Lancia Lybra 2.4 JTD 103kw Provjera i Update ECU-a

Autor angel121, 06 Kolovoz 2015, 14:57:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

angel121

Pozdrav ljudi!  ;D ;D

E to zanima me gdje bi se mogla napraviti kvalitetna provjera ECU-a, a i ako je potrebno eventualna nadogradnja novije mape, itd. da se to napravi kako treba i da me neko ne odere bezveze.
Čitao sam baš da ljudi update-om rješavaju svakakve mušice, al nigdje niko nije konkretno napisao di se to može napravit po nekoj normalnoj cijeni??

EDIT:
Nisam napomenu da se radi  o BOSCH 0281010743 (EDC15C7 ) i da bi bilo poželjno da je majstor u okolici Varaždina, Krapine ili Zagreba, da se to može rjeÅ¡it u jednom danu, da ne moram kačit ECU van pa mu slati i slično.



crev1986

A koje probleme imas da trebas update ECU , pa nisu to windowsi ! Ako auto radi normalno nediraj nista , ak pak hoces probat nesto probaj skinut kleme s aku pa ces kao "reset ECU" !
Ili hoces neki cip ili mapu stavit !?

angel121

#2
Nebi pitao da nemam problema.
Auto se ponekad ulijeni do 2000 rpm, nekad u vožnji, nekad abnormalno dimi,nekad sve normalno MAF senzor je provjeren, sva crijeva su provjerena, kako od usisa tako i vakuma, MAP isto tako radi savršeno, no ima nekad te mušice kao što napisah. EGR je zatvoren, a sad jesu li to simptomi ECU-a ili MAF-a(opet) nisam siguran
Nakon "ECU reseta " sve radi super prvih cca. 100-300 km nakon toga opet, počne više dimit itd.
Svojeglav je...zato i sumnjam na njega, a nakon provjere ako bude moguće stavio bi neku mapu da mu digne još konja.

Edit:
Iskreno nema ni nešto previše snage preko 3000rpm,sve mi to miriše na dvije stvari ili ECU ili MAF.
Čak je i intercooler očiščen, klapna usisa,egr. Dok su dizne i turbina provjerene i u redu su.
No kod ubrzavanja često se na 3000 rpm desi  da se osjeti neki trzaj, e tek nakon trzaja povuče.   

crev1986

To znaci da ecu cita neke podatke koje to uzrokuju odi kod nekog tko ima dobu diagnostiku i da ti ocitava parametre motora i kako senzori rade ! Tek tad ces vidjet sta se desava s motorom ! Mozes ti stavljat mape i radit sta sve ne i onda opet problemi pocnu ! Prvo moras naci uzrok  da bi znao di je kvar !

Mike20

Radi svega navedenoga, možda je najbolje da posjetiš Bertola

angel121

To i namjeravam, ugovoriti termin, pa da sve lijepo ispita kako treba  ;) :D

tempradrifter

0281010743 je samo broj hardwera, nisi napisao sw broj, mozda vec imas zadnjin update. Ako trebas mogu ti napraviti bilo sta u vezi toga, javi na pm.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk


angel121

poslao sam sw broj i ostale informacije, hvala! :)

angel121

RjeÅ¡en Update, ujedno i mapiranje Stage I, na 170 konja :D   :beer: :beer:
Updateom je rjeÅ¡eno trzanje koje se prije deÅ¡avalao na cca 2300 i 3000rpm, te je nakon update-a odmah glatko ubrzavao,bila neka greÅ¡kica pa nije parametre MAF senzora dobro očitavao kod dijagnostike i to je sad rjeÅ¡eno, a da ne pričam da je poludio nakon chipanja  ;D ;D
Nema viÅ¡e navedenih muÅ¡ica,a nakon autoceste i dim se izgubio,tj. ostalo ga je vrlo malo,a tome vjerujem da će pomoći čišćenje usisne grane kad bude vremena, poÅ¡to  je EGR bio u funkciji do 250 000km.
Sve u svemu odlično i stručno napravljen posao!
JoÅ¡ jedom se zahvaljujem tempradrifter-u i  Auto Evolutionu!

Mike20