Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SEB

1.6 mjet nema nikakve posebne buke...auto je poprilično dobar
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

ElRa

Ja nemam zamjerke na kocnice, a kratko sam (cca 30 km) provozao Tipa 1.6 Multijet. Enterijet je na nivou prethodnog Megana, s tim da je Megane (1.6 dCi 130 KS) tisi.
Peugeot 308 (2012) je osjetno udobniji od oba, i ima za nijansu kvalitetniji enterijer.

SEB

francuzi su uvijek bili udobniji ali su talijani bolej ležali kad se malo brže provozaš
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

ElRa

Megane i Tipo su tu negdje, a za 308 su bolid F1.
Ne znam kakav je novi Megane IV.

DiscoVolante

Tipo ne može u istu rečenicu sa zadnjim 308, od kvalitete interijera pa do voznih osobina. Auto je dosta dobar, ali 308 je dosta profinjenije izraÄ'en, tiÅ¡i je, vidi se da je viÅ¡e pažnje posvećeno detaljima, ali čini mi se da je i skuplji. S druge strane, taj 1.6 u Tipu je čudo od motora, nijedan konkurentski motor te kubikaže ne ide tako.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

2600

Jesi ikada sjedio u 308 II? To je toliko tijesno da se može nazvat B-segment. Al eto bitno da je portapak od 400 litara.

AntonioK

Citat: 2600  u 19 Rujan 2017, 16:37:21
Jesi ikada sjedio u 308 II? To je toliko tijesno da se može nazvat B-segment. Al eto bitno da je portapak od 400 litara.
...a pogotovo doli kod pedala

DiscoVolante

Citat: 2600  u 19 Rujan 2017, 16:37:21
Da, vozio sam ga i odličan je. Ipak biram vozne osobine i osjećaj u vožnji nauštrb prostranosti, inače po tome je najbolje kupiti Daciu.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

2600

Te vozne osobine su često jako subjektivne, da ne govorim kako slabiji modeli često nisu ni blizu onim jačima. Pa gume, pa...

No morao bih pronaći negdje neki ozbiljan test sa recimo vremenom kruga sa 1.6 HDI. Onda bi vidili koliko se stvarno objektivno brzo vozi, a koliko se subjektivno dobro vozi.

ElRa

Tipo i Megane 3, oba 1.6 dizeli su za moj pojam odlicno vozljivi automobili. Prva 308ica koju privatno vozim je puno puno udobnija od oba, ali se ljulja kao ladja. 308 ima odlicno odmjerena sjedista u svakom smislu.
I Tipo i Megane imaju bolji mjenjac od 308ice I, koja je prostranija pozadi i ima kvalitetniju unutrasnjost od oba.

Megane III i Tipo su vrlo slicni po svemu (1.6 Multiejt i 1.6 dCi), osim sto je Tipo prostraniji.

Novog Megana i 308 II nisam probao.

danijel044

Postoji kombinacija da bi uzeli Tipa...

cijenovno mi je privlačan  1.4 benzinac.. običan ne tjet... razumom 1.6 mjtd

Jel zna tko iz prve ruke...kakvim se pokazao taj 1.4? Jel to isti motor kao u Bravu II ? potrošnja?

Miha.

Taj motor je nastao iz 1.2 16v, koristi se u Fiat gupi zadnjih ~15-ak godina.

Nešto je drugačiji usis nego kod starijeg 90ks. Mislm da je to starjet motor sa swirl klapnama.

topolino

Taj motor sam po sebi je dobar, no za tipo mi izgleda preslab za bilo sta vise od gradskog svrljanja
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Miha.

Slab je bio za Bravo, al za Tipo koji je lakši bude taman.

Da nebude zabune ne radi se o onim swirl klapnama kao na mjet-u koje upadaju u motor, ovdje je to čini se dobro riješeno.

ElRa

Ako finasnsije dozvoljavaju samo 1.6 Multijet. A opet i 1.3 Multijet je bolji od 1.4 FIRE.
1.4 FIRE je ok motor za Punta, ali kao i kod svih vozila C segmenta, ti pocetni benzinci su samo za voznju od A do B.