FIAT BRAVO 1.9 TD 100 SX

Autor zadar, 10 Prosinac 2015, 17:11:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zadar

Ovako, imam par pitanjca. pa cu staviti sve u jednu temu.

1. Znaci, auto mi teže pali ujutro, i kad se upali pusti mi oblak bijelog dima. Kako rjesiti to?

2. Osjetim da mi auto lagano posustaje kod svojih 330 tkm, i da nema više ubrzanja kao prije, što mogu napraviti, i kako mogu izvuci koji konjic iz auta? POMOC!!

3. Imate li poznanstva po dalmaciji, i znale li možda osobu koja presvlaci auto sjedala iz obicnog u kozu? I po kojoj cijeni?

4. Prilikom kretanja bez gasa, znaci samo pustanje kvacila, osjecam da se auto jako muci, tj. cijeli se trese.. opet, POMOC!

5. imam još puno toga, sve neke sitnice :D, ali drugom prilikom cu! hehe :P

tom1961

Točke 1, 2 i 4: Vrlo vjerojatno je motor dao svoje. Treba izmjeriti kompresiju i objaviti rezultate ovdje, onda ćemo dalje.

Inače, kretanje sasvim bez gasa nije preporučljivo, malo ga ipak treba dodati.

Točka 3 - ne isplati se ako ti je motor otišao. Prvo riješi motor.
Kad ti brzina prijeÃ,,Â'e 100 km/h, viĹÄ,,e ne voziĹÄ,,, nego - gaÃ,,Â'aĹÄ,,.

stipe

vidim da si iz zadra...

3. auto navlake ti prodaje DASA, pokraj autolimarije skara, mislim da ti oni mogu to rijesiti... za cijenu otidji i pitaj ih...

4. zasto kreces bez gasa? kad kreces sa gasom jel ti trese? odgovor se nametne sam po sebi...

i mislim da ti imam motor za prodati, ima original 80.000km pa ako te zanima, javi da se raspitam...
to mi je stari uezo za staviti u svoju fiat bravu, ali nikako da crkne ovaj sto je sad u njoj :D

topolino

Ljudi misle da ako imaju dizela da se krece sa mjesta bez gasa kao prazan kamion sa 10 000ccm, pomogucnosti u drugoj jer prva je samo kada vucem prikolicu uzbrdo, ali i onda bez gasa. Zasto? Pa to je dizel, jelte? :facepalm: Ljudi naucite se voziti  :skartoc
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

zadar

Citat: topolino  u 12 Prosinac 2015, 20:18:58
Ljudi misle da ako imaju dizela da se krece sa mjesta bez gasa kao prazan kamion sa 10 000ccm, pomogucnosti u drugoj jer prva je samo kada vucem prikolicu uzbrdo, ali i onda bez gasa. Zasto? Pa to je dizel, jelte? :facepalm: Ljudi naucite se voziti  :skartoc
Smjesan si!
Svatko normalan krece uz malo gasa!
A do prije tri tjedna kada sam probao mi nije nista treskalo, sada osjetno!?
I sto, zbog toga ne smjem postaviti pitanje? Volio bih vidjeti jednom jednu temu na ovoj stranici na kojoj se nekog ne omalovazava!
Oprostite, vi što sve znate!? I što ste svu pamet popili, spustite se na zemlju. Vozimo fiatiće jer nemamo za nešto bolje. I pomirite se s tim, pogotovo vi što mislite da vozite avione, a ustavi vozite puntica ili bravica od 50kw. Kako psihopati!?

Miha.

Sjebe se zamašnjak, ako se kreče s malim gasom ili još gore bez gasa..

stipe

Jesi isao kod zokija? Kod brkica? Ako on ne zna...

topolino

Citat: zadar  u 10 Prosinac 2015, 17:11:56
4. Prilikom kretanja bez gasa, znaci samo pustanje kvacila, osjecam da se auto jako muci, tj. cijeli se trese.. opet, POMOC! :P
Koji dio svog posta nerazumjes? Ili nekoliko osoba koristi isti profil, pa neusuglase svoju pricu. Ja vozim hyundai sa bjesnih 86ks, a cura punto mk2 60ks, sto znaci da imas 100 turbo konja koje neznas pravilno upotrijebiti. I onda se imas obraza svadati i vrijedati kolege na forumu.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Citat: zadar  u 10 Prosinac 2015, 17:11:56
Ovako, imam par pitanjca. pa cu staviti sve u jednu temu.

1. Znaci, auto mi teže pali ujutro, i kad se upali pusti mi oblak bijelog dima. Kako rjesiti to?

2. Osjetim da mi auto lagano posustaje kod svojih 330 tkm, i da nema više ubrzanja kao prije, što mogu napraviti, i kako mogu izvuci koji konjic iz auta? POMOC!!

3. Imate li poznanstva po dalmaciji, i znale li možda osobu koja presvlaci auto sjedala iz obicnog u kozu? I po kojoj cijeni?

4. Prilikom kretanja bez gasa, znaci samo pustanje kvacila, osjecam da se auto jako muci, tj. cijeli se trese.. opet, POMOC!

5. imam još puno toga, sve neke sitnice :D, ali drugom prilikom cu! hehe :P

1. Oslabljen akumulator (izmjeri napon prije verglanja), alternator ne puni dobro (izmjeri napon na akumulatoru u leru, upali svjetla i grijač zadnjeg stakla, mora biti 13.5V barem, bijeli dim ima veze s gorivom, nadalje slaba kompresija

2. kontrola, čišćenje dizni, mjerenje kompresie, reparacija turbine, čišćenje usisne grane, provjeriti dal ima ulj ana usisu koje davi motor itd

3. Imaš drugih izdataka za točke 1. 2. i 4., ostavi se toga

4. Gotovo/istrošeno kvačilo, neravan zamašnjak, raspadnuta guma na nosačima motora

stipe

Knezevictd

Bijeli dim moze upucivati na lose podesenu lukas pumpu kasno paljenje