Fiat Panda - selespeed pumpa

Autor Tamara, 21 Siječanj 2016, 19:51:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tamara

Pozdrav svima

Vozim Pandu automatik (duallogic mjenjač) i crkla mi je selespeed pumpa  :kmeee

U ovlaÅ¡enom servisu ponuda 7000 kn, ima li tko savjet, ideju di i kako nabavit tu pumpu jeftinije...možda naručit iz vani?  čitala sam po forumima da se ne isplati kupovat polovnu jer obićno crknu na oko 100 000 km, pa je rizik koliko je preÄ'eno s polovnom...

I zna li netko mehaničara na području Splita i okolice koji se razumije u selespeed pumpe i zna radit s tim?

bilo kakav savjet je dobrodošao

Hvala

kiky776

Ne mogu previše pomoć oko odgovora, ali me zanima koliko je auto imao km kada je pumpa krepala ? pošto imam sličan mijenjač :D
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Tamara

Mike20

Prvo moraÅ¡ odratiti predstavljanje u rubrici predviÄ'eno za to i to radi sljiedećega:

1. to se smatra pristojnim
2. ukratko nešto o sebi, prvo da se zna od kuda si da te se može uputiti meštru koji je poznato dobar i blizu
3. nešto o autu jer je bitno godište, koji motor, od kud je kupljen, koliko km ima i dal su stvarni

Nakon toga ćeš dobiti odgovor, poznatu boljku selespeed pumpi

Tamara

e sorry, nisan htjela bit nepristojna, danas sam se prvi put u životu susrela s forumom, nakon par sati kopanja po netu u nadi da ću nać rjeÅ¡enje, doplovila sam do ovde pa eto sorry ako sam preskočila neke bitne korake, idem to ispravit  :flag:

Boxer

Tko je utvrdio kvar selespeed pumpe?
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

Tamara

Ovlašteni servis, i dali su mi ponudu na 7000 kn

Smatram da je to užasno previše, pa me zanima mogu li ja kako naručit od negdje tu pumpu jeftinije, pa pronać mehaničara koji bi to znao zamjenit...ili tako nešto

Boxer

Može se sigurno, e sad dolje u dalmaciji neznam nikog nažalost
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

kiky776

Citat: Tamara  u 21 Siječanj 2016, 20:58:49
107 000

:o ja sam blizu 170000, nikad ništa dirano oko selespeeda osim servisiranja i kalibriranja
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Tamara

Citat: kiky776  u 21 Siječanj 2016, 22:12:07
:o ja sam blizu 170000, nikad ništa dirano oko selespeeda osim servisiranja i kalibriranja

eto takve sam ti ja srece u zivotu  :smrc:

a koliko često radiš servis/kalibriranje? jel to u ovlaštenom servisu radiš ili kod mehaničara?

kiky776

Ja sam auto uzeo sa 150000, i prije je to raÄ'eno u propisanim intervalima po servisnoj knjizi u servisu ovlaÅ¡etnom, a ja ću vjerojatno u trst na servis selespeeda.
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Tamara

našla sam za naručit iz velike britanije za 300 eura, e sad u opisu proizvoda piše da je za Pandu, ali broj se ne podudara s onim koji su mi dali u ponudi ovlašenog servisa

Zna li itko što točno to znači, ti brojevi, jeli to baš taj model i ne može nijedan drugi ili?

Dakle u servisu su mi zapisali "Selespeed pumpa 71769597" dok ova koju sam naÅ¡la u VB za naručit nosi naziv "New selespeed pump 51736315" a u opisu stoji "Brand new genuine selespeed semi-automatic gearbox hydraulic pump as fitted to Alfa Romeo 147 , 156 & GT Fiat 500 , Panda , Punto Evo , Grande Punto Lancia Y10 & Musa.  It is also fitted to various Maserati , Ferrari , Aston Martin and possibly other makes as well.

ON FIAT APPLICATIONS YOU MAY NEED TO SWAP YOUR ORIGINAL HYDRAULIC BLOCK ASSEMBLY OVER WHICH IS JUST ATTACHED WITH 4 SCREWS.

You will need to change the supply relay at the same time as this is usually what causes the pump to fail, we will send a new relay with the pump and it is critical that it is changed."

Å¡to mislite o tome?

Mike20

Jel Panda dizel ili benzin?

Inače ja sam našao da na tim pumpama se potroše četkice elektromotora i da se mogu zamijeniti, to je jako jeftino, samo ne znam kod kojih modela i vrsta se to da rastaviti i složiti

Tamara

Benzin

e baš radi takvih stvari bi htjela nać nekoga u Splitu ko zna radit s ovim pumpama, jer do sad kome god sam rekla Panda automatik svi su mi se izrugali prvo a onda rekli da nisu se nikad susreli s tim...eto..

Mike20

Idiota ima svugdje, al bolje onda da ne diraju ak se time nisu susretali.

ne znam više gdje sam vidio to za zamjenu četkica, al mislim da je bio tu negdje, kao lupneš po toj pumpi pa proradi, pa opet crkne i da su to te četkice u pitanju jer pumpa skoro stalno radi a relativno velika struje ide kroz njih.

Iskreno ne znam kak to na Pandi izgleda, al ako je motor rastavljiv i skidiv sa mjenjača, četkice bi trebao znati promijeniti bilo koji elektro meštar, motor je motor, nebitno dal je na njemu zašrafljena neka hidraulička pumpa, ventilator itd