Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

JoĹža

Osobno mi je Bravo puno ljepsi i pravi ogledni auto Talijanskog dizajna dok je Tipo nekud otiso po meni u kontra smijeru. Nema duh Fiatovih auta a o unutrasnjosti da ne pricam. Mix svega.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

2600

Tipo se prodaje i to se čak vrlo dobro ili odlično prodaje. To je ipak najvažnije.

JoĹža

Prodaje se, samo mislim da nikad nece bit po prodaji sto se tice kolicinski Grande Punta i Brava. Tak su i za Stila rekli mora uspijet ili Fiata nece bit. Na kraju su priznali da ih je odveo u gubitak , a najavljivali su ga kao spasitelja.
Alfa Romeo u srcu i dusi. Fiat sredstvo prevoza od tocke A do tocke B.

2600

Citat: Joža  u 09 Rujan 2016, 18:36:16
Prodaje se, samo mislim da nikad nece bit po prodaji sto se tice kolicinski Grande Punta i Brava. Tak su i za Stila rekli mora uspijet ili Fiata nece bit. Na kraju su priznali da ih je odveo u gubitak , a najavljivali su ga kao spasitelja.

Kojeg Brava? Zadnji? Pa taj nijedne godine nije prošao 100 000 prodanih primjeraka.

Razlog zašto Stilo nije bio uspješan je veliko početno ulaganje. Skroz nova platforma sa velikom ponudom motora. Sve to košta za razviti. Onda da bi mogli uopće što prodati su išle ogromne akcije. U (ne)pouzdanost ne bih ulazi. A taj Stilo se prodavao dosta bolje od Brava.

Michael

Citat: Joža  u 09 Rujan 2016, 14:30:00Htjeli su malo zac na podrucje Alfe pa su metnuli bocne zimgavce od 147-156. Ha ha. Dajte molim vas.
Sto bi onda trebali reci o automobilima VAG grupacije. Dajte, molim Vas.
Vama nije sjeo, meni izgleda bolje i kupio bih ga prije nego bilo kojeg nor. francuza u koji nikad nebi ni sjeo.
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

DiscoVolante

Citat: Joža  u 09 Rujan 2016, 19:41:44
I jos jedna stvar vidis das 47000 kn za Alfu 2009 god ulozis 5000 kn u full servis na autu i vozis se da te guzica zaboli od voznje a znas jos sto kad sjednes u tu Alfu i krenes ne silazi ti osmijeh sa lica. A to nemozes dozivijet i kad preuzmes novi auto u salonu kao sto sam ja Stila. Ali moras pojest jos puno zganaca da bi znao sta ti pricam. 25 godina profesionalnog staza za volanom kamiona i sluzbenih auta o kakvima ti mozes samo sanjat.

To ne možeš doživjeti kad preuzmeš novi auto u salonu? Svašta...

Tipo i Alfa ne ciljaju na isti krug kupaca, i Tipo je više nego solidno složen paket po ok cijeni.

CrimsonNox

Citat: Joža  u 09 Rujan 2016, 19:59:53
A gle vjerovao ti ili ne racuni u fasciklu govore sve. Da da Alfa i Fiat nisu isti rang. Samo se ta Alfa vozi za nekoliko klasa bolje. Ako imas prilike sjedni u 147 i Stila pa onda komentiraj.

Nije ni cijena u istom rangu isto tako:

ALFA ROMEO MITO 1.4 70KS 8v ESSENTIAL  124.871kn do registracije
FIAT 500 Pop 1.2 8v 69cv E6   90.106kn do registracije

kao primjer razlika je 35 tisuca kuna ko oce alfu mora i platit. Alfa i fiat se ne mogu usporedivati iako je isti vlasnik...

DiscoVolante

Citat: Joža  u 09 Rujan 2016, 19:59:53
A gle vjerovao ti ili ne racuni u fasciklu govore sve. Da da Alfa i Fiat nisu isti rang. Samo se ta Alfa vozi za nekoliko klasa bolje. Ako imas prilike sjedni u 147 i Stila pa onda komentiraj. A o smijehu necu komentirat malo sam stariji od tebe nego sta bi ti mislio. Pogodi koliko mogu imat godina kad je 25 na ledima. Rekao sam ti sve moras jos puno zganaca pojest.

Alfa i Fiat ne ciljaju na istu klijentelu, niti po cijeni, niti po tehnologiji. Brkaš stvari. Pok. Boris Dvornik je dao tu dobru izjavu: "Mlado ludo, staro bez pameti."

P.S. Å to se 147 tiče, mislim da je 40 000 kilometara sasvim dovoljno da izaÄ'u na vidjelo sve prednosti i mane automobila.

DinoG

Ako se ne varam tema je novi Tipo. Ja ne kuzim neka ocekivanja koja citam ovdje u komentarima. Taj Tipo je u klasi Rapida, C-Elyssea i Peugeota 301. Svi ti auti su na isti kalup. Gledao sam uzivo Tipo limuzinu i ne mogu reci da sam odljepio na auto i iste sekunde pozelio otici u salon i kupiti ga, ali ne mogu reci da mi je los, pogotovo u tom cjenovnom rangu. Ne moze se ocekivati da limuzina od 4 i po metra koja kosta kao malo bolje opremljeni Fiat 500 ima odlicne materijale u interijeru, odlicnu zavrsnu obradu i odlicne performanse. Svi ti auti su dosadni, ne isticu se iz mora drugih auta, a najbitnije, koncipirani su da se relativno jeftino vozis od a do b i da imas neki osnovni komfor i tu zavrsava cijela ideja o Fiat Tipu i svim autima te klase. Sta mislite da su Rapid ili francuska konkurencija bolje slozeni od Tipa ili da nude nesto sto Tipo ne nudi? Ispravite me ako sam u krivu

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Tomo25

Evo družili se jučer do njemačke i nazad. Auto je stvarno ugodno iznenaÄ'enje.

Usput smo naletiti na ovu ljepoticu

Poslano sa mog D5103 koristeći Tapatalk

2600

Miha.

2600

Danas bila cijela AC gama u Iloku. ÄŒini mi se da je bio i Tipo karavan.

2600

AntonioK

Kako prednji znak može stilski napraviti ***mislim na fiata