Gori lampica od serva

Autor zdravkoRi, 26 Svibanj 2016, 19:18:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Mike20

Sam senzor ne, ali releji da, motor ima zaštitu od pregrijavanja pa se isključi ak se pregrije.
Senzor položaja volana su klizači po grafitnim stazama u kučištu koji se s vremenom istroše

zdravkoRi

Citat: Mike20  u 27 Svibanj 2016, 16:56:01
Da, kak ti je rekao, senzor položaja volana,ako pali lampicu, a ne crkne servo.
Popravak je u kućnoj varijanti 600kn
Xsara ima hidraulični servo volan, Citroeni znaju imati električnu hidro pumpu, a ne mehaničku pogonjenu remenom, bar neki Saxi tak imaju.
Redovito do 150 000km riknu ti senzori, znaju i ranije ako se puno mota na mjestu, pa puno gradske vožnje, čestog parkiranja.
Meni je na prvom Puntu iz 2004.g krepao na 80 000km, na drugom iz 2005. je krepao na ,mislim, 100 000km
Ipak je zalosno da na 80 000 rikne servo a i na 100 000,blago receno sramota za fiat.
Ok ako je popravak tih senzora ili cega vec oko 1000 kn onda ajde nije strasno,ali ako je popravak serva par tisuca kuna onda je to katastrofa.
Neke budaletine su vozile ovaj moj fiat i jako lose ga odrzavali tako da se ne cudim da rikava.
A ako se auto pravilno vozi i redovito odrzava mislim da svaki auto moze proci bar 200 000 km bez vecih problema.Puno ovisi i o vozacu.

cicili

ja sam svog kupio sa 99 000km i servo je bio taman zamjenjen, tj tada nije bilo bas za nabavit sam senzor nego su ljudi mjenjali cijeli stup volana, i meni je montiran nekakav polovni koji evo 70 tkm radi bez pogovora... samo da ga ne ureknemo puj puj puj...  :D:

jednostavno taj volan je mana i gotovo, rekao bih najveca mana ovih auta.

Mike20

Pa ja to nebi nazvao manom, jednom ga promjeniti u 100 000km za 600kn i nije baš velika mana. Problem je ak baš tebe spadne, pa to moraš platiti. SVa sreća, jako jednostavno se rastavi to sve skupa, tko zna što radi, za sat vremena je riješeno

cicili

neznam u vrijeme kad je meni crko na njusci nije bilo senzora nego iskljucivo polovni stupovi volana koji su se kretali oko 2000kn.

zdravkoRi

Zasad mi se ne pali lampica,hm vidjet cemo dokad.
Kao sto prije napisah ako je popravak par stotina kuna onda ok.

topolino

Da kod accenta mc samo novi stup 7800kn. Do 2 god. je bila ta opcija onda je 2000kn zamjena senzora. Pase senzor sa punta, ali ima i senzor sile zakretanja volana koji se mora isto mjenjati, pa ti vidi.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

zdravkoRi

Opet mi se danas upalila lampica.Servo normalno radi tako da necu sada nista jer nisam pri parama.
Neznam dali je opasno voziti sa upaljenom lampicom??Posto servo normalno radi vjerujem da je neka sitnica u pitanju a tu sitnicu bi mehanicari naplatli masno.

the-rider

pa idi na dijagnostiku da ti ocitaju koja greska je u pitanju
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

zdravkoRi

Nemam ni para a ni vremena za dijagnostiku.Dok radi radi.Ako bas bude stalno svijetlila morat cu ici.

Mike20

Ništa se neće dogoditi ako voziš sa upaljenom lampicom. Jedino će se početi servo isključivati, što je malo zeznuto kad se dogodi dok skrećeš u zavoj.
Kad će se početi servo isključivati, onda budeš morao to riješiti.
AKo je do senzora:

http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=37213.msg621165#msg621165

Ak nemaš novaca za održavanje i skupe popravke, manual u ruke i nauči si sam neke stvari složiti

zdravkoRi

Pocela je lampica dosta cesto goriti,ali servo radi bez greske.
Vidjet cu drugi tjedan ici kod nekog darka ovdje u Rijeci ,kazu da je on dobar za fiate.Bojim se i pomisliti koliku ce mi cijenu popravka reci.

Necu nista sam dirati oko serva jer nisam vjest u tim stvarima a i auto nije moj ( od punice je al ga ja vozim )tako da ako sta zajebem nebi bilo dobro :)

Mike20

Ako je do senzora volana, on košta 80 eura (trenutno je to 600kn) s dostavom na kućni prag.
Ostalo je mehaničarski posao, samo treba pripaziti na koju stranu se zakrene senzor kod montaže

zdravkoRi

600 kn plus ruke,ne gine mi  skoro 1000 kn.

punto mk1

Citat: Mike20  u 05 Lipanj 2016, 08:35:01
Ako je do senzora volana, on košta 80 eura (trenutno je to 600kn) s dostavom na kućni prag.
Ostalo je mehaničarski posao, samo treba pripaziti na koju stranu se zakrene senzor kod montaže
je li to novi senzor ili neki reparirani , znan da je to prije nekoliko koštalo sa ugradnjom 2000 kn ?