Katalizator

Autor slavenceca10, 10 Travanj 2016, 23:40:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

slavenceca10

Pozdrav za sve fiatiste. Evo mene opet nadam se da nisam dosadan sa glupim pitanjima? Imam malo problem sa vucom auta, kao da ga nesto gusi, neda mu da vuce, pa sam bio kod majstora, pregleda je sve, i onda kad je vidio da mu nista nije sto se tice motora, rekao mi je da je 99% siguran da je zastopan katalizator i da on vise nema nikakve funkcije, te da ga skidam sa auta. Eh sad me zanima dali da skidam ili ne, dali mogu nestp s*ebat ako ga skinem, dali da umjesto njega stavljam novi ili ipak samo nastavim cijev?

kiky776

Nisi napisao o kojem autu se radi ... ako makneš kat ne prolaziš tehnički
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

the-rider

lako se izmjeri ako je zastopan
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

topolino

Ako cujes glasno Å Å Å Å  kod ubrzavanja onda je definitivno zastopan. Bio nedavno slucaj isti simptomi nakraju zgorena lamela.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

slavenceca10

Fiat bravo 1.4 12v 97' .. Da upravo mi se tako cuje kad stisnem po gasu, prije cim ga stisnem on pocne ubrzavati i vuce, sad kad stisnem treba mu vremena da povuce.

Dugi

Zna neko mozda za 2.4td 125ks ak maknem katalizator sta ce bit?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

DinoG

Neces proci regu, ali osim toga ne bi trebalo nista lose biti, cak naprotiv

kiky776

Ma proći će s dizelom, samo izvuci sve iz njega i pusti da izgleda da je gore
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

Antonijo

Bez katalizatora sa bivšom 2.4 JTD sam prolazio ekotest bez problema, kontrolor na tehničkom rekao da je ekotest super.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Dugi

Antonijo jel bilo kaj razlike na odazivu gasa i potrošnji?

Antonijo

Nisam vidio razliku u potrošnji, malo je auto bio življi bez katalizatora.
TUTUM OMNIA LEGERE, NON OMNIBUS CREDERE

Dugi

Mislim dok sam radio u servisu turbina cupali smo na svakom autu kat van tak da ne vidim razloga da ga i ovdje ne maknem s tim vise sta cu stavljat novu turbinu gore

simpatico

prije pola godine skinuo sa brava 1,9 JTD,auto prodisao.Eko test prošao,razlike u potrošnji nema.Ima detaljno uputstvo na YT kako se skida.Dobar varioc za satak vremena sve izvadio . ubacio cijev unutra i sve upakovao.Ne primjećijem razliku ni u zvuku.I da dodam da je užasno smrdio dim koji je izbacivao prije skidanja.