punto mk2 prednje opruge krace za 3 cm

Autor cvike19, 06 Srpanj 2015, 08:53:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

cvike19

strah me ako samo stavim -3cm sa istom tvrdocom da ce mi naprijed strugati kad idem preko rupa

franjo-fritz

Ja sam ti rekao iz svojeg iskustva... Promjenom istih na jedno 200komada auta mk1,mk 2.
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

dinko1981

Pa ako netko proizvodi opruge pa makar i doma privatno u svojoj radioni trebao bi znati koja je minimalna tvrdoća za -3 cm da pri tome nemaš problema, i ti kao kupac opće nebi trebao razmišljat o tome. Kao kad kupiš eibach -3 cm za punto 1.2, montiraš i auto je stvarno niži za ta 3cm a vozi bez problema i filozofija.

franjo-fritz

Koliko sam vidio po postovima kolega je napomenuo da HOCE 25% tvrdje.  Vezes konja gdje gazda kaže....
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

cvike19

ja sam samo napomenuo -3cm i pitao sam dal onda trebaju bit tvrde i on je rekao da i da ce ih on napravit onako kako inace i radi i ja sam rekao oke
ugl, znaci ista tvrdoca samo nize 3 cm i to je sve

koliko ce se to osjetit u voznji? oce li mi strugati negdje ?

Stilo M

A moze biti da treba koji dan da se opruge slegnu pa ce se mozda spustit koji cm
PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

the-rider

malo ce pasti, ali 3 cm cisto sumnjam
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

eLaCiD

Ovo malo pratim jer sam isto u dilemi kaj napravit sa tim federima.
Izgleda da je ovdje sve otišlo krivo i s jedne i s druge strane tak da je došlo do totalne konfuzije.
Po svemu sudeći cvike19 je htio spustiti punto za 3 cm ali po sistemu "majstore napravi ovakve federe 25% tvÄ'e i 3 cm niže" i majstor je to napravio.
Sad pitanje je da je bilo traženo "majstore hoću opruge za Punto 25% tvrÄ'e i da mi Punto legne 3 cm" Å¡ta bi onda majstor rakao i da li zna kakve opruge u tom slučaju treba napravit.
U ovom slučaju po svemu sudeći majstor ne zna kakva dužina opruga treba biti, a da su 25% tvrÄ'e i da taj auto legne za tih 3 cm.

Sad drugo... vidim da se po njuÅ¡kalu kotrljaju iz MeÄ'imurja Technix opruge 40/40. Jel ima netko iskustva sa time ?
:mah:

Mike20

Daklem imam origig prednje opruge sa Sportinga 1.2 16v koji je imao automatsku getribu. Stavio sam ih na svog Punta i auto je bio viši za pola cm nego sa serijskim. E sad, moj Punto LPG ima 920kg i kad ja sjednem naprijed na vezni lim sa 90kg, prednji kraj je niži za samo cm.
SviÄ'a mi se Å¡to s tim oprugama auto nije pretvrd, a osjeti se da se manje naginje.

Bit ovog izlaganja je da bih napravio 4cm kraće opruge prema ovima od Sportinga, dao bi ih kao uzorak. Zvao sam neku radionu u ZG, zaboravio, veli 600-800kn za obje. Pa ak tko hoće ili zna nekoga uz neki group buy da se može proći jeftinije, ak bi netko još htio takve opruge

cvike19

posto  nisam jos uvijek rijesio svoj problem da osvjezim temu
dakle, opruge sam vratio
i cijelo vrijeme trazim gewinde
nasao sam di bi ih kupio (nove)
ALI probao sam vozit auto isti kao moj sa itim felgama samo na gewindama
i to se vozi ko romobil...rekao bih nikako
pretvrdo je malo
zanima me ako bi kupio opruge -3 od eibacha ili tako necega
dali bi auto bio udobniji nego na gewindama ?
ima li neko iskustva ?

devaST

Iskreno nakon 4god gewinda ja mislim da je slicno. Ali dobro ja sam ima apex hgt gewinde -4

cvike19

uzeo bi sve 4 opruge od tako neke firme
i nebi pretjerivao
znaci oko -3
samo zbog izgleda ali da mi udobnost puno ne pati

Jezy

Pitanje... ovjes sa punta 2b 1.9 multijet -4cm... kolko bi to ispalo na mom 1.3 jtd?
:abarth:

Boxer

Vjerojatno loše jer je 1.3 osjetno lakši motor ali treba probat :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

devaST

Kako god leci ce. Gle ja sam dinug proda mk2a hgt opruge -3-4 i meni je spusta -3 a njegov je posteno kleknuo jer je tezi. A tvom pitanju moga bi cak legnut -3.5 ako ne i isto-4 nemos bas znat 100% dok neprobas