Main Menu

Novi Fiat Punto?

Autor crev1986, 03 Prosinac 2015, 02:42:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

2600

Evo ako netko dobro zna talijanski neka prevede. Ako je ovo ukupno 20% naprednih materijala to je malo. Kaže 7.5% kruće od Punta. 8% više volumena u interijeru od Punta (zato je ovakva kocka). Naravno i 8% lakši od Punta. Ako je to samo konstrukcija i nije neka ušteda.

Alcuni dati:
10% di acciai ad ultra alta resistenza stampati a caldo
10% di acciai ad alta resistenza
Scocca 7,5% più rigida rispetto a Punto
Scocca 8% più leggera rispetto a Punto
8% in più di volume interno rispetto a Punto

Per la prima volta in 41 anni di esistenza, la divisione Brasiliana ha sviluppato virtualmente tutta l'architettura relativa alla sicurezza, progettando collisioni e deformazioni d'impatto con il 95% di affidabilità, senza utilizzare l'auto fisicamente per i test. Tutto ciò aumenta l'efficacia e riduce il tempo di una delle parti dello sviluppo che ne richiedono di più.

Secondo Carlos Eugenio Dutra, direttore di pianificazione di prodotti e a capo del marchio Fiat in Brasile, "...questo è il più importante dei passi già fatti dal marchio in Brasile, ed è il miglior prodotto che sia mai uscito dalla fabbrica di Betim in 40 anni".

Secondo Claudio Demaria, direttore di ricerca e sviluppo della Fiat, "La Fiat Argo rappresenta un cambiamento radicale nel modo di produrre auto in Brasile, con lei entriamo una volta per tutte nel processo di fabbricazione globale del marchio".

cicili

Suv edicija :D

Poslano sa mog NEM-L21 koristeći Tapatalk


ElRa

Punto je i dan danas u svojoj klasi tehnoloski konkurentan svim novim igracima, tako da se za low-cost segment i nije moglo vise postici.

Na staranu sto Punto mozda zaostaje po pitanju sigurnosti i ergonomiji za modernim konkurentima, u ostalim segmentima ne.

2600

Citat: ElRa  u 30 Svibanj 2017, 08:05:03
Punto je i dan danas u svojoj klasi tehnoloski konkurentan svim novim igracima, tako da se za low-cost segment i nije moglo vise postici.

Na staranu sto Punto mozda zaostaje po pitanju sigurnosti i ergonomiji za modernim konkurentima, u ostalim segmentima ne.

Ovisi što ti je tehnološki konkurentan. Punto tu pati sada i sa mehaničke i elektroničke strane. Ovaj sa strane elektronike to popravlja. Sa strane mehanike ne znam. Treba vidjeti točnu težinu. Ovaj ima i lakše motore. Vjerujem da je 1.0 sa 72 KS alu blok i 3 clindra kud i kamo lakši od starog dobrog FIRE-a 1.4 77 KS.

Punto je po ponudi prostora još u gornjem domu ove klase.

Nego gledam ovaj video:


Meni to ničim ne djeluje kao da zaostaje za npr. novom Ibizom. Interijer stvarno i stilski i kako se čini materijila nije low-cost pa to čak ne bi bio u Europi. Štedili jesu ali kod vanjskog dizajna. Vjerojatno jeftiniji jednostavniji alati prilikom proizvodnje. Ali daleko je ovo iznad jednog Renault Sandera.

2600


ElRa

Pohvalno je sto su zadrzali komande klime  odvojeno od displeja.
Vidi se kombinacija elemenata dizajna 500L, Tipa i malko Grande Punta.
Ako dodje kod nas, morali bi poraditi na oblogama vrata, ovo je koliko vidim cista plastika.

2600

Citat: ElRa  u 30 Svibanj 2017, 11:55:20
Pohvalno je sto su zadrzali komande klime  odvojeno od displeja.
Vidi se kombinacija elemenata dizajna 500L, Tipa i malko Grande Punta.
Ako dodje kod nas, morali bi poraditi na oblogama vrata, ovo je koliko vidim cista plastika.

Jesi vidio novu Ibizu i dobar dio ostatka klase? Mislim da ti zamjerka da obloge vrata nije na razini. To je norma ove klase pa i u Europi. Malo nekakvog "linoleuoma" i to je to. :laughing-smiley-001:

Samo ja tu vidim još sličnosti sa Grande Puntom. Relativno je uzak i dalje, no to je normalno za ovaj segment. HVAC komande su dosta desno put suvozača, i onda dole kod suvozača taj dio dosta strši ka njemu. Mislim da se jasno vidi kako je Punto bio tehnička osnova za ovo na što su naravno izvršili nadogradnju.

ElRa


2600

Tako se sada radi cijela klasa, malo plastike i slično. Najbolje Å¡to ide je kao na Tipu, znači opet neka plastika ili malo tvrÄ'a guma.

Pliš više nije u modi. Kod skupljih modela opet ili malo mekša plastika sa više gume ili neka imitacija kože. To je danas jednostavno tako i treba prihvatiti.

Mike20

Pa još od Punta 2, interijer je bio solidno sklepan, je bilo plastike, al sve čvrsto i bez škripanje. Ovo je dvije generacije iza toga.
Meni izgleda neloše, možda malo konfekcijski

2600

Mike20, mislim da bulazniš.

Da ne bi bilo zabune. Ja ne mislim da je ovaj Argo Bogom dan automobil. No mislim da su neke zamjerke neutemeljene. No to je valjda tako kod talijanskih vozila. Svi se trude naći milijun mana i na onim stvarima gdje se za druge zatvaraju oči.

No isto tako mislim da će Argo davati vrlo dobar ili možda čak odličan omjer uloženo/dobiveno. I to bi čak tako bilo da doÄ'e u Europu.

Treba imati na umu da Brazilci traže jeftin automobil za održavanje koji je dosta komodan. Ovaj sa svoje 4 metra kod njih spada u kompaktnu klasu. Sa druge strane tamo Chevrolet i Hyundai za tu cijenu (tamo je Renault Sandero jeftiniji od njih) prodaju isprdke duge 3.85 metara. Europski modeli B segmenta nisu puno skuplji. No europski modeli su tamo redom na lošem glasu. Skup i neizdržljiv ovjes. Komplicirano održavanje itd. Pa tamo je jedna Marea bila pokopana jer redne petake nitko nije znao održavati plus za takvu klimu predugi intervali izmjene ulja. Pokopani su i razni Francuzi još od doba 206, a Boga mi i razni Nijemci. Nije vrag pa da tamo Golf, A3 i slični idu bez multilinka. Multilink samo znači skupe popravke.

Ovaj ima jednostavna tehnička rješenja čak za prozore. Nema električnu ručnu. Ima vjerojatno ABS i 2 zračna u seriji. Ima šipke na vratima kao ojačanje. Znam da je to normalno u Europi ali njima nije. Njihova verzija Peugeota 208 to nema. To je kod bočnog sudara bitno. Ima serijsku klimu u svim paketima opreme i prednje 2 podizača stakla. Pa to su u nas jedva nudili Hyundai-Kia na kompaktima zadnje generacije.

Isto tako je njima bitno Å¡to motori imaju jednu bregastu i lanac. Svi od 1.0 6v do 1.8 16v imaju jednu bregastu i lanac.

I što je bitno potrošnja je jako niska. U njih je ozbiljnije mjerenje potrošnje nego kod nas, jača ubrzanja, usponi kao i upaljena klima. Na benzin bi grad bio jedva preko 7 litara sa 1.0 6v motorom.

Mike20

Ne bulaznim, imam mišljenje.
Za mene je konfekcija, daleko od nekog tipičnog talijanskog dizajna namijenjenom širokim masama, pošto pričamo o novom Puntu tj. njegovom nasljedniku.

Jedino nije jasno dal je to nasljednik Punta (1999-nadalje) ili Gradne Punta, Jer Grande Punto je bio nasljednik Punta ako se ne varam

Ako je to model samo za južnu Ameriku, super

2600

Ti kažeš klasa ispod. Ne spominješ tu i dizajn.

U Južnoj Americi je nasljednik Punta III poznatog kod nas kao Grande Punto, Punto Evo, na koncu i samo kao Punto.

Mike20

Nisam rekao klasa ispod, samo malo netipični dizajn za ostatak svijeta.
Pod konfekciom sam mislio na bezličnost/sličnost nekim već viÄ'enim rjeÅ¡enjima
Kad je izašao Grande, imao je neki "wow" efekt
  :ok1:

ElRa

#134
Za Juznu Ameriku je avion.
Za Evropu, unutrasnjost je moderna, eksterijer nije Fiatovski i ne prati dosadasnju evoluciju Punta. Mehanicki bi bio konkurentan, naravno uz dodatak turbo motora.
Mada, kad vidim novu Fiestu, Corsu, Yaris, Argo je privlacan.