Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

casual

karavanče  :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin:

čekam ga kod nas, da i to probamo uživo :)

2600

Citat: cicili  u 05 Rujan 2016, 19:47:32
Meni hatch izgleda kao kratki karavan, nije mi sjeo 100%.  Limuzina mi nije nista spektakularna jedino karavan je ok. U klasi karavana moze proc.

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

Pa zato i ima ogroman portapak.

Citat: casual  u 05 Rujan 2016, 20:27:12
karavanče  :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin: :slin:

Samo pitanje kada će doći, koje godine, pa ovi još ni hatch nemaju.

Pratim sada za Giuliu, HR premijera tek sljedeći mjesec. I što onda reći o AC-u? :facepalm:

franjo-fritz

Citat: casual  u 05 Rujan 2016, 20:27:12

da... Karavani su in rekoh ti ja
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

cicili

I sta ako ima ogroman bunker? Ljudi koji zele ogroman bunker imaju karavana a i od limuzine se ocekuje ali hatch sa ravnom haubom odiza uopce nije to to.

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

DiscoVolante

Neki ljudi ne žele karavana, a opet bi htjeli iskoristiv utovarni prostor. Osobno mi je upravo zbog kombinacije iskoristivosti i performansi nekakav Hot Hatch zakon izbor za svaki dan, sve drugo je previše kompromisa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

casual

Citat: 2600  u 05 Rujan 2016, 20:36:44
Pa zato i ima ogroman portapak.

Samo pitanje kada će doći, koje godine, pa ovi još ni hatch nemaju.

Pratim sada za Giuliu, HR premijera tek sljedeći mjesec. I što onda reći o AC-u? :facepalm:

sve znam
radim s auto gašparićem, i baš sam s prodavačima talijanskog dijela njihove ponude pričao o tipu
doslovno da odeš u AC i zakucaš nekoga o stol
ali doslovno

Citat: franjo-fritz  u 05 Rujan 2016, 22:48:18
  da... Karavani su in rekoh ti ja

meni su karavani oduvijek in ;)

cicili

Citat: DiscoVolante  u 05 Rujan 2016, 23:19:08
Neki ljudi ne žele karavana, a opet bi htjeli iskoristiv utovarni prostor. Osobno mi je upravo zbog kombinacije iskoristivosti i performansi nekakav Hot Hatch zakon izbor za svaki dan, sve drugo je previše kompromisa.

Sent from my iPhone using Tapatalk

mislim da kupci koji hoce hatch prije svega zele dizajn a dali ce bunker imat 20L manje ili vise takve kupce bas ne dira, to je rezervirano za kupce karavana ako mene pitas. da je pozeljno da ima veci bunker je ali pogledaj karavan i hatch na ovim slikama prije razlika je u max 10cm duzine iza zadnjih vrata a dizajn je isti, znaci na slikama moras se dobro zagledat da vidis koji je koji ako ne primjetis odmah staklo.

2600

Citat: cicili  u 06 Rujan 2016, 14:48:57
mislim da kupci koji hoce hatch prije svega zele dizajn a dali ce bunker imat 20L manje ili vise takve kupce bas ne dira, to je rezervirano za kupce karavana ako mene pitas. da je pozeljno da ima veci bunker je ali pogledaj karavan i hatch na ovim slikama prije razlika je u max 10cm duzine iza zadnjih vrata a dizajn je isti, znaci na slikama moras se dobro zagledat da vidis koji je koji ako ne primjetis odmah staklo.

Ipak je 20 cm razlike u dužinu, a tih 20 cm IMO čine čuda za nekoga tko ga vozi po gradu. Taj Tipo 5 porte je niti 3.5 cm duži od zadnjeg Brava, a ima kud i kamo iskoristiviju i unutrašnjost i prtljažnik.

E da, ovo što spominjem gužve i grad. Neke statistike govore da se čak u SAD-u, tržištu za sedane, sve više u kompaktnom segmentu traže hatchevi i da su kupci istih, ako izuzmemo nabrijanije hot hatch varijante, uglavnom iz većih gradova. Razlog? Kraći od sedana, a iskoristiviji prtljažnik.

2600

Prodana 722 Tipa zadnji mjesec u Njemačkoj, a da još nije stigao karavan. Je li se meni čini ili postoji nada da bi Tipo mogao ići redovno u preko 1000 primjeraka mjesečno tamo.

Mike20

U Njemačkoj je viÅ¡e turaka nego nijemaca, tak da kupuju svoj narodni auto, pa nije čudno  :haha7:

AntonioK

Meni taj Tipo nije nikako lega,sklepan je kao iz prošlog stoljeća .
Dizajn mora biti na prvu

Mike20

Al opet, niti mu je to bio cilj, a niti nije nasljednik Brava 2. To je budget auto, tak da izgled je dosta sporedan.

AntonioK

Za budget auto je malo precijenjen(mislim na  cijenu)

JoĹža

Bas je sklepan i kad vidis da cijenom zalazi u podrucje drugih modela koji su vec stekli popularnost i povjerenje kupaca onda vidis da je taj budget auto daleko po cijeni onog sta bi trebao bit. Budget auto. Da si  nisu mogli dat malo vise daska dizajnerske slobode. Naprave obitelj 500 i onda sa klasom auta koja se kupuje nekih 70% naprave nekoliko koraka unazad. Auto me mora fizicki privuc da dam odredenu sumu novaca za njega a ne da mogu okolo mahat papirom i pricat dao sam 99000 kn. Tipo mi nikal nije lego ni nebude. Htjeli su malo zac na podrucje Alfe pa su metnuli bocne zimgavce od 147-156. Ha ha. Dajte molim vas.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

Mike20

pa normalno je dijeliti prekidače, ručice, neke dijelove rasvjete izmeÄ'u modela kod istog gazde.
Treba staviti na papir Å¡to nudi po pitanju opreme i prostora u odnosu na druge aute