Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

2600

Citat: Joža  u 05 Kolovoz 2016, 08:04:04

Dodge Neon Americka verzija Tipa ova konkretno za Meksicko trziste.

Ne, to nije američka verzija. To je čista europska verzija sa Dodge značkom. U Meksiku se mogu prodavati automobili i po američkim i po svjetskim (jer čak europski nije točan naziv) standardima.

No opasno se planira i baš američka verzija. Ista bi zamijenila onda i aktualni Dodge Dart.

Is a turbo-Neon coming to the USA? (Part 2)

On Monday, we talked about whether Dodge might use the Mexican 2017 Dodge Neon as a Dart replacement. Powered by a descendent of the 1995 Neon engine, this car is actually a restyled Fiat Tipo; it’s roughly Neon-length but somewhat narrower, and over five inches shorter than the Dart.

While critics praised the 2017 Dodge Neon’s ride and handling, they dinged the engines, which max out at 110 horsepower.  Now, reliable and eponymous source “Mr. Source” wrote that the company is looking into a turbocharged engine â€" the oft-criticized 160-hp Fiat 1.4 turbo engine, since it’s small, compatible, and available (and made in relatively-nearby Michigan). That powerplant would provide a healthy 184 pound-feet of torque.

The interior is nicely equipped for the price, which is around the same as the Nissan Versa; and the paint, fit, and finish are all good.

As a bonus, the Tipo it’s based on is already made in hatchback form as well, which could be a big selling point.

A US/Canada Neon could be faster, cheaper, and more credible than any other solution to keep Dodge (or Chrysler) in small cars, which would hedge against higher fuel prices and bring in (or keep) entry-level buyers.

While some may say that it’s a Fiat in Dodge clothing, it is still far more satisfactory to most buyers and FCA followers than a Chinese import, and it’s not as though Chrysler Corporation did not rebadge the Colt, Arrow, and Champ.

http://www.allpar.com/news/2016/08/is-a-turbo-neon-coming-to-the-usa-part-2-32264

2600

Francuzi napravili usporedni test Tipa 1.4 T-JET i Meganea 1.2 tCe 100 KS. Pobjednik je Tipo.

http://www.largus.fr/actualite-automobile/essai-comparatif-la-fiat-tipo-defie-la-renault-megane-premier-prix-7984385.html

Cilj testa je bio usporediti dva automobila slične cijene. Tip je za tu cijenu u francuskoj dosta opremljeniji, a T-JET je po njima i daleko potetntniji motor iako i rastrošniji (rekoše do 80 eura više za gorivo na 10 000 km). Isto tako je zbog službeno veće potrošnje Tipu 250 eura skuplja registracija.

Rekoše da Tipo nudi moderniji interijer iako su materijali u Meganeu bolji. Tipo je dosta komodniji na stražnjoj klupi kako za koljena tako i za ramena. Tipo ima i dosta veći prtljažnik.

bubi36

nisam sve postove čitao izvinjavam se :andeo:
Zanima me koliko â,¬ je tipo
ne tako lijep ali zabavan

casual

Citat: bubi36  u 08 Kolovoz 2016, 11:15:27
nisam sve postove čitao izvinjavam se :andeo:
Zanima me koliko â,¬ je tipo

e moj bubi
treba znati internet koristiti

http://prod-fiat-croatia.azurewebsites.net/wp-content/uploads/2016/05/1021.pdf

bubi36

zato imam forum da ne lutam
ne tako lijep ali zabavan

casual

dva klika mišem i google
ali treba to znati koristiti   :facepalm: :facepalm: :facepalm:
:idiot:

JoĹža

Jucer u Zadru viden Tipo Hatcback Talijanskih tabli. Prosao pokraj mene tak da nisam bas mogao ocijenit kak izgleda sa boka i zadnji kraj mada je i limuzina ok.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

2600

Danas sam u Zvonimirovoj vidio Tipo hatchback njemačkih tablica. Ovako na brzinu mi se i dalje doima kao i sa slika da je prostor daleko bolje iskorišten nego kod Brava. I ne doima se onakvom kozom kao što je sedan.

JoĹža

Meni sve 5 po pitanju ponude prostora i visine ali taj zadnji kraj kao da ga je na semaforu napuco Vw Lt.

2600

Å panjolska ponuda:

Mike20

Cijena.za moju kod nas dobiš neki početni model.malog auta

Vladek

Ima li saznanja da će biti u ponudi benzinski motor sa tvornički ugraÄ'enim plinom (LPG)? Uskoro idem na godiÅ¡nji pa ću otići pogledati Tipo u salonu. Moram samo provjeriti gdje ga u Zagrebu imaju na stanju.

JoĹža

Autocomerc. Kad sam gledao bio je smedi u salonu mislim na limuzinu. Na njihovom parkiralistu bilo ih je par kom. uglavnom ona crvena boja. Sad nevjerujem da su dobili hatcback. Danas opet u Zadru vidio onog od prije neki dan Talijanskih tablica hatcback. Nekak mi je taj zadnji kraj nefiatovski za moj ukus mi je limuzina ljepsa.

2600

Citat: Vladek  u 25 Kolovoz 2016, 13:52:16
Ima li saznanja da će biti u ponudi benzinski motor sa tvornički ugraÄ'enim plinom (LPG)? Uskoro idem na godiÅ¡nji pa ću otići pogledati Tipo u salonu. Moram samo provjeriti gdje ga u Zagrebu imaju na stanju.

Neki će se možda naljutiti na mene...

Znaš kakav je AC neozbiljan, nezainteresiran. Naravno da nemaju i pitanje hoće li i imati. Taj motor ide u hatch i karavan, ne u sedan.

Mike20

Problem je ako naknadno ugraÄ'ujeÅ¡ radi garancije, cijena plinskog ureÄ'aja je bar 50% veća nego da ugraÄ'ujeÅ¡ bilogdje van garancije