FIAT BRAVO 1.9 TD 100 SX lampica code!

Autor acmilan8, 04 Siječanj 2016, 22:19:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

acmilan8

Pozdrav, dakle od kad mi se auto upali, pa sve do gašenja na tabli je upaljena lambica koja signalizira code..
Hm, gledao sam malo po drugim auticima, pa koji god upali, taj code se ugasi..
u cemu je kvaka?

Boxer

kakav ti je akumulator? svaki put je tako ili ga upališ i nakon minutu ugasiš i onda opet upališ i ok je?
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

acmilan8

danas sam kupio novi, sutra ga moram staviti.
Ne, non stop. znaci, od kad upalim pa dok ne ugasim auto, lampica se ne gasi..

Green Punto

Jel to od kad je kod tebe ili tek sad? Imas org kljuc ili ne?
Moguce da  se i ecu zablesirao.
Cuore Sportivo   :wiii:

Boxer

promjeni akumulator pa onda javi....gubi ti se ecu jer pada napon usljed lošeg akumulatora...imao isti problem :good:

acmilan8

Da, od kad je auto kod mene.
Ne vjerujem da je do akumulatora, jer je vec pola godine to tako..
Imam org kljuceve..

Izgleda da cu morati iscupati lampicu! :P  :dance:

Boxer

kažem ti promjeni akumulator pa onda javi....meni je pola godine svijetlila lampica abs-a i code-a, banditi po radionama pola auta promjenili i prestalo je dok sam promjenio akumulator. struja je tako posložena da gasi nepotrebne i suvišne potrošače samo da bi auto funkcionirao

Green Punto

Probaj.
Da iscupat ces lampicu, a auto je na prodaju i onda ce ga netko kupit i imat problema,nije taj code bezveze :)

dinko1981

Ja sam se vozio godinama sa tom lampicom upaljenom i nikad nisam imao problema niti sam se zamaro sa tim kao niti sa lampicom airbaga, to je fiat te generacije kod kojeg je rijetkost da nesta ne svijetli.

acmilan8

josssip

dok auto pali samo vozi, punica  vec 3g vozi s tom upaljenom lampicom na puntu, ja probao izvaditi cip iz kljuca i onda nece da upali.. znaci gori bezveze :D

Poslano sa mog Titans2_DG700 koristeći Tapatalk

acmilan8

Green Punto

pali on pali i sa ne kodiranim kljucem i vozi i staje i sve, nama ljudima je sve bezveze..a lampica od airabaga je isto nebitna kad svijetli,desi se sudar airbag se ne otvori, pa se onda pljuje po fijatu...

acmilan8

Pa kakvu ulogu ima code?

Poslano sa mog GT-S6810P koristeći Tapatalk

Green Punto

tako zvani imobilizator koji prepoznaje kod u ampuli nebi trebao dozvoliti da palis auto ako nije ocitao taj isti kod sa kljuca, ali posto ti palis auto i nemas problema oko toga, onda prvo probaj sa aku kao sto ti je boxer rekao, mozda da ga cak preko noci ostavis bez napon i onda ujutro probas.

ili je sam imobilizator krepao, ne znam,nagadam nisam autoelektirac