Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

topolino

Ja imam S3+ na svom accentu i zadovoljan sam. Jednom sam driftao jer sam uletio u S zavoj bez razmisljanja. S3 su ti dobre do dimenzije 175 preko toga trazi HP ili drugu gumu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Antonijo

Citat: brava 312  u 23 Srpanj 2016, 20:16:56
I ja sam u potražnji za povoljnim gumama 195/55/15.
Za koliko para mogu kupiti ok gumu, nude mi vulkanizeri savu za 360 s montazom.
A nisam baš zadovoljan pošto brat ima na autu i po kiši jako loša.

Toyo T1R se meni pokazala kao dobra guma.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

gokiSP

S3+ je dobra na snijegu, ali na kisi vec malo zaostaje. S obzirom na cijenu, po meni je best buy. Ja sam sa njima prosao po svakakvim brdima sa ne malo snijega i nikad nigdje nisam zapeo dok su oko mene ljudi stajali sa puno skupljim gumama.

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

danci1993

Ja bi ti preporucio taurus. Ja sam ju sad uzeo za svoje 17ice platio sam ju prejeftino a prezadovoljan sam gumom...

gandi

Eskimo s3 :)

50ak kn po komadu jeftinije od nokiana. Nokian sam imao na alfi i poprilicno sam zadovoljan s njima.

Sent from the Middle Earth by carrier pigeon
--->>>    click here      <<<---

gokiSP

Mislis da bi te nokian spasio u toj situaciji? Ljudi cesto precijene sebe, svoje mogucnosti kao i mogucnosti auta i onda kad se desi *** krive sve drugo osim sebe. Imao sam i ja prometnih, ali ne mogu reci da.su gume bile lose jer sam proklizao i izletio. Po snijegu niti jedna guma ne moze podnijeti preveliku bocnu silu, tu prvenstveno gledamo kako koja guma funkcionira po usponu na nekakvo brdo i zaustavnom vremenu.

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

kiky776

istina, svakakve puteve sam po snijegu prošao sa eskimkama, na različitim autima, i nikad problema,
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

gandi

@ goki
mene nebi jer nisam ja vozio. Ali znam tko je i na koji način. I u takvim uvjetima i na način na koji se vozilo se nikako nije ovo smjelo desiti.
Ajde da se divljalo pa nebi ništa rekao, ali doslovce gmizati kroz poznati zavoj po par cm friško napadanog snijega i ostati bez gripa na zadnjim kotačima. Pa nema šta drugo biti nego guma jerbo je auto (bio) 100 % ispravan.
Nokian je čudo od gume, naprosto sam oduševljen s njom iako sam u startu bio skeptičan. I usput rečeno, na škodi je bila sava 195 mm široka, na alfi je nokian 225 mm. Po snijegu je bočno držanje odlično i auto ide točno tamo kamo ga se usmjeri bez da se aktivira ASR/VDC. Jedina im je mana što ne podnose toplije dane.

Da nebi ispalo da imam ružno miÅ¡ljenje samo o Savi spomenut ću joÅ¡ Michelin energy saver. Gume su ok 1000 km, a onda se doÄ'e do onog plastičnog dijela koji joÅ¡ može na oko trajati 100 000 km, a ne drži ni ***.
S druge strane, ondašnja Yokohama A drive je bila fenomenalna.

btw, koliko sam čuo dotična škoda se prodaje / prodavala negdje u zagrebu ili okolici.
--->>>    click here      <<<---

brava 312

Sava je odlična po snijegu i ide di malo koja ide samo što he meni isto bitno da drži i po mokrome jer samo nekoliko dana je cesta prekrivena snijegom
Al meni sad treba neka preporuka za ljetne gume 195/55/15

Tono92

Ja sam imao m+s bridgestone blizzak i jedna od boljih guma , ide po snijegu ko iz sale a sad imam sava hp i mogu rec sve lose za te gume 195/50/15 i toliko sra nje od gume da su to strave , poderale se u roku 4mj a bile su sa odlicnom ripnom kad sam ih uzeo a sad su katastrofa , evo tolko su katastrofa da sam danas skoro imao sudar .... Bjezi od te save ko od vraga , kupi kaj god moze i protektirane ali nemoj savu kupovat nikad ..... Evo bas gledam ove nove toyote, honde i te nove prckule covjece novi auto a savine gume

Mike20

Te jeftine ljetne gume su odlične za penzionersku vožnju po ograničenju i držanju dovoljnog razmaka od auta ispred. Niti jedna nije toliko loša da se nebi mogla voziti na navedeni način

ccm

Ok, al po tome se onda mozes vozit i na celavim gumama starim 10 godina, ak se drzis nasih ogranicanje i drzis razmak od 20 metara uvijek.
Al kad ti netko izleti, il ovaj ispred tebe naglo zakoci, onda dolaza kvaliteta gume (i cijena) na naplatu.
Po meni je kvaliteta kocenja najbitnija stavka na gumama, jer to je jedino na kaj ti ne mozes sam utjecat, jer ak ti netko izleti mozes stisnut kocnicu i molit boga da ce gume odradit svoje.
A teranje po zavojima i dal ce ti gume proklizat, to ovisi iskljucivo o tebi jer ti kontroliras o odlucujes kolko brzo ces uletit u zavoj. Nijedna guma nece proklizat ako se vozis normalno i po ogranicenjima. Snijeg je druga prica...
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

core3i

Imao eskimo S3 na drugo auto, par puta sam se po kiÅ¡i zaustavio gdje nije bilo planirano.  :D:

Tono92

Citat: core3i  u 25 Srpanj 2016, 15:48:49
Imao eskimo S3 na drugo auto, par puta sam se po kiÅ¡i zaustavio gdje nije bilo planirano.  :D:
Hahahahaha zato i kazem bjezi od save sto dalje :) :)

topolino

:DD: :DD:
E ili neznate voziti ili pretjerujete sa brzinom. S3 nije cvijece, ali da je tako losa nije. To sta ljudi precjene sebe, auto i gume to je njihoh problem. Za auto bez ABS -a jedino vrhunske gume igraju razliku kod naglog kocenja po kisi i snjegu, ali malu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: