Punto mk2 - grebanje zupčanika u rikvercu

Autor Yugen, 27 Ožujak 2016, 23:33:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Yugen

Imam problem kod ubacivanja u "rikverc". Prvi ubacivanju se ogrebu zupčanici ali ipak uspije ubaciti u rikverc. DogaÄ'alo se tu i tamo ali sad se stalno dogaÄ'a.
Nista ne pomaze, zaustavim se skroz, stisnem kvacilo i cekam par sekundi, dignem prsten i krenem prema "Å¡estoj" brzini i na putu se ogrebe ali upadne i onda je dobro.

TakoÄ'er auto nekad zapne u prvoj brzini i treba malo jače povući da se izbaci iz prve. Ostale brzine su donekle ok.

Sve govori da kvačilo ne odvaja dobro, no dali je mozda do ulja u brzinama? Ili treba odzračiti kvačilo? (hidrauličko)

Trebam sto vise informacija da me nebi oprali na servisu.

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

markohemarko

A kako ubacuje i izbacuje kada je ugašen? Kakav je kumplung pod nogom?

Yugen

Citat: markohemarko  u 28 Ožujak 2016, 00:12:24
A kako ubacuje i izbacuje kada je ugašen? Kakav je kumplung pod nogom?

Ubacuje bez problema kad je motor ugaÅ¡en. To je i varijanta koju koristim, ubacim u rikverc i tek onda upalim motor da izbjegnem zvuk od kojeg me srce zaboli  KRRRR

Ako pitaÅ¡ za tvrdoću kvačila, poprilično je tvrdo, ne toliko jako ali ako probas rukom stisnuti do poda, treba se dobro upriti. Noga je navikla na kvačilo ali da, tvrdo je, to sam saznao kad sam probao voziti tuÄ'e novije auto.

franjo-fritz

ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Nikic

800-900 sa rukama..

Poslano sa mog GT-I9295 koristeći Tapatalk

Just a Black Snail

franjo-fritz

Citat: Nikic  u 29 Ožujak 2016, 11:42:53
800-900 sa rukama..

400-500 su ruke
ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

Yugen

1200 kuna (kvacilo i ruke) u Fiat servisu, negdje ista cijena u drugom servisu za sva vozila.

Kvacilo je u pitanju sigurno, nosim ga sutra pa javim dali je problem rjesen, cisto da se zna.

Yugen

Evo auto je gotov, promijenjen je set kvačila i to je riješilo problem. Kvačilo je puno mekše i sada se bez problema ubacuje u rikverc.

1200 kn u Fiat servisu sa 3 godine garancije.

Pozdrav ;)

tomozuki

Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Yugen

Citat: tomozuki  u 30 Ožujak 2016, 17:00:39
Koju marku su ugradili?

E to neznam, posto je bila guzva mora sam ga ostaviti do popodne, a na racunu ne pise, samo znam da je 750 kuna kostalo.

Receno mi je da imam garanciju 3 godine na kvacilo, jer su kod njih svi originalni dijelovi pod garancijom, sto znaci da je originalno kvacilo?..

Nikic

Najvjerovatnije je onda valeo..

Just a Black Snail

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Yugen

Još samo nešto, za one koje ce imati isti problem...

Nakon zamjene kvacila, i nakon par dana vožnje, glavni cilindar kvačila je isto otišao. Pedala kvačila bi zapela na dnu i treba bi je nogom vracati nazad.

Navodno je cilindar i prije bio probušen, no nije obavljao preteški posao s obzirom da kvačilo gotovo nije odvajalo. A sa novim kvačilom, cilindar nije bio dovoljno jak.
Pa sam na kraju zamjenio i cilindar koji je koštao 200 kn (ruke mi nisu naplatili).

Tako cisto da znate, pregledat glavni cilindar kvacila nako zamjene seta kvacila.

the-rider