Lampica volana

Autor Jezy, 02 Ožujak 2016, 19:40:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Jezy

Upravo mi se upalila lampica volana na kilometar satu. Vozil sam se cca 80km/h, odjednom mi je počel radio se palit i gasit, svjetla na autu treperit, kazaljka kilometar sata je pala i ponovbo se digla. I sad svjetli ta lampica. Kaj je to, kaj napavit?

:abarth:

the-rider

izmjeri alternator kako puni
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Jezy

Kak to izmejrit?

Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk

gandi

Uzmeš voltmetar i mjeriš napon na klemama dok auto radi.
Napon ne smije jako varirati.
--->>>    click here      <<<---

Jezy

Nemam.
Jel mi moze kaj bit s autom zbo toga?
Moram u noćnu s njim večeras i sutra se doma vratit...

Jezy

Zgasila se lampica... ovo je fkt ludo  :(

Boxer

Vjerojatno akumulator umire a ecu gasi prvo najveće potrošače
Dijagnoza postavljena, lijek se još traži...

franjo-fritz

Ha. Mozda je altenator tj diodni most a mozda i body comp. A i ona kutija osiguraca na aku oce stavarati probleme
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Jezy

Citat: franjo-fritz  u 02 Ožujak 2016, 20:41:58
Ha. Mozda je altenator tj diodni most a mozda i body comp. A i ona kutija osiguraca na aku oce stavarati probleme
Može bit kaj goreg zbog toga? Da mi još kaj otkaže ili tak neke? ... Jer sad trenutno više ne svjetli i sve radi normalno

Mike20

Spoj mase te mući, ili na motoru, akumulatoru ili šasiji

Ak je znaš kak izmjeriti napon dal puni alternator, ne diraj ništa, vozi k serviseru

Sale1989

To bi ti bio senzor volana imao sam isti problem nekad se palila lampica nekad ne i mogu ti rec da dosta kosta 1200kn s tim da mora ic na kalibriranje.kad sam to popravio vise nije bilo problema

devaST

ovako. poslusaj mene ja cu ti dat najpametniji odgovor. kad ja odem u liku upali se na hladnoci, vratim se u zd opet se ugasi i tako vec 4 god. znaci ako ti se upali a otvrdnio je moze bit hladni lem motorica, ili je ugasen servo jer nepuni dobro.

ako ti kad se upali uredno radi idalje servo a samo svitli ko meni onda ti je 99.99% senzor znaci trosak od 1500-2000kn s rukama. znaci ako ti se upali,a srvo idalje uredno radi. tj. volian nije otvrdnuo. onda napravi ovo.

vozi dok neotvrdne volan. tj. dok nekrepa totalno. jer ako je problem spoja proradit ce. meni je curi bija krepa servo tvrd volan ko kamen, evo nakon 3 miseca se izgasila sam lampica proradio sam ocit se kontakt opet ostvario. a ja vise necu trebat drva slagat moze sama ojcala :D

Jezy

Ma onda se upalila i nikad više od tada... sve ok radi

Mike20

Citat: Sale1989  u 31 Ožujak 2016, 20:38:39
To bi ti bio senzor volana imao sam isti problem nekad se palila lampica nekad ne i mogu ti rec da dosta kosta 1200kn s tim da mora ic na kalibriranje.kad sam to popravio vise nije bilo problema

650kn s original senzorom, DIY verzija, Kalibracija nije trebala

Jezy

Citat: Mike20  u 01 Travanj 2016, 05:12:46
650kn s original senzorom, DIY verzija, Kalibracija nije trebala

Mene više muči neki čudan zvuk iz volana nego ta lampica