Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

2600

Prošli mjesec 969 u Njemačkoj i raste...

Miha.

ccm

Pa to je uzas... Pa danas svi imaju 5 zvjezdica... Veliki minus....
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Mike20

DANAS je prosječna starost auta na našim cestama 10+ godina, znači puno auta na cesti s malo zvjezdica.
OK, ovaj je novi, al po oštećenjima mi se čini da su nešto postrožili, ovo bi nedavno bilo za koju zvjezdicu više, ili krivo mislim?

topolino

Nisu postrozili. Ako nemas line assist, preventivno kocenje ili slicne elektronske novotarije nemozes dobiti max broj zvjezdica pa makar pukao samo zmigavac na testu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

A to je to onda.
AL to je po mojem glupost, crash test i zvjezdice bi trebale imati isključivo veze sa mehaničkom, strukturalnom čvrstoćom karoserije tj. putničkog prostora, a ne lane assist-om koji neće smanjiti fizičku štetu na autu ako se pod istim uvjetima takav auto zabije u nešto, u odnosu na auto bez toga

2600

Citat: Mike20  u 27 Listopad 2016, 12:03:12
A to je to onda.
AL to je po mojem glupost, crash test i zvjezdice bi trebale imati isključivo veze sa mehaničkom, strukturalnom čvrstoćom karoserije tj. putničkog prostora, a ne lane assist-om koji neće smanjiti fizičku štetu na autu ako se pod istim uvjetima takav auto zabije u nešto, u odnosu na auto bez toga

Sa ovim se slažem. Da je AEB malo bolje radio (hebu ga manje brzine gdje auto ne staje sam) eto i Tipa opcionalno na 5*. Tako da je EuroNCAP realno postao sprdačina. Gadi mi se i onaj dio sa naletom na pješaka.

Sama sigurnost je OK, ali mogla bi biti bolja. Vidi se da se u startu vjerojatno prilagoÄ'avao i američkim normama ako pod nekom drugom značkom bude prodavan tamo. Recimo da je full frontal (cijelom dužinom) dosta loÅ¡iji nego offset (40% parcijalni frontalni) kada se usporedi sa konkurencijom tako da bi vjerojatno zadovoljio i na zahtjevnijim 25% offsetu.

topolino

Tako ocjenjivanje je glupost jer vozilo koje realno bi trebalo dobiti 2 ili 3 zvjezdice ima 4/5 jer pjesak prode super i nakrcaju ga svime i svacime, dokle putnici u autu nagrabuse.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

AntonioK

Euro NCAP Crash test

Ukupna ocjena testiranja temelji se na rezultatima u četiri područja: zaštita odraslih, zaštita djece, zaštita pješaka i sigurnosna pomoć. Ukupni rezultat je izračunat vagajući dobivene rezultate iz tih kategorija, uzimajući sve podjednako u obzir, pazeći na to da ni jedna kategorija nije podcijenjena po utjecaju na ukupni rezultat.

Za automobile testirane prije 2009. Godine, NCAP test je obuhvaćao samo tri komponente: zaštita odraslih, zaštita djece i zaštita pješaka. Rezultati testa u kategorijama zaštita odraslih i zaštita djece, dobiveni su testiranjem tri tipa različitih sudara: frontalni sudar, stražnji sudar i sudar s bočne strane.

Kako bi se dobili rezultati za zaštitu pješaka, automobili se izlažu velikom rasponu različitih testova koji simuliraju različite situacije u kojima se pješaci mogu nalaziti. Euro NACP dodjeljuje dodatne bodove automobilima koji posjeduju signalni podsjetnik za pojas u kategoriji zaštite odraslih.

Testovi se izvode sa putnicima vezanim sigurnosnim pojasom jer bi tako po zakonu trebalo biti tako da se testovi ne odnose na situacije u kojima putnici nisu vezani.
Test za frontalni sudar odvija se pri brzini od 64 km/h (40 mph) i to tako da se automobil udara u čvrstu barijeru sa 40 % prednje površine na strani vozača.
Bočni test izvodi se pri brzini od 50 km/h (30 mph) na način da pokretna kolica udaraju u bočni dio automobila (u vozačevu stranu), simulirajući drugi automobil.
Kod procjene sigurnosti djece i pješaka izvode se testovi pri brzini od 40 km/h (25 mph), a ocjenjuje se mjesto udarca u noge i mjesto na kojem glava pješaka udara u automobil.
Testovi se izvode na lutkama zvanim EuroSID-1 koje simuliraju čovjeka, a u svim važnijim dijelovima tijela ima ugraÄ'ene senzore kako bi se moglo pratiti kakav efekt imaju udarci na tijelo, te se u skladu s medicinskim mjerilima ocjenjuje koliko je pojedini dio tijela ugrožen u sudaru.

Miha.

Da su podbacili jesu, ako gledamo da Rapid ima 5 zvjezdica, onda su to morali imat i oni.. Apsolutno se slažem s ocjenjivanjem NCAP-a. Treba natjerat proizvoÄ'ače da rade sigurnije aute.. :tuca1:

2600

Citat: Miha.  u 27 Listopad 2016, 16:08:49
Da su podbacili jesu, ako gledamo da Rapid ima 5 zvjezdica, onda su to morali imat i oni.. Apsolutno se slažem s ocjenjivanjem NCAP-a. Treba natjerat proizvoÄ'ače da rade sigurnije aute.. :tuca1:

Rapis po ovom testu nebi mogao dobiti 5*, a Boga mi ni Golf niti Octavia u obliku u kakvom su izašli.

ccm

Na stranu te automatske dzidze, svejedno mi na toj slici Tipo izgleda lose. Pogledajte samo do kud je kotac dosao... A gdje su vozaceve noge... Ne izgleda mi bas kao da bi se lijepo proveo. Mislim da su drugi auti u klasi bolje prosli.

somthing_ugly

rizik od ozljede nogu je mali ili nikakav, tako da si u krivu. najveci problem su pojasevi i sjedala jer je velik rizik od ozljede prsnog kosa, pogotovo kod djece.

ccm

Mislis u Tipu ili opcenito? Nebi se bas slozil da je rizik ozljede nogu bas zanemariv....

somthing_ugly

pricam o tipu, pogledaj malo detaljnije rezultate, sve ti pise :ok:
a i opcenito vise nema smisla gledat samo zvjezdice na NCAPu jer su im testovi puni gluposti i nepravilnosti