Fiat MES i problemi sa spajanjem na ECU ...

Autor Eomsy, 25 Siječanj 2016, 19:21:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Susiah

Citat: Mike20  u 24 Ožujak 2018, 16:29:35
Naručih ovo

https://www.gearbest.com/obd-diagnostic-tools/pp_1634770.html

Konačno bez natezanja s driverima, postavkama, portovima preko USB, konflikta driverima sa LPG adapterom, sve radi savršeno, i sa MESom preko Windowsa i sa Torque-om preko Androida. Puno brže i jednostavnije i od Bluetooth verzija

znaci sve ide bezicno, ne trebaju nikakvi kablovi ni za racunalo, radi na Win10?

jel mi mozes reci koji je chip broj

Mike20

Da, bez žica.
Za 10 ne znam, ja imam XP na laptopu koji služi samo za dijagnostiku.
Al OS nije bitan, pošto se radi o Wi-Fi vezi

punto1976

čini mi se da pišu da je za sve benzince a za dizele baš i nije, jel moguće?

Mike20

Susiah

ma to Mike  :ok1:
a Punto mk2, dali za njega treba mozda kakva modifikacija kao na nekim drugim adapterima

Mike20

Da, za neke sustave trebaš onaj zeleno, žuto, crveni adapter

Susiah

jel ima netko da je uspio nastimat ELM327 Bluetooth da radi sa MES-om na racunalu, s ovim raznoraznim android aplikacijama radi ok, dok mi na MES-u daje razlicite poruke zavisno o tome sta stavim pod Interface type i serial port

Memphis

Radi ali samo engine ... za ostalo ti trebaju oni kablovi.

Susiah

jel mozes napisat kako si nastimao da radi, jel treba dodatno nesto instalirat, kod mene je na racunalu verzija MES-a 4.0

Tooutman

Ne teba ti nista dodatno instalirat. Ako ti uredno radi spajanje na motor. Trebaju ti adapter kablovi tj hardver. Sigurno ti pise prije spajanja da stavis npr adapter kabel žute , zelene ili crvene boje, ovisno na sto se zelis spojit.

Poslano sa mog SM-A520F koristeći Tapatalk

Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Memphis

Prije spajanja istestiraj port da vidiš jel si dobar odabrao.

Susiah

dva port-a imam COM3 i COM4, koji god odaberem u mes-u dobijem ove poruke sto sam stavio slike u prijasnjem post-u

Tom

Koristim MES (ne znam koja verzija) na win XP i ELM 327 na usb neka čudna verzija. Neki tip u Osijeku mi ga je prespojio, prebrikao i mogu sve raditi bez dodatnih kablova... osim na Punto 2 benzin, rijetko se dogodi da se neće spojiti na zračne jastuke
Elektronika radi na sivi dim. Kad taj dim izađe... više ne radi...
Nesposobni ima sposobnost da onesposobi sposobnog

Susiah

nanovo instaliran MES 4.2 te ELM327 BT ponovno uparen sa laptopom, nakon uparivanja u Device Manager-u se pojave dva porta COM3 i COM4
iste izaberem u postavkama u MES-u, kad ih idem testirat za COM3 mi daje poruku da je ''acess denied'', a za COM4 ''the write timed out''
sta sad?

jtd165

Za bezicne ne znam ali za zicne moras skinuti driver da usb port napravis serijskim i onda radi meni na starim win.8 a sada i na win10. Pogledaj malo po netu Elm327 to usb ima dosta uputa