Punto 2 luft volana

Autor alister, 11 Kolovoz 2015, 10:45:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

alister

Pozdrav svima

Punto 2 mk2b, 2004. je u igri i imam lufta na križu stupa volana, ako sam to dobro prenio. Da li netko zna gdje bi mogao taj križ nabaviti i po kojoj cijeni. Tokić to nema i ne može nabaviti kako su mi rekli, pa me zanima jel tko to mijenjao na svom puntiću ?

Hvala svima na odgovorima

franjo-fritz

Jel si siguran da imas tamo luft??  Jer je to jako rijetko.. Prije bi rekao da ti sama letva ima luft a ne kriz kardana na stupu volana
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

alister

Nisam još sam to išao pogledati, ali mi je majstor koji mi je slagao špur rekao da se vidi ispod volana kako ima luft. Inače je špur super, auto nigdje ne bježi. Prednji ovjes je ok, letva je isto ok.

venom

franjo-fritz

Citat: alister  u 11 Kolovoz 2015, 10:51:47
Nisam još sam to išao pogledati, ali mi je majstor koji mi je slagao špur rekao da se vidi ispod volana kako ima luft. Inače je špur super, auto nigdje ne bježi. Prednji ovjes je ok, letva je isto ok.
aaaaaa sta je vidioda ispod volana, Å ta??    Imas jedan kriz i na izlazu stupa volana spoj stupa i letve.. Nekuzim kako i sta je on vidio??? Da imas luft to bi čuo kao lupketanje
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

alister

Prenosim sada samo što mi je on rekao, nisam još to išao gledati jer sam na poslu.
Znači rekao mi je da se u kabini ispod volana, kod pedala, vidi da taj zglob ima lufta.
Lupkanje čujem kada prelazim preko velikih neravnina, recimo pruga. A inače se ništa ne čuje.

Mike20

Križ, misli na zglob. Moguće da su ti prvi i jedini stim kvarom. Sve je moguće.
To nema zasebno za kupiti, samo sa cijelim stupom volana
Skini rabljeno, može se odvojiti samo taj donji dio

cicili

Ako mislis na zveckanje po bijelom putu ja mislim da svaki punto ima. Prosli imao, ovaj sad imao pa sam mjenjao stup jer je crko senzor i manje se cuje nego sa proslim ali opet zvecka. Tako da se ne zamaraj ako je to. :D

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

alister

mene ti živciraju lupkanja takvih stvari, sve ostalo je tip top pa gledam kako bi i ovo sredio. Moram baÅ¡ vidjeti kada doÄ'em s posla Å¡ta to točno je

crev1986

jel ima lufta na nacin da ka povlacis lagano volan prema sebi i guras ga od sebe pa osjetis luft !

alister

ne mogu reći da iÅ¡ta osjetim na volanu, možda malo lijevo desno kada su skroz blagi zavoji. TeÅ¡ko mi je odrediti jer na autocesti pomaknem volan par milimetara i auto reagira, pa nisam pametan. Ili ne znam procjeniti Å¡to je viÅ¡e luft  :tres:
Čak i ova lupkanja ne osjetim na volanu, zato sam i mislio da je nešto od ovjesa u banani.

cicili

Klasicno zveckanje o kojem ja pricam. Gdje dolazi do njega pojma nemam ali je negdje na stupu definitivno. Taj mini luft na volanu je najvjerovatnije na letvi ali ako nemas problema u voznji ne diraj.

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk

hattrick

Spona letve volana ti je otisla,imao nedugo takav problem,spona i nova manzeta 150kn

Poslano sa mog HTC Desire 610 koristeći Tapatalk

miki_zg

Dogada mi se idta stvar samo s kljucem 13 stegnes saraf na krizu kog papucice gasa i to je to

alister

Kako mi je mali u bolnici nisam se uopće išao pozabaviti s tim, bitno da mi auto radi sada bilo kako.
A ono što sam skužio prije da je luft na gornjem zglobu na stupu volana. Jer kada mičem volan vidi se kako donji zglob kao da ima delay u micanju. Pomaknem volan, malo kasnije se tek pomakne donji zglob.
A što se tiče onog lupkanja ne ide mi u glavu da to može biti od letve kada se na volanu ne osjeti baš ništa.
ÄŒim se uhvati malo vremena budem se pozabavio s ovim problemom.

Hvala svima na savjetima