Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

300 kn, onda još bolje.
Mislio sam da su svi "mali" atesti 600kn

Tom

Sve sam provjerio, doznao, ispitao.
Atest je 280 kuna + nešto sitno, s time da bi se može atestirati od ''postojeće'' dimenzije za taj auto i model razlika manja/veća do 3 %. 215 i 225 je razlika 1,6 %, to može.
Treba dopeljati auto, slika se i to je to.
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

Mike20

danci1993

ajde napisi tocnu proceduru da i ostali znamo za ubuduce, i hvala ti unaprijed

Tom

1. Namontiraš željenu dimenziju guma na felge, po mogućnosti da su originalne felge, (kasnije postavljaju manje pitanja) i onda to na auto. Mora ponekle izgledati kako spada, ne smiju viriti van blatobrana.
2. Odeš na stanicu za tehnički pregled koja je na popisu gdje se mogu raditi atesti, (obavezno idem u ZG, razlog manje glupih pitanja), moraš imati prometnu dozvolu, svoju osobnu, trebaš biti vlasnik vozila.
3. Popuniš i potpišeš njihove dokumente, platiš 280 kuna, čekaš da dok isprintaju''rodni list'' auta, onda računaju razliku dimenzija koje smiju biti od one koje želiš (do 3 % može), onda auto ide na pregled, gledaju šrafe, ovjes, ima lufta, nema, kočnice i sve to, na kraju slikaju auto.
4. Nakon slikanja auta kažu da čekaš oko tjedan dana jer to šalju u centar CHV pa oni rješevaju predmet.
5. Zovu te ili doÄ'eÅ¡ sam opet u istu stanicu za tehnički da ti upiÅ¡u novu dimenziju (do te faze joÅ¡ nisam doÅ¡ao) i treba joÅ¡ platiti njihov troÅ¡ak upisa dimenzije u prometnu, a to neke stanice rade neke ne. Mislim da ovi u ZG ne.

Osobno sam primijetio da je bolje da su gume čim novije
Počeo sam dobivati disfunkciju motivacijskog sustava.... iliti po naški, postajem lijen

dinko1981

Meni nije gledao niti kocnice niti eventalni luft na ovjesu...Prije placanja mi je potvrdio da zeljena dimenzija prolazi atest.

dinko1981

....i na mail ti posalju obavijest da je predmet rijesen (cca 5 dana) i da dodjes u stanicu da upisu tu dimenziju

dinko1981

...i nisu mi posebno naplatili upis u prometnu, ostao sam 😲

Tom

Da, nisam gore napisao, rekao mi je da može ta dimenzija.
Auto je išao na valjke, provjeravao je kočnice, stanje guma, gledao je ispod, rastezao ga na onim pločama, mjerio razmak od unutarnjeg ruba kotača do amortizera.
Uzeo je samo broj mobitela.

dinko1981

Ocito da i dalje svako vodi svoju politiku...

MADmax23

dali ima ijedna verzija stila koja tvornicki prepisuje 225 gume?

Mike20

Ne.
Ima logike da gleda ovjes i kočnice jer su gume preko kotača vezane za to

dinko1981

Pa sve je vezano za auto, mogu napravit i kompletan tehnicki sto se mene tice a mogu i kontrolirat samo ono sto se mijenja a sve ostalo u redovnoj proceduri.

Tom

Citat: MADmax23  u 20 Travanj 2019, 07:58:57
dali ima ijedna verzija stila koja tvornicki prepisuje 225 gume?

Pa 1,9 Multijet 16V, 110 kw kao moj bi trebao imati 225/45 R 17, ali nema
Dok recimo 1,9 JTD 16 V 103 kw, ima 225/45 R 17, a slabiji je.
2,4 20V Abarth ima 225/40 R 18

Miha.

:crazy2:

Največe tvorničke dimenzije su 215/45 R17
Samo inačica Schumacher GP je imao OZ felge i gume 215/40 ZR18.