Bravo 1.6 multijet otežano mjenjanje brzina

Autor bos, 03 Siječanj 2016, 09:10:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bos

Sto se ulja tice danas sam ubacio drugo ulje, Total ali cista sintetika. Nisam napravi nego 5 km ali mislim da nema velike razlike. Vidjet cu sutra ujutro na hladno kako ide.

Vec gubim ideju sto jos bi moglo bit, troje nehanicara je pogledalo auto i dvoje misli da nije do kvacila, jedan sumnja na sinkrone a drugi na zamasnjak.


get

Kakav ti je prolazak brzina 1-6 kada je auto ugašen?

I da li to zapinjanje se osjeti kroz sve brzine podjednako?

bos

Kada je auto ugaÅ¡en isto idu otežano brzine. Skoro je po meni malo gore u vožnji.  Prve tri malo teže u odnosu na druge ali opet, po meni bi to trebalo ić lakÅ¡e.  Probao sam par drugih i svi idu lakÅ¡e, pogotovo na ugaÅ¡en auto kad se s ubacivanjem u brzinu zupčanici poslože , meni i nakon Å¡to ubacim u treću, pa u ler i onda opet u treću nema nekog zamjetnog lakÅ¡eg ulaska u brzinu, stalno je podjednak otpor.

Nije to sad da čupam mjenjač, ali svi fiati koje sam vozio do sad nikad nisu iÅ¡li tako.  Kad je auto ugaÅ¡en, i pomicanjem birača direktno na mjenjaču osjeti se isto taj otpor i kao neki zub prije nego uleti u brzinu.


get

Ja bi po nekoj logici isključio zamašnjak u ovoj priči, iako i on ima kilometara.

Sad ne znam koji mjenjač na 1.6 je imao svojevrsnih problema, ali ako se sjećam to je bilo povezano sa 2/3 brzinom. To sam negdje prije godinu dana čitao na talijanskom forumu. Ali bi rekao da su to oni noviji 1.6.

Stvarno ne znam, da ne možeš naći pravog meštra za to.

Mike20

I ja mislim da nije zamašnjak. Možda je do potrošenog kvačila ili možda jedan od hidro cilindara ne odvaja koliko bi trebalo
Jel mi promaklo, tekućinu za kočnice se promijenio i na cilindru kvačila ispustio i odzračio svu tekućinu?

bos

DA odzračio sam sustav kvačila, izašlo je staro ulje van i sad je čisto unutra.

Pada mi na pamet da probam promjenit cilindar kvačila na pedali, možda on gubi malo negdje unutra pa zato nije dovoljan pritisak,  tj odvoji ali ne do kraja.

get

Ne znam, možda griješim, ali kada je auto ugašen, onda i nema veze da li si stisnuo pedalu ili ne kada ideš kroz brzine.


Ili sam omašio ceo fudbal . . .

Mike20

Pa i ne, iako lakše se šalta dok se sinkroni okreću, sam sustav kvačila ne koristi nikakav pogon, dva klipa povezana cijevima kroz koje ide ulje

get

Pa poentiram da je nešto drugo u pitanju osim kvačila.

bos

Da li je netko imao kada slučaj da je kvačilo (pedala) odvajalo na pola kako treba a da svejedno nije lamela se odvojila do kraja tj. korpa?

Mislim da možda ne bi loše promjenit cilindar pedale, jer ako on malo popusti kad je pedala pritisnuta do kraja može bit možda da to zeza.

Gledao sam TRW, nekih 350kn doÄ'e.

Da li riskirat nisam pametan.

topolino

Kakvo ti je bilo staro ulje i je bilo cega na cepu?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

bos

Staro ulje, bilo je smećkaste boje, na čepu je bilo malo sitne prašine.

Da li može bit ako se čuje nekakvo Å¡kripanje pritiskom pedale da to korpa Å¡kripi?  Ili možda cilindar kvačila na pedali, s time da unutar vozila ne Å¡kripi niÅ¡ta.
Nažalost bio sam sam pa nisam mogao točno utvrditi od kuda dolazi škripanje ali ako je netko čuo nešto slično prepoznat će što bi moglo bit.

Zvuk je na linku,  dakle probao sam danas nakon Å¡to je auto prakiran od ujutro stisnuti pedalu kvačila bez da palim auto, snimao sam u motornom prostoru i na videu je taj zvuk. Isto sam primjetio na videu da se posuda s uljem prilikom pritiskanja pedale pomiče, kao da se u njoj stvara neki pritisak. Neznam da li je to normalno.

https://www.youtube.com/watch?v=S1dOXQXJ2f4&feature=youtu.be

topolino

Ukratko: mjenjaj kvacilo korpa je odradila svoje.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

the-rider

ako ti nema razlike upaljeno/ugaseno auto onda je nesto sa biracem brzina
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

bos

Ma u voznji je gore nego na mjestu
Govorim da ni na mjestu nije bas bajno ali stekao sam dojam da je to vise mozda moje misljenje.  Danas kad sam krenuo s posla doma iz prvih 5 km iz prve u drugu je upao tek kad su okretaji pali na minimum. Kad se malo ugrijao postalo je lakse mjenjanje. Uglavnom sa cistom sintetikom je gore nego s polusintetikom i aditivom tako da vracam nazad to ulje cim stignem. Srecom ga nisam bacio.