Punto MK2 - Felge

Autor punto mk1, 09 Kolovoz 2015, 22:23:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Jezy

Citat: Mike20  u 10 Siječanj 2016, 13:01:21
Još jedna stvar s kojom te budu una tehničkom jedva dočekali
Apsolutno niše ne fali original max dimenziji s 1cm distancom
16 cola felge i nove gume budu koštale pola vrijednosti auta

to znam od mojih kompanjona da se prije tehničkog auti dižu, jer nema Å¡anse da proÄ'u, pogotovo njih par kojima su auti totalno na podu... i onda svako malo Å¡arafaju i popravljaju izgubljene i potrgane branike, lonce i ostale gluposti...

to su mi već neki rekli da je najbolje da ga ništa ne spuštam, da ću sa 16'' dobit dovoljno na izgledu...
:abarth:

DinoG

Pola auta se rastavi prije tehnickog ðŸ˜, znam iz iskustva, ne mogu se popeti na kanal ðŸ˜,

Frend je na mk2 Puntu imao 16x9 sa 195 40 16 gumom i auto je bio 3 cm od poda u najnizoj tocki, tako da moze se ugurati skoro sve, samo pitanje uz kolko kemije.

Po meni, ako zelis da izgleda fino, a i da bude funkcionalno, najbolje felgu izmedju 16x7 i 16x8, et manji od 35 i guma nekih 195 sa 40 do 50 profilom.

Najbolje si baci oko na willtheyfit.com kad budes gledao felge i vidjeti ces kako ce stajati u usporedbi sa sadasnjim setom.

Jezy

hvala  :ok:

budem još sve dobro proučio i pregledao prije nego odlučim što ću, jer glupo mi je zaletit se i kupit nešto pa da mi ne paše na auto ili da imam sranja zbog toga... imam vremena do ljetnih guma još odlučit što ću...

the-rider

16" na org visinu auta ne budu izgledale nikako
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

DinoG

Evo slika mog Punta od proljetos dok sam radio atest. Na serijskoj visini i 16 felgama.

Nije bas najljepse, ali bolje nego opruge + 15 i balon guma

the-rider

meni je to grdo  :D
pa na 15" i ne ide bas balon guma, ako se normalno spusti sasvim pristojno izgleda
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Jezy

Citat: DinoG  u 11 Siječanj 2016, 18:59:03
Evo slika mog Punta od proljetos dok sam radio atest. Na serijskoj visini i 16 felgama.

Nije bas najljepse, ali bolje nego opruge + 15 i balon guma

e to mi se sviÄ'a... tak neÅ¡to bi i ja napravio...  :D ;D

btw di si nabavio ovu crnu reÅ¡etku bez znaka? gledam po internetu sve su cca 500kn  :(

DinoG

Samo jedini "problem" je sto sve te felge s rubom izgledaju manje nego jesu. Po meni jedna od najljepsih 16 felgi je od "novog" Brava 16. Jako slican dizajn kao GP Sport 17, ali je 16, 4x98 i vizualno djeluje vece.

Evo slika mog Punta i frendovog bivseg Punta na Bravo felgama. Ista dimenzija gume, a djeluje vece. Njegov je bio na sport oprugama i nije nikad imao problema sa zapinjanjem ili bilo cime

Masku sam uzeo iz neke firme iz nekog sela pored Đakova. Izaslo me oko 200-tinjak kn, ali je firma nedugo poslje propala. Pogledam ako ima preko u BiH ili Srbiji. Vec sam jednu tako nabavio kolegi s foruma, nova novcata za relativno malo para

draĹžen.os

Maverick

Citat: dražen.os  u 11 Siječanj 2016, 20:31:33
Evo ovdje ima firma je iz Slovenije, pa probaj vidjeti.

http://www.mstyling.net/iskanje-po-znamkah/fiat/punto/punto-188-99-03

jel uopće ikako moguće proć s ovim lampama na tehničkom ili se ne treba uopće zamarat. ja moram svoje farove mjenjat jer su očajni nit se daju štelat pa il uzet tak nešto ili jednostavno da tražim od gt-a dvokomorne

Jezy

Citat: DinoG  u 11 Siječanj 2016, 19:52:19
Samo jedini "problem" je sto sve te felge s rubom izgledaju manje nego jesu. Po meni jedna od najljepsih 16 felgi je od "novog" Brava 16. Jako slican dizajn kao GP Sport 17, ali je 16, 4x98 i vizualno djeluje vece.

Evo slika mog Punta i frendovog bivseg Punta na Bravo felgama. Ista dimenzija gume, a djeluje vece. Njegov je bio na sport oprugama i nije nikad imao problema sa zapinjanjem ili bilo cime

Masku sam uzeo iz neke firme iz nekog sela pored Đakova. Izaslo me oko 200-tinjak kn, ali je firma nedugo poslje propala. Pogledam ako ima preko u BiH ili Srbiji. Vec sam jednu tako nabavio kolegi s foruma, nova novcata za relativno malo para

da fkt felga izgleda veća od tvoje 16ice... vjerojatno mu je bio ET malo veći nego na tvojim felgama...

ako ne naÄ'em nigdje masku, javim ti se ;) pogledat ću u SLO, blizu sam, a i imam rodbinu tamo, možda imaju tamo jeftinije...

DinoG

Mislim da je cak isti et, ali zbog dizajna izgleda tako :)

Jezy

znači to su 195/40/r16'' gore?

valjda ću skupit pare do ljeta, da krenem sa 'Å¡minkanjem'... trenutno sam na burzi pa su ovo sve samo snovi  :smrc:

draĹžen.os

Jezy