Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

danci1993

Citat: Mike20  u 31 Ožujak 2018, 11:38:35
Neke stvari su subjektivne, tak da nešto što je nekome super, drugome nije. Probaj. Ja sam isto odlučio probati sa Savom
Daleko od toga, ali ako je vjerovat testu nisam siguran zasto su toliko jeftinije od konkurencije pa to malo budi sumnju...

MADmax23

istina sto kaze mike.
a gle jesu bucne,sve su one tu negdje.
uglavnom meni su ok i nisu bucne.rs3,uhp2 i conty sve su iste sto se tice buke.vise cujes motor nego gume  :good:

Mike20

Kad vozim benzinca, onda je obrnuto.  :haha7:
Opet je razlika u masi auta, Å¡irini gume itd.

gandi

Da cujem misljenje o ove 4

195 45 16
Za na auto koji godisnje napravi mozda 5000 km.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

Boxer

Za 5000km će biti svaka dobra
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Michael

Kleber imamo na Unu, sasvim solidna guma u normalnim uvjetima voznje. Uniroyal cu sada isprobati, mada ga hvale na sve strane zbog vrhunskog prijanjanja na mokrom (minus je brze trosenje guma). A Hankook VP3 16” je ove godine visoko na ADAC-ovom testu ljetnih guma.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

Mike20

K125 ili RS3. Da RS3 održi 15 000km to je 3 godine

Memphis

punto1976

Nemojte mijeÅ¡at Punta Mk2 i bravo T-Jet recimo, tj. 165/70 i 225/45/17 i usporeÄ'ivat istu gumu.
Prije tri godine sam uzeo Savu i guma je odlična za mene, normalno se vozim. Ali mislim da ni za neke gore režime nebi bila loša, a cijena odlična. Guma je deklarirana za 300 km/h.
Unirojala nebi uzimao jer u Zagrebu nema kiše ko u Londonu, a profil te gume mi je glup jer je na jednoj strani ok, a na drugoj kontra.

Memphis

Kakve veze ima profil gume? Bitne su performanse a ne izgled.

Michael

Zbog profila gume i imaju takve performanse kakve imaju.

Fiat Punto Evo 1.4 16V (2010.), BMW E30 316i (1985.)

gandi

Citao sam na alfaowneru da se asimetricne gune ravnomjerno trose na 159, stavio asimetricne na svoju i gle cuda stvarno su nutarnji i vanjski rubovi jednako potroseni.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

--->>>    click here      <<<---

topolino

Citao sam davno da ako zelis izvuci max  iz guma na FWD vozilu naprijed idu asimetricne, dokle nazad simetricne. Kod RWD obje simetricne, AWD isto kao i FWD. Obrazozenje jest sto je prednja osovina upravljiva i pogonska. Kose sare bolje prenose snagu u zavojima, dokle ravne na ravnom.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Memphis

Citat: Michael  u 20 Travanj 2018, 20:50:25
Zbog profila gume i imaju takve performanse kakve imaju.

krivo, Å¡ta ti vrijedi Å¡ara ako je smjesa plastika.

topolino

Jednako bitno je i sara i smjesa. Bez dobre sare zaplivao bis na prvoj kisici i guma bi puno losije drzala na suhom jer bi dolazilo do lokalnog preoterecenja gume. Bez dobre smjese moze biti vrhunska sara i da drzi ko babini zubi.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: