Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Memphis

Da se ne troši onda ne bi držala ništa ...

gokiSP

Onda su tvornicke postavke jednostavno takve da su kotaci u nagibu sto uzrokuje trosenje guma po rubu. Mozda se to na nekim gumama koje imaju tvrdu smjesu ne bi toliko primjetilo dok na meksim gumama dolazi vise do izrazaja

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

somthing_ugly

novi uniroyal ( rainsport 3 i pogotovo rainexpert 3 ) ima jaaako mekanu bocnicu i uvija se, rubovi se trose brutalno i tu nema pomoci. inace drze super, po mokrom nema gume sa boljim bocnim drzanjem, nevjerojatno je koliko gripa imaju, ali jednostavno se trose. i ne, nema veze s autom ni optikom, testirano na yaris/punto/twingo, uz to razne postavke nagiba, traga i tvrdoce/visine ( na puntu ).

gokiSP

Pa i nije nesto mekana bocnica. Naravno, ovisi o dimenziji gume, ali definitivno ne bi rekao da je meksa od ostataka guma. Mislim da su svi tu negdje osim bridgestona, on ima najtvrdu bocnicu

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

Mike20

Gume koje su vrhunske na mokrom, najčešće jesu malo mekanije i brže se troše. Nema gume koja bude trajala 50 000km i držala na svim podlogama ko niti jedna druga. Ove oznake na njima ipak nešto govore, ove s A oznakom na mokrom, stvarno i drže u tim uvjetima.
Sportske UHP gume isto, koje super drže, se brzo troše. I to je tako, daklem 15tak 000km i za zamjenu su. Naravno, ovisno o stilu vožnje, ak neko svaki dan vozi utrke s posla i na posao, brzo se budu istrošile.

topolino

Ima li tko iskustva sa conti premium contac 5? Montirao ih prije 3 dana DOT 1017 i drzanje po mokrom kriminal. Sa normalnim kretanjem gume se bore za grip, kocenje da niti nespominjem. Tlak guma 2.1Bar, vulkanizer kaze da su gume konzervirane (zastitni sloj) i dokle se ne potrosi da gume slabo drze. Istina voda sa njih klizi kao na voskanom autu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Zanimljivo, Dakle ak prokližeš i nedajbože oštetiš auto, možeš ih tužiti jer su ih podmazali.
Meni to malo zvuči nevjerojatno

ccm

Zasto je to cudno? Pa to pise i na novom autu, gume i kocnice treba razraditi i da prvih 1000km ne rade na 100% kapaciteta.
E sad, sigurno ima razlika od gume do gume.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Mike20

Ma jasno, al za gume, da toliko ne hvataju, malo je čudno
Nikad dosad nisam to primijetio niti su me prodavači/vulkanizeri upozorili na to, a kupovao sam i skuplje i jeftinije gume

topolino

Gume su konzervirane i moraju se bar 300km voziti kao dao sa si mjenjao pakne na starim diskovima da se sloj potrosi. To je valjda nova shema da gume ne gube svojstva tokom duzeg skladistenja. Jucer je bila malo ektremnija situacija na cesti, nakon maltene cjele suhe zime je palo puno kise i cesta je bila kao ulje, danas je vec bolje kako je kisa popustala.

Tooutman

Uzas ako je tak. Pa to je krminal. Radi tog njihovog trajanja da ti zezneš auto?. Evo cura stavila na svoj Dunlop Sport Blue Response i odlicne su. Jucer po mokrom ih ja testirao, drže kak moraju držat.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

ccm

Citat: Mike20  u 28 Travanj 2017, 15:33:33
Ma jasno, al za gume, da toliko ne hvataju, malo je čudno
Nikad dosad nisam to primijetio niti su me prodavači/vulkanizeri upozorili na to, a kupovao sam i skuplje i jeftinije gume
Dobro, istina, to je malo cudno da bas tak ne hvataju :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Memphis

Ma kakva konzervacija . Nove gume kad se montiraju su odmah spremne za "uporabu".

topolino

Onda su eskimo S3 trkace intermedie naspram conti pc5 :D:

tomozuki

Ima ko iskustva sa Momo outrun ili Hankook ventus evo?
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI