa nije bilo, nevin ko pikado :facepalm:
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

franjo-fritz

ALFA145QV

Citat: Joža  u 30 Lipanj 2016, 19:12:43
Htio bi kao neupucen laik sa 25 god stazom profi vozaca za volanom kamiona da mi se onda objasni tu tvornicku toleranciju da Fiat Stilo 1.4 16v trosi ulje od prvog dana dok sad Alfa 147 1,6 ts 120 konja kupljena sa 75000 sad ima 88000 km da ta Alfa na 10000 km nije popila niti kap Selenie 20 K. Zamolio bih odgovor kao LAIK.

Pustimo sad prepucavanja o kvaliteti pojedinačnih auta. Svaki proizvoÄ'ač u popratnim papirima/uputama navede da je moguća potroÅ¡nja ulja od 0,2-0,7 litara  na 1000 km.
Ona tvoja da je skuplje bolje i kvalitetnije ne drži vodu. Stvar je jako jednostavna ili imaš sreće sa autom ili nemaš.
Ja sam ljubitelj talijanskog voznog parka i uz poprilično talijana imao sam još 3 druge marke. Sa mojim talijanima nisam imao nikakvih problema i odradio sasvim pristojne kilometraže sa minimalnim ulaganjima i uvijek samo sa aftermarket poznatim proizvodima. Kakvi crni originali, pa njih ne proizvode ni Fiat ni Alfa ni Mazda ni BMW itd itd.
Dijelove u original pakiranju kupim samo onda kad to konkurencija ne proizvodi ili ako je smiješno mala razlika u cijeni. Uzmi INA španere i one koje su u prvoj ugradnji na većini vozila, okreneš ih dvaput i uvjeriš se da je to isti
drek kao i u originalnoj ambalaži. Jedina razlika je šta na "originalu" imaš štambilj marke.
Ne mislim da su talijani sveta krava, ali dovoljno sam se nagledao razvikanih auta na dizalicama firme u kojoj radim i velika većina je debelo precijenjena i preskupa. Kupio kolega sa posla Nissan Note lani ujesen. Na proljeće je doÅ¡ao na zamjenu zimskih guma i bacim ja pogled na podvozje. Užas  :oo: :oo: :oo: užas užas. Na svaki dio ovjesa, nosača motora, auspuha navukla se patina korozije. Pola jebenog auta je smeÄ'e/narančasta odispod i to u Istri gdje se ne pretjeruje sa solju zimi. Kolegin Citroen C3 stariji 2 godine nema trunčicu korozije na ovjesu. Moj Seicento 2002. godiÅ¡te ima na kojem vijku korozije i na auspuhu. Da ti ne pričam o BMW-u 535 XD, starom malo manje od 3 godine koji se kod nas servisira.

Da skratim jer mi se *** od toga koliko ***.
Volio bi ja BMW-a i te kako, ali nemam para za to govno.
Uzmi 5 auta koji silaze sa proizvodne trake bilo kog proizvoÄ'ača. Jedan će sigurno osjetno troÅ¡iti ulja, a ostali neće vjerojatno u životu ni dirnuti Å¡ipku ulja jer nema potrebe. I dolazim na onu rečenicu od gore:
Sa autom ili imaÅ¡ sreće ili nemaÅ¡, pa koÅ¡tao on 100â,¬ ili 100.000â,¬. Ima X proizvoÄ'ača kvalitetnih vozila, ali bato moj
uz Korejska vozila Fiati i dalje imaju jedan od najpovoljnijih omjera uloženo/dobiveno.
Alfa 145QV...Fiat Seicento Sporting ... Fiat Tipo  1,4 16V

JoĹža

Ti si stolar po zanimanju.

JoĹža

Uvijek me zanimalo kak to zarezes i namazes spojis ta 2 kom i to onda. Ma znas vec.

Boxer

Nemožeš ti to shvatit pa se nemoj ni truditi, nadilazi tvoje mogućnosti shvaćanja. Vidim da u 2 posta uspiješ shvatiti i obrazložiti jednu moju rečenicu "(
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...