Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Miha.

Razlika u cijeni je poprilična, ako se ne varam 20tkn.. Ja bi 1.4 + stavio plin i još ostane 10tkn.Taman za doplatit Paket Comfort Entry Plus (132,420,275,396,4HG)-4560kn :smile:

2600

Jel ide ikako 1.4 atmo sa plinom. OK, ide svakako bolje nego sa Bravom jerbo je Tipo lakši.

Boxer

Renault je najavio uskoro prestanak proizvodnje dizela jer su im benzinci toliko dobri i malo troše da im je dizel nepotreban, mislim da će uskoro i ostali slijediti taj trend tako da ja da danas kupujem novi auto nikako dizel, benzin+plin i to je to
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

2600

Citat: Boxer  u 28 Veljača 2017, 20:04:04
Renault je najavio uskoro prestanak proizvodnje dizela jer su im benzinci toliko dobri i malo troše da im je dizel nepotreban, mislim da će uskoro i ostali slijediti taj trend tako da ja da danas kupujem novi auto nikako dizel, benzin+plin i to je to

Renault reko pa poreko... Znaš kako to ide.

ÄŒinjenica je da će dizel biti teÅ¡ki premium i neće ga skoro biti u A, a vjerojatno ni u B segmentu. Već sada je FCA jedini proizvoÄ'ač koji ga nudi u B segmentu. Ili atmosferci sa velikom kompresijom ili mali turbaci su tu dovoljni i u pravilu kupci takvih auta rade malo km godiÅ¡nje.

Ipak ima onih kojima treba nešto umjesto dizela. Za takve će se sve više koristiti hibridi pa i oni novi napredni start stop sustavi sa 48V električnom instalacijom. Ali malo smo daleko od ovog zadnjeg.
Mislim da sam već rekao kako Fiat za sljedećeg Punta(ako ga bude) u Italiji već ispituje miÅ¡ljenje meÄ'u Fiat klubovima o hibridnoj konkurenciji. Znači daju im mig.

Što se plina tiče i to ima. Malo je problem sa GDI, specijalno LPG. Sam Fiat službeno ne želi staviti LPG niti na MultiAir motore. Za MA ide CNG. Samo znaš kakva je kod nas infrastruktura za CNG. Vani to nije problem i sve više se gura posebno ako ti je tank za benzin manji od 15(mislim da je ta brojka) litara jer onda dobiješ u nekim zemljama još veće beneficije sa takvim vozilom. Emisija CO2 je dosta manje nego za benzin i onda su kao sigurni da ćeš voziti uglavnom samo na CNG.
No FCA radi intenzivno na novim injektorima za CNG. Tako da će valjda biti GDI uz CNG. Vidjet ćemo.

Boxer

Gle, Renault se spojio s Nissanom, nedavno su preuzeli kontrolni paket dionica Mitsubishia, suraÄ'uju s Mercedesom, svi osim Mitsubishi-a imaju ogroman broj modela i dobro im ide, ako oni nisu referenca koji imaju viÅ¡e paketa opreme za jedan Clio nego Fiat svojih modela onda neznam tko je referenca, pogotovo jer imaju od malih motorića do velikih 6 cilindarskih motora. FCA sad neÅ¡to kao razvija, tko zna, za jedno 10 godina će predstavljati nove aute s novim motorima i novom tehnikom a ne ocvalom iz prijaÅ¡njih modela a kad smo kod reko pa poreko....pogle Å¡to je Fiat poreko zadnjih 10 godina, malo ćeÅ¡ se zamisliti :) A po pitanju budućnosti, da oni imalo misle o tome već bi imali barem 2 ili 3 elektro auta ili hibrida, oni sve skupa imaju 3 auta u ponudi nažalost :)

2600

Nisam to rekao. Ne znam zašto krivo tumačiš? Rekao sam samo da nije baš istina da povlače dizele, malo je sve nezgodno prenešeno. No eto ti shvatio sve naopako.

Renault-Nissan su joÅ¡ uvijek dvije firme koje suraÄ'uju. Zato i imaju nekih problema. Ukupna prodajna brojka im je dobra, ali marža loÅ¡ija od FCA. BaÅ¡ me zanima u 2017. kako će biti. Ne bi me iznenadilo da FCA sa duplo manjom prodajom ima skoro isti EBIT. A to je Å¡to se gleda na kraju dana, bar od onih Å¡to tu firmu posjeduju.

Boxer

Onda se ispričavam za pogrešno shvaćanje

gandi

Kad smo vec u offu, ima fiat i elektricni 500, ali samo za US trziste, sto je po meni malo blesavo.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

2600

Ne znam je li bilo, a inače da se zna mrzim ovu babu, men' je grozna.

2600

Citat: gandi  u 28 Veljača 2017, 20:34:38
Kad smo vec u offu, ima fiat i elektricni 500, ali samo za US trziste, sto je po meni malo blesavo.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

I prodaju ga samo u Kaliforniji i gube para na njemu.

Ali činjenica je isto tako da FCA tamo ima i plug in hybrid (PHEV). Jako napredan, 50 km domet samo na elektriku za dvije i pol tone. Kasnije na V6 benzin i tu čak nije velika potrošnja jer je Atkinson motor ali samo 250 KS onda iz 3.6.

Fiat je sa Chryslerom kupio jako puno know how što se tiče hibrida. Imao je Chrysler davno hibride. Stvar je što je Sergio to sve otkazao. Razlog je što ne bi bili konkurentni na tom brzo-evoluirajućem tržištu. Jednostavno kupiš npr. 100 000 baterija ili se obvežeš na to, a za godinu ili dvije nešto daleko bolje, a tebi ovo nitko ne kupuje pa si nahebo.

kiky776

Citat: 2600  u 28 Veljača 2017, 20:35:01
Ne znam je li bilo, a inače da se zna mrzim ovu babu, men' je grozna.

Prvi put da čujem da netko kaže "emÄ'et" a ne "multiÄ'et"
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

duffbeer

Citat: ccm  u 28 Veljača 2017, 17:33:12
Ja bi uzeo benzinca. Jeftiniji, jeftiniji za odrzavanje, a ne trosi previse ako se ok vozi.
Preprodajna cijena vas i ne zanima, posto je to Fiat, a i mislite ga vozit 10+ godina.
Na tu kilometrazu vam se ne isplati dizel, osim ako bas ne volite dizla.
Jel mi mozete pojasnit sto tocno znaci da je odrzavanje benzinca jeftinije,malo sam seljo sto se toga tice.
Planirali smo uzimat auto sa dosta opreme,koliko vidim sa Lounge paketom dolazi samo turbo benzinac a cijena je tu negdi (moram ovo jos provjerit kad dojdem do kompa) pa uzevsi kontekst za koji bi ja koristio auto ne znam jel ima smisla.

Apropo recenzije ovu koju ste postali ,meni ta ženska radi super recenzije,napomene sve sto je bitno.

ccm

Pa mislim na malo dugotrajnije odrzavanje. Znaci kuplung je jeftiniji, kocnice mozda, nema grijace, po mogucnosti turbo, nema egr, nema dpf. To su sve stvari sa rokom trajanja. Sam redoviti servis nije nuzno jeftiniji, mada ako gledas obicni 1.4 benzinac, ide manje ulja u njega, pa je jeftiniji i servis. Opet, s druge strane benzinac ima svjecice, kablove, bubinu. Ali to je to.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

DiscoVolante

Na novom autu nema gotovo nikakve razlike u cijeni održavanja izmeÄ'u benzinca i dizela. Problemi nastaju na 150+ tisuća kilometara. Ne znam koliko 1.6 JTD koÅ¡ta, taj motor je premija naspram druga dva, dovoljno snage, vuče od nule bez turbo rupe, izvrstan motor.

2600

Citat: duffbeer  u 01 Ožujak 2017, 10:43:37
Jel mi mozete pojasnit sto tocno znaci da je odrzavanje benzinca jeftinije,malo sam seljo sto se toga tice.
Planirali smo uzimat auto sa dosta opreme,koliko vidim sa Lounge paketom dolazi samo turbo benzinac a cijena je tu negdi (moram ovo jos provjerit kad dojdem do kompa) pa uzevsi kontekst za koji bi ja koristio auto ne znam jel ima smisla.

Apropo recenzije ovu koju ste postali ,meni ta ženska radi super recenzije,napomene sve sto je bitno.

U nas se 1.4 T-JET pored 1.6 JTD ne isplati, a pogotovo ne u Lounge opremi gdje je i skuplji. To ti je kada imaš bolesna CO2 davanja kao da si Danska.