Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

gandi

Csc5 je 136 eura. Tj, oko 1050 kn. Kad dodjem doma pogledat cu na vulkalov b2c tocno koliko kostaju.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon

--->>>    click here      <<<---

gandi

CONTINENTAL 225/50 R17 SPORTCONTACT 5 98Y XL 1149,39 kn/kom
CONTINENTAL 225/50 R17 SPORTCONTACT 5 94Y  1129,69 kn/kom

S time da je za XL napomena da su pri kraju zaliha. Dakle, najvjerojatnije se rješavaju prošlogodišnjih.

Mike20

Da, to je tu negdje.
Jel ima neka posebna razlika obične i xl verzije osim u pojačanom bočnom dijelu?

gandi

Ove Nokian WRD4 koje imam su isto XL, a u usporedbi sa običnom imaju joÅ¡ neku foru za smanjenje buke i vibracija. I stvarno gume dosta manje Å¡ume u usporedbi sa GY sa Tempre. Ok, to ne mora biti do XL bočnice, već do n stvari, tako da ova usporedba baÅ¡ i nije relevantna. I na kraju, možda je samo Nokian u XL gumu ugurao i taj amortizirjaući meÄ'usloj... Tko to zna...

Mike20

Zanimljivo, ja mislo da je baÅ¡ suprotno, pojačana radi veće nosivosti =bučnija, tvrÄ'a

Miha.

Postoji koja radnja u Ptuju ili Ormožu?

Mike20

Ja neki dan uzeo u Ormožu Uniroyal Rainsport 3 225/45R17 za 82 eura komad, DOT 0416.
Vulkanizer Ivan Kosi, ima neÅ¡to na lageru, Å¡to nema drugi dan doÄ'e
Stvarno susretljiv čovjek.

Kad proÄ'eÅ¡ granicu Virje, ravno uzbrdo kraj benzinske, desno skreneÅ¡ prema Kiku/Hoferu i prije Kika kod bazena s desne strane

Miha.

Uzeo sam u Vulkalu 18 225 40 Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 za 750kn kom dot 2016g. :love-smiley-028: Jeftinije nema ni u Sloveniji..Ekipa je odlična i stvarno sam pozitivno iznenaÄ'en uslugom :ok1:

Vanc123

Citat: Miha.  u 11 Travanj 2016, 19:59:29
Uzeo sam u Vulkalu 18 225 40 Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 za 750kn kom dot 2016g. :love-smiley-028: Jeftinije nema ni u Sloveniji..Ekipa je odlična i stvarno sam pozitivno iznenaÄ'en uslugom :ok1:
Nisam znao da Vulkal ima tak jeftine gume eto super za znati i ja imam takve gume a drugu sezonu ih svakako moram mjenjat.:)

Mike20

Ko bi rekao, super.

Da još jedno iskustvo Geigera iz Vž navedem. Tast prekjučer otišao kod njega uzeti gume, iako sam mu rekao da neide tam. Uglavnom prodao mu je gume iz 2013.godine, rekao mu je da nisu stare ni godinu dana, 185/65/14 Kleber za 340kn komad.
To ne da je pokvareno, nego bolesno.
Koristi neznanje ljudi.

Puntigamer

Jednn mali off.
Prije par dana sam skinio zimske Michelin alpin4 i vratio litnje Goodyear F1 asimetric2. Normalno rotirali prednje zada i obrnuto i sad mi prednja lijeva guma "lupa" pri sporoj voznji a dok pri brzini se nista ne cuje niti osijeti.  Kaze mi vulkanizer da je guma dobila "zub" tj. izbocinu na gaznoj povrsini, A gume su mi taman za jos jednu sezonu, uredno skladistene na stalku, s njima presao cca 40k km. Gume su na oko ok, bez vidljivih ostecenja. Jel ima tko slicnih iskustava?

natipkano na jednom

topolino

Si pazio na smjer vrtnje (ako ga ima oznaceno)?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Puntigamer

E to mi zbilja nije palo na pamet pogledati! Odmah cu provjeriti kad dodjem kod auta, pa javim.

natipkano na jednom

Puntigamer

Evo pogledao, sve je ok.

natipkano na jednom

Miha.

Citat: Mike20  u 12 Travanj 2016, 07:14:39
Ko bi rekao, super.

Da još jedno iskustvo Geigera iz Vž navedem. Tast prekjučer otišao kod njega uzeti gume, iako sam mu rekao da neide tam. Uglavnom prodao mu je gume iz 2013.godine, rekao mu je da nisu stare ni godinu dana, 185/65/14 Kleber za 340kn komad.
To ne da je pokvareno, nego bolesno.
Koristi neznanje ljudi.

Ja bio proÅ¡li tjedan.. Kad sam mu rekao (gazdi) da mi je preskupo 900kn za pirelli pzn i dal ima drugu gumu samo je rekao doviÄ'enja i okrenuo se.. :laughing-smiley-001: