Main Menu

Fiat Tipo

Autor Bokyyy, 22 Svibanj 2015, 06:38:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Mislim da taj 1.4 16v bude trošio, a nebude baš išao. Pošto je novija Euro norma, vjerojatno je "prigušeniji" kod ubrzanja nego isti taj stariji u Stilu.

AL uostalom, budeš probao auto prije kupovine, pa ako te zadovoljava performansama, uzimaj. Vido sam da ih ima po 89 000kn

T-jet je skroz druga priča, ide bolje a troši isto ili čak i manje nego ovaj obični 16V

2600

Kakve veze ima Euro norma kod atmo benzinca bez GDI koji ne može imati problema sa NOx i PM.  :laughing-smiley-001:

ElRa

U BiH, Tipo 1.4 sa klimom kosta 10000 eura do registracije (+ cca 400 eura)

http://www.marketauto.ba/ponude/tipo-senzacija-fiat-tipo-1-4-pop-19-990-km

gandi

Ugodno je iznenaÄ'enje da na fiat.hr postoji konfigurator. Autocommerce-u želim dobro doÅ¡licu u 21 stoljeće :)
Složio sam si Tipa 1,4 16v, Longue oprema s par dodatnih sitnica (metalik boja, grijana sjedala, navigacija, kamera za vožnju unatrag...)
Cijena vozila po konfiguratoru: 121 106 kn
PPMV - vrijednosna komponenta: 2 422,12 kn
PPMV - ekološka komponenta: 13 220,00 kn
UKUPNO: 136 748,12 kn (18 404,86 â,¬)

Ono Å¡to mi se ne sviÄ'a je izbor felgi sveden na jedan model i izbor unutraÅ¡njosti sveden na dvije varijante za Lounge paket.
--->>>    click here      <<<---

cicili

da se nadovezem na raspravu o 1.4 motoru.
imam punto mk2b sporting i od nedavno bravo sa 1.4 16v motorom.
punto u startu laksi i po knjizici 4 kw vise. realno da, puno je agresivniji u odnosu na bravo, odaziv na gas prvenstveno.
u praksi ne moze mu punto pobjec bas toliko da kazes da ide puno bolje, nijanse su u pitanju, a osjecaj u voznji je takav da mislis da punto ide 10 puta bolje.
po meni taj motor je sasvim korektan za taj auto, nemozes ocekivat cuda ali vozit se mozes i daleko je to od onog osjecaja kad sjednes u mali gradski auto sa 1.0 motorom pa se ne mrda s ceste.

Potrosnja je 8l gradske voznje, normalne voznje da se razumijemo, sto ne smatram pretjeranom jer i dizel u tim uvjetima uzme 6 do 7 litara, ako puno vozis imas opciju plina i rijesis sve probleme s potrosnjom.  :wink:

ako je tipo nesto laksi nevidim problem u tom motoru, jednostavno i jeftino odrzavanje provjerena mehanika...

Mike20

Svd to točno. Samo netko.voli da auto ipak.malo potegne kad treba. Kad sjedneš iz tjeta od 120ks u bravo od 90ks, ko da taj ima 60ks, a taj 120ks nije nikakav racer, tim više što je težak, moj ima 1380kg

Alien

T-jet 88 kW ima 1260 kg.

gandi

Mozda je mike racunao tezinu sa punim tankom plina i benzina. Ili auto + vozac :D

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Miha.

Te specifikacije nisu baš točne, gleda se ono kaj piše u prometnoj. Tipo tjet ima ~1300kg,(što sam vidio na jednom testu) Bravo ima sigurno bliže 1400kg. Moj mjet po specifikacijama ima 1335kg, a zapravo ima 1435kg.

Mike20

Citat: gandi  u 25 Rujan 2017, 16:17:17
Mozda je mike racunao tezinu sa punim tankom plina i benzina. Ili auto + vozac :D

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Tako je, masa auta sa punim tankom plina i pola tanka benzina, bez ljudi u autu i bez rezervne gume.
Vagano na vagi 2008 godine. Na to još dodaj 3 kile voska

2600

Citat: Miha.  u 25 Rujan 2017, 17:08:41
Te specifikacije nisu baš točne, gleda se ono kaj piše u prometnoj. Tipo tjet ima ~1300kg,(što sam vidio na jednom testu) Bravo ima sigurno bliže 1400kg. Moj mjet po specifikacijama ima 1335kg, a zapravo ima 1435kg.

Ima Bravo dizel i više ako se mjeri sa vozačem i punim spremnikom plus neka jača oprema.

Lijepio sam ovdje testove Tipa 1.6 JTD u raznim kombinacijama sa Lounge opremom. Evo sada baš gledam za hatch. 1458 kg. I nije konkurencija ništa bolja sa 1.6 dizelima.
1.3 JTD je bio oko 1400 kg. Za usporedbu Corsa 1.3 CDTI, a ona dan danas ima platformu od Grande Punta, je na oko 1350 kg. Clio IV 1.5 dCi je 1310 kg. Itd.

cicili

Glupo je se raspravljat, navike su drukcije i tesko je sa jaceg na slabije prec i prihvatit.
Imam doma i dizela 1.6 sa 120ks i opet ako cemo iskreno slab je to motor za divljanja ali realno odem na put od 350 km sa puntom, bravom, ili bilo kom drugim autom sto imam kuci u raspono od 60 do 120 ks i uvijek dodem za 3 i po sata. Stvar je samo konfora od auta do auta.

Poslano sa mog NEM-L21 koristeći Tapatalk

dinko1981

Ako je nekome njegov auto slab nek malo proba bravu 1.4 12v sa LPG-om, poslje toga svaki drugi je raketa

Mike20

Probaj Seicenta 900ccm ili Pandu 750 pa će 1.4  12v s plinom biti raketa.

dinko1981

Brava u ovoj kombinaciji je raketa samo za bicikl