Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

gandi

Iz iskustva, iako se radi o AR 159 1,9 jtdm i Škodi Fabiji 1,4 16v + LPG, razlika u cijeni održavanja definitivno ide u korist alfe dizl. Tu imam jedan servis, kod škode sam imao praktički dva (redivno + plinski). Ako iz računice izbacim ovaj plinski dio, razlika mi je praktički zanemariva. Cijena ulja je praktički ista, cijena ostalih dijelova je praktički ista, cijena mehaničara je ista.
DPF-u se može produljiti vijek trajanja na jedan poprilično jednostavan način. Samo treba pratiti auto i njega pustiti da regeneraciju odradi do kraja.
--->>>    click here      <<<---

duffbeer

Lounge sa 1.3jtd je 147.000 ,još debatiram sa ženom oko opreme jerbo ima hrpa stvari koje smo napucali a pitanje jel nam zaista trebaju.
Još moramo vidjet i30,navodno da dolazi novi model pa se mogu naći stari po dosta povoljnoj cijeni,ali samo što imaju na lageru pa bi u toj situaciji trebali pristat na neke kompromise.
Jedini koji mi za sad još konkurira je Focus ali ga još nisam probao,makar mi Tipo prednjači.
Nisam pametan da vam budem iskren,hehe slatke brige.

2600

Tipo sigurno ima prednost ponudom prostora nad bilo kojim kompaktnim hatchbackom. I to pričam i za prtljažnik i za prostor za koljena na stražnjoj klupi.

I ovaj 1.6 JTD od 120 KS je dragulj ali takav Tipo košta.

DiscoVolante

Citat: duffbeer  u 01 Ožujak 2017, 12:00:20
Lounge sa 1.3jtd je 147.000 ,još debatiram sa ženom oko opreme jerbo ima hrpa stvari koje smo napucali a pitanje jel nam zaista trebaju.
Još moramo vidjet i30,navodno da dolazi novi model pa se mogu naći stari po dosta povoljnoj cijeni,ali samo što imaju na lageru pa bi u toj situaciji trebali pristat na neke kompromise.
Jedini koji mi za sad još konkurira je Focus ali ga još nisam probao,makar mi Tipo prednjači.
Nisam pametan da vam budem iskren,hehe slatke brige.

Za taj iznos možeš složiti i 308 1.6 Hdi s finom opremom, Leona s 1.6 motorom. Osobno mi djeluju dosta ozbiljniji auti od 1.3 litarskog Tipa.

2600

Citat: DiscoVolante  u 01 Ožujak 2017, 13:49:06
Za taj iznos možeš složiti i 308 1.6 Hdi s finom opremom, Leona s 1.6 motorom. Osobno mi djeluju dosta ozbiljniji auti od 1.3 litarskog Tipa.

HD navigacija i automatska klima? Možda ako je kakva akcija.

Inače Leon sa 1.6 straga polukruta. Plastika ništa specijalno. Inače gledao sam test i Octavie 1.6 TDI. Npr. Tipo 1.6 JTD nije ništa bučniji niti neudobniji. A da ne kažem koliko ga performansama Tipo dere.

Naravno 1.3 može biti druga priča. No onda je pitanje koji je točno 1.6 nasuprot.

duffbeer

Dosta je to love,cisto informativno sam to iznio,kao sto rekoh jos moramo vidjet sto zaista nam treba.
Focus sa 1.0/100hp benzincem bez navigacije ispada oko 125 sto nije mala razlika.
Ovi i30 sto sam spominjao se migu naci vec od 103 samo pitanje sta im je ostalo.
Iskreno po dosadasnjem ,ne bas prevelikom, iskustvu unazad par tjedana koliko gledamo aute je da ak zelis neku vecu razinu opreme neces proci ispod 140.

2600

Tipo je već dobio osvježenje.

ccm

Nebu mene niko v mojoj koruzi...

ccm

Sad vidim da se Tipo benzinac (osim ovog 1.4 Amore) uopce ne isplati, zbog visokih davanja... Koma, mogu komotno maknut taj 1.4 Tjet iz ponude...
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

2600

Fiat Tipo 5 vrata S-Design

Na Fiat štandu u Ženevi posjetioci će moći vidjeti Fiat Tipo 5 vrata S-design. Za ovu verziju dolazi ekskluzivna siva boja Metropolis (Grigio Metropoli).

Rešetka automobila je lako prepoznatljiva zahvaljujući Piano Black finišu iste, a dojam dodatno dižu za ovu verziju dostupna Bi-Xenon svjetla koja pružaju za 30% bolju vidljivost od standardnih. Bi-Xenon svjetla su ujedno novitet za Tipo.

Piano Black detalji se nastavljaju i na profilu gdje su korišteni kao ukras na okviru vrata kao i za boju vanjskih retrovizora. Novost su i 18" "dijamantne" aluminijske felge.

Interijer je temeljito obnovljen, kombinacija sjedala od kože i Airtexa i materijala koji evociraju posebnost i osobnost.

Ispod haube su motori 1.4 T-JET 120 KS i 1.6 Multijet sa takoÄ'er 120 KS. Benzinac može biti opremljen i sa LPG instalacijom, a dizel sa DCT mjenjačom.

Ostale dostupne boje za ovu verziju su Nero Cinema, Rosso Amore, Bianco Gelato i Grigio Colosseo. Za one koji ne znaju talijanski radi se o verzijama crne, crvene, bijele i srebrene boje.

Uskoro će S-Design paket opreme debitirati i na Tipu Station Wagon.

http://blog.dnevnik.hr/fcagrupa/2017/03/1632070362/fiat-tipo-5-vrata-sdesign.html

Miha.

Ajd barem nešto :smile: Xenon predpostavljam 25w?

2600

Ne piše, pretpostavljam da je.

2600

I baš gledam malo prodaju. Jako dobro u Francuskoj i Španjolskoj. Nažalost C segment je u tim nekim južnim zemljama daleko manji nego nekad. No za primjer u Francuskoj od početka godina u C segmentu od Tipa bolje idu samo 3 Francuza i Golf. To je dobro.

2600

Nadam se da će u budućnosti ponuditi i 1.0 i 1.3 turbo benzince. Naravno ovima što voze na plin neće biti drago.

Sada ispred sebe imam statistiku prodaje Golfa za 2016. u Europi. Ukupno oko 491000, a od toga 7000 1.0 TSI, 89200 1.2 TSI i 120950 1.4 TSI. To je ukupno negdje 217150 ili 44% prodaje Golfa u Europi. Vjerujem da ih preferiraju privatni kupci.

Recimo da je 31% Golfova sa 1.6 TDI. Taj dio segmenta Tipo očito dobro pokriva.

I recimo da bi kako Tipo ne puca visoko sa tim priča bila gotova. Imali bi lijepo zaokruženu ponudu.

kiky776

Nije loš ovaj S-design :)
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7