punto mk2 prednje opruge krace za 3 cm

Autor cvike19, 06 Srpanj 2015, 08:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

cvike19

pozdrav svima
zanima me dali je itko od vas na autu mijenjao samo opruge, odnosno originalne zamijenio sa nekim kracima i kako je to ispalo?
a amortizere ostavio originalne

naime, kupio sam opruge koje su 3 cm krace i 25% tvrde
i kad sam to montirao auto se nije spustio ni milimetra
ali itko od vas zna u cemu je fora?
treba li jos nesto na amortizeru doradivati ?

sve je dobro odradeno i sve je na svome mjestu...leglo tamo di treba
sve okrenuto na svoju stranu itd...

dinko1981

Možda su opruge za neki drugi tj teži motor, npr dizel

Stilo M

Izgleda da nisu za tvoj tip motora nego pa zato se nije nista spustio.
To je samo problem sa prednjim krajem ili i sa zadnjim?
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Mike20

Ja stavio original od Sportinga 1.2 16v koji nij baš puno teži, opuštenaa opruga je i 5 cm kraćaa od originalne, al je auto s njim viši pola cm od originala. Trebalo bi dati napraviti baš premaa oprugama koje skineš, tak ja planiram

cvike19

pa ja sam i narucio opruge za moj auto...
MIKE vec smo negdje komentirali nesto o ovom oprugama na mjeru
i ja sam ih narucio
ali nesto nije u redu
tip ih je radio po mojoj zelji, opruge su nove nove !

dinko1981

Pa onda ih reklamiraj onome tko ih je radio

Stilo M

A da,sjecam se teme
Reklamiraj onda..nista drugo

cvike19

nije problem reklamirat nego sta treba napravit da auto bude naprijed nizi za 3 cm ?
opruge stvarno jesu krace
kad stavim staru i novu razlika se vidi iz aviona, reko bi mkzda i vise od 3 cm...

zna li neko dal treba dirati nesto na amortizeru ?

Stilo M

Opruge jesu krace ali zato su tvrde..stare su bile duze ali mekane i kad je auto sjeo na kotac opruga je slabija i jace se stisnula a ova je tvrda i ne stisne se jako..znaci trebale bi biti barem 5-6 cm krace da bi bio nizi auto a tvrdi

cvike19

to mi je jasna logika, to i ja kuzim da je tako
ali zanima me NEKO ko je spustao auto samo sa oprugama da mi kaze iz prve ruke sta je radio...i kakve opruge trebaju

franjo-fritz

Mislim da sam ti napisao u vec jednoj tvojoj temi da opruge niže i 25% tvrdje neznace da ce auto biti nizi... I da se moze desiti da ces skakutati po cesti.... Al eto... Nije kriv majstor nego ti jer si takve htijo
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

franjo-fritz

Opruge kad se rade samo su - 4cm krace nikakva tvrdoca same opruge.... Standardni amort. Trpi do - 4cm. Sve ostalo je ubojstvo... Inace ako hoces tvrdi auto onda se amort. Pumpaju na jace. Tj tvrdje
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Stilo M

Ja sam spustao auto sa oprugama
Nije Punto ali je Stilo
Eibach crvene,i kolko je pisalo da ce spustit tolko i je
i dobio sam finu tvrdocu i nizi auto
Nikakve vise kemije
stare opruge van,nove unutra..

franjo-fritz

25%tvrdje opruge to je jakooooooo puno... Toliko se ni amortizeri ne drukaju

cvike19

***, ja kad sam nazvao covjeka i rekao da mi trebaju opruge za punto 2 on je odma rekao sta samo prednje -3 cm...
rekao je da je to vec radio jako puno puta i da zna
i ja mu nisam nista htio kontrirati jer mislim da tip zna
nisu problem ni nove opruge ni nista, sve ce se srediti...samo me zanimaju misljenja iz prve ruke