FIAT BRAVO 1.9 TD 100 SX potrošnja!

Autor acmilan8, 24 Studeni 2015, 23:54:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

acmilan8

Pozdrav., prije nego sam pokrenuo temu.. čačkao sam 2 dana po forumu ne bi li pronašao nešto o tome.. Dakako, pronašao sam jako puno, ali nema niti jedna kontretna tema za ovaj model!
Dakle, fiat bravo 1.9 td 100 sx 1997 godina, 74kw.
To je od mene za početak!
Jako me zanima potrošnja, jer sam ovaj auto kupio iz razloga što je jeftin, pa mi je stoga i potrošja jako bitna.
Ako vec ima neka tema za ovaj model, pošaljite mi link a temu izbrišite.
Ispričavam se unaprijed ako sam napravio pogresku kod otvaranja ove teme!
Pozdrav svima!

acmilan8

TakoÄ'er, vezano za temu..
Osim što ne gubim novcano, koja je razlika ako tocim eurodiesel, ložu ili plavi diesel?

crev1986

razlike neam ovo dva su obojani dizeli !
Jednina razlika je ako te policija uhvati u nekih 5000 kn ! pa na dalje

tom1961

Nekad bilo.

Danas je loža (za plavi dizel ne znam) puno prljavija od eurodiesela i vrlo učinkovito može uništiti motor, odnosno pumpu i dize.

A ako te uhvate, kazna je ne samo novčana, nego ti prijeti i oduzimanje automobila, a poznavajući naÅ¡e pravosuÄ'e, i zatvor. (Kad neće Horvatinčića, onda moraju kvotu popuniti na drugi način.)

Tako da ti se nikako ne isplati. No, gledaj to ovako. I s dizelom si već uštedio gotovo dvostruko, a još ćeš više uštedjeti ako si nabaviš auto na plin. Govorim iz vlastitog iskustva.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

acmilan8

Hvala svima na savjetima. Ali, ako uzimam preko firme, cijena plavog dizela mi je 3.20
Pa sad, ja mislim da se isplati riskirati! :)
Samo još da skužim potrošnju i onda znam koliki mi je trošak! :D

tom1961

Ako uzimaÅ¡ preko firme, porezna to zna prije nego Å¡to si izvadio piÅ¡tolj iz rezervoara. A ako hoćeÅ¡ zamaskirati, onda moraÅ¡ imati j***o dobrog knjigovoÄ'u koji će te koÅ¡tati viÅ¡e nego Å¡to ćeÅ¡ uÅ¡parati na gorivu.

Nemoj me krivo shvatiti, ali mene bi bilo sram imati firmu koja nema za gorivo. Zato nam država i je takva kakva je.

acmilan8

Sve je zamaskirano! :)
Ne, firma se bavi brodovima. Pa ima pravo tj. mora uzimati plavi dizel. Jedino ako su ludi ce placati eurodiesel 8kn, kad im je ovaj omogucen.
Samim time je i meni! :) Hehe

tom1961

No, pa ako se bavi brodovima, onda valjda ima za eurodizel.

Mislim, kako god, ako će te ta razlika na litri goriva spasiti od gladi, neka ti bude. BTW, primate li radnike, i ja bi?

acmilan8

Majstore, na brodovima se koristi plavi diesel!
Ne, dnevno prolazim 150-200km, pa mislim da mi se itekako isplati!

acmilan8

Citat: crev1986  u 25 Studeni 2015, 00:47:56
razlike neam ovo dva su obojani dizeli !
Jednina razlika je ako te policija uhvati u nekih 5000 kn ! pa na dalje

He He, i ne samo 5000kn, nego oko 20000kn, jer mi je rezervoar bas vecinom pun. haha :D
A ništa, pomoliti se svaki put prije vožnje da ne vidim carinu! :P
Negdje sam citao da je plavi diesel i eurodiesel, potpuno ista stvar. Sad, koliko tu ima istine.. :neznam:

topolino

I loza je ista stvar. Razlika je boja, miris i uslucaju loze cistoca tankova u kojima se trasportira. Problem je u plavov dizelu sto ce ti brodovi stajati u luci, a gorivo ce ici jer brodove koje imas nisu trajekti da su svaki dan na moru.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

acmilan8

Citat: topolino  u 25 Studeni 2015, 12:11:13
I loza je ista stvar. Razlika je boja, miris i uslucaju loze cistoca tankova u kojima se trasportira. Problem je u plavov dizelu sto ce ti brodovi stajati u luci, a gorivo ce ici jer brodove koje imas nisu trajekti da su svaki dan na moru.
Nažalost, jesu. :(
U pogodnu su 20 dana u mjesecu. :(, ako ne i više! :(

acmilan8

I IMA LI ITKO ODGOVOR NA MOJE PRVO PITANJE O POTROÅ NJI? :))

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

acmilan8