Gume (značajke i iskustva)

Autor zetsthebunny, 26 Studeni 2013, 21:04:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 11 Gosti pregledava ovu temu.

niko33

EDIT gornjeg posta :)
Nije mi vrag dal mira i isel sam kopat odakle kleberice koje sam vozil - auto iz lizinga.....vjerojatno i rupa i rubnika pogodile ko deset prosječnih u toj jednoj sezoni
Povlačim iskustvo ali niti ne hvalim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Memphis

Mike20

Nije skup, jedino ak su platili test, u zimu 2018 je 4. Iza "svetog" trojstva  :jezik:

Memphis

Ma sve te testove moš mačku o rep ... pogledaj si adacov test zima 2018. Takvu sprdačinu od poredtka nisam vidio ni u snu zamišljao pogotvo od nekog renomea kao ADAC.

firestone, debica, sava, esa odmah iza contija i dunlopa .... katastrofa ... to ne bi ni na prikolicu stavio ...

niko33

ADAC Testovi se uredno “kupuju” ali kad gledaš forume,ture rewiew stranice,ne pljuju ga. Prvi link iz Vulkala - nemoj me držat za riječ mi je bacilo cijenu od nekih 320 kn za komad 205/55 16 tak da je to niza srednja klasa cijene(ali ponavljam-neda mi se gledat kad tipkam tak da nisam siguran ali znam da me cijena iznenadila)

niko33

Edit ha,ha 420kn - viša srednja klasa.
Svako po svom. Probat i vidjet...
Mi u firmi imamo Torque - ljudi prezadovoljni a stupid china guma- uzmeš ju u ruku i duplo teza od premium brenda ali i tri put jeftinija.
Hifly - ljudi hvale,ja ga vozim - ali cu ga skinut jer mi nije to-to,al da je smeće,nije. Za nekog ko vozi po gradu 50 fantazija od gume za kikiriki...

Boxer

Ja sam u 20 godina staža probao sve i svašta na raznim autima od premiuma do kineza i već treću godinu svi auti voze na nordexxu i ljetnim i zimskim, prezadovoljni i ja i žena, mjenjamo ih svake 2 godine odnosno 30tkm, nikakvih zamjerki ni na ljetne ni zimske
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Memphis

Dečki, vi kako hoćete ... al me nitko neće niti me može uvjerit da te šrot gume su "dobre". Za nekog jesu al ja to ne podrazumjevam pod dobru gumu.

Naravno da je svaka nova bolja od poderane stare. A to kolko će dugo takva bit ili neće je ta razlika izmeÄ'u dobre i loÅ¡e gume. Meni je frend isto doÅ¡o sa takvom spikom, kupio kineza super a jeftina samo kaj nakon godinu dana su mu se deformirale i moro ih je bacit.

Guma koje je loša na mokrom za mene nije dobra guma ... a svatko drugi ima svoje kriterije od cijene na dalje.

niko33

Klasična prepirka kao i oko ulja,kvalitete,cijene efekta.
Svatko ima slobodu da iznese svoje miÅ¡ljenje,pohvali ili popljuje. Bitno je da se nalazi sto vise infa od ljudi koji su ih stvarno probali da svima nama olakÅ¡a izbor jer realno razlika izmeÄ'u najjeftinije i najskuplje u principu izlazi da si za jednu najskuplju uzmeÅ¡ četiri najjeftinije.
Ne volim kad netko pljuje po nekoj marki ako nije probal.
Zbog same kvalitete teme bilo bi super da komentari idu u vidu: bridgestone lm35 2016 - došle na mercedesu(guma na 70%)provozene prošlu zimu - grip odličan. Tihe.Nikad nista neočekivano vezano uz njih - ostavljene i kao ljetna solucija zbog jedne kombinacije,svaka pohvala,od kiše,suhog,vrućine,Albanije. Napravil 20000 sa njima u godinu dana i sad je na 30% - moja preporuka.
Bilo bi idealno da je imam od prvog dana,da stavim cijenu i koliko bi vozila da je vožena samo kao tiska pa da bude pravo iskustvo..
I da,jako važna stvar 205/55 r16 na 100kw dizel motoru.

Memphis

Citat: niko33  u 29 Kolovoz 2019, 22:25:38

Ne volim kad netko pljuje po nekoj marki ako nije probal.
Nije prepirka nego debata ...
Neke stvari ne moraš probat da bi znao. Isto kao što znaš da motorno ulje iz Lidla nije ni blizu Motulu tako znaš i koja guma je kojoj par. Ako si probao jednu gumu iz low buget kategorije ne moraš ih sve probat da bi znao kaj te čeka jer tu nema velike razlike. I odmah ti mogu reć da su sve te gume loše na mokrom kao što si se i sam uvjerio. A to kaj pojedinici hoće ili moraju učit svaki put sve iz početka je sasvim neka druga stvar.

Ako je za tebe takva guma dovoljna ok al to ne znači da svima odgovara. Zato je tu cijena presudni faktor po kojoj se ravnaš i vraćamo se na onu koliko para toliko muzike.

Mike20

Osobno, 100kn po gumi mi nije cifra radi koje bi umjesto spomenutog Klebera ili sliččnog za 420kn uzeo Hiflyja za 320kn, premala je razlika. Čak i nije duplo jeftiniji od ovih sa vrha u testovima.
Svi hvale tog Nexena npr., osobno ga nikad nisam vozio

niko33

Citat: Memphis  u 30 Kolovoz 2019, 00:59:46
Nije prepirka nego debata ...
Neke stvari ne moraš probat da bi znao. Isto kao što znaš da motorno ulje iz Lidla nije ni blizu Motulu tako znaš i koja guma je kojoj par. Ako si probao jednu gumu iz low buget kategorije ne moraš ih sve probat da bi znao kaj te čeka jer tu nema velike razlike. I odmah ti mogu reć da su sve te gume loše na mokrom kao što si se i sam uvjerio. A to kaj pojedinici hoće ili moraju učit svaki put sve iz početka je sasvim neka druga stvar.

Ako je za tebe takva guma dovoljna ok al to ne znači da svima odgovara. Zato je tu cijena presudni faktor po kojoj se ravnaš i vraćamo se na onu koliko para toliko muzike.
Ha ha
Nije debata nego forum :)
To i pričam,od auta,načina voznje bla,bla pa do realnog stanja da jednostavno nemaju svi ljudi 1000 kn za komad gume koliko god ona bila dobra...

Memphis

Da, samo kaj ce se na vecina slozit da takva guma od 1000 kn kao npr. Conti je dobra guma i malo ko ce rec da ne valja.

Bero

Citat: niko33  u 30 Kolovoz 2019, 06:47:28
Ha ha
Nije debata nego forum :)
To i pričam,od auta,načina voznje bla,bla pa do realnog stanja da jednostavno nemaju svi ljudi 1000 kn za komad gume koliko god ona bila dobra...

Ha gle, onda kupiš ili staviš na auto manju dimenziju guma koje su jeftinije.
NajsmjeÅ¡nije mi je kada vidim nabuÄ'eni i sreÄ'eni auto sa najvećim felgama koje stanu ispod blatobrana, a onda gore čelave čunga-lunga kinseke gume  :budala:
Samo boxer bajo moj :)

Boxer

Što znači dobra guma ? Što znači dobar vozač ?

Jeste svi Å¡umaheri ? Koljete aute po zavojima, brutalno ubrzavate, imate aute s 500 konja ?

Za normalne uvjete kakvi su u 90% slučajeva (osim kad su forumaÅ¡i i fejseri u pitanju, to sve Å¡umaheri i sve pilot do pilota) sve će normalne potrebe zadovoljiti bilo koja nova danaÅ¡nja guma a koja nije kupljena na proÅ¡tenju od zeng denga i ming li, njegove 18-e žene. Ja na kombiju imam Nankang gume, prije sam imao Conti Cargo, pa prije toga Semperit, radim 60tkm godiÅ¡nje, nikakve razlike mi nije bilo u gumama, i jedne i druge izdrže jednu godinu svih mojih vožnji od 160 po autoputu sa 2 tone do vožnje na ribičiju. Znači li to da su moje gume loÅ¡e jer na njima ne piÅ¡e neki brend koji se nekom sviÄ'a ? Dajte molim vas....
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...