Punto MkIIb maglenke

Autor ssandor, 02 Siječanj 2016, 11:19:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ssandor

Imam problem s maglenkama na Puntu 2 redizajn (dakle onaj gdje su stavljene u odbojnik)

mislim da ne dobiju dovoljno struje, tj uopće se ne kuži razlika kad se upale jer ne osvijetle cestu prema naprijed nego samo sa strane i to jedva. probao sam upaliti kad nema magle i razlika je minimalna.

inače auto ima laganih problema s naponom, kad se upale žmigavci ili štop svjetla, pozicije iza lagano trepere, a prednja svjetla isto kao da izgube na jačini. jel to do toga ili su maglenke falšne?

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

DinoG

Opcenito te maglenke na mk2b nisu od neke koristi. Kod mene se isto jedva primjeti razlika, a imam novi akumulator i opcenito je sve u dobrom stanju. Ja ih palim vise da budem vidljiv drugima nego da ja bolje vidim.

Cini mi se da su to neke "univerzalne", odnosno da ih kupuju na veliko jer sam ih vidio na dosta auta od Thesis, Guiliette do BMW sedmice pa cak i na dosta buseva se daju naci

Mike20

Kod mene svijetle maglenke itekekao jako, toliko jako da se po mraku možeš voziti samo s njima, cut-off je savršen.

Očito nisu žarulje sjele kako treba

Multijet

Poz. Na mojem starom mk2b 1,3 multijetu sa serijskim maglenkama od prvog dana nisi mogao vidjeti ništa bolje (čitaj dalje) po magli. Naime, maglenke su i zamišljene tako da bacaju svjetlo lijevo i desno ispred vozila da bi se bolje uočila središnja ili rubna crta na kolniku i da bi bio vidljiviji vozilima iz suprotnog smjera.

I da, namijenjene su za uvjete guste magle a ne za uber vozače koji se voze sa maglenkama kada je vidljivost odlična.

Za treperenje svjetla provjeri masu na zadnjim lampama, imao taj problem.
0989739290

cvike19

ovisi koja zarulja ide u njih
postoji H7 55W i ona sa 100W
ta od 55 je za far a 100 ide za maglenku

dinko1981

Od 100w samo ako imas zelju da se sve istopi, jer istopi se far a gdje nece mala maglenka.

Boxer

sa 100w se istopi i branik :)
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Mike20

Bome.
H3 ide unutra.
Ak ne svijetli dobro, očito nije žarulja na mjestu ili je sjenilo izgorjelo

ssandor

Citat: Multijet  u 02 Siječanj 2016, 17:08:27
Poz. Na mojem starom mk2b 1,3 multijetu sa serijskim maglenkama od prvog dana nisi mogao vidjeti ništa bolje (čitaj dalje) po magli. Naime, maglenke su i zamišljene tako da bacaju svjetlo lijevo i desno ispred vozila da bi se bolje uočila središnja ili rubna crta na kolniku i da bi bio vidljiviji vozilima iz suprotnog smjera.

I da, namijenjene su za uvjete guste magle a ne za uber vozače koji se voze sa maglenkama kada je vidljivost odlična.

taj dio mi je jasan i fakat i ne palim kad ne treba, ali recimo na peugeotu su zbilja osvjetlile i naprijed a ne sa strane

DinoG

Vozio sam Pug 308 po dosta gustoj magli i maglenke su me odusevile, bacaju taman do tocke gdje kratka pocinju. Od hrpe stvari koje mi se na tom autu ne svidjaju ni malo, maglenke su, moram priznati, odlicne

greben

Citat: Multijet  u 02 Siječanj 2016, 17:08:27

...ovo gore je točno.. maglenke su i zamišljene tako da bacaju svjetlo lijevo i desno ispred vozila da bi se bolje uočila središnja ili/i rubna crta i kraj kolnika.. potrebno ih je podesiti tako da one završavaju gdje kratka počinju. ja sam nakon ugradnje, podešavanja i Osram H3 žarulja prezadovoljan...

..vidi..   http://fiatisti.hr/forum/index.php?topic=33316.45

Multijet

0989739290