provjera ulja na autu

Autor hattrick, 18 Lipanj 2016, 11:43:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hattrick

Guglajuci po internetu sam nasao par info,pa me zanima dali se za grupaciju fiat vozila ulje provjerava kada je auto zagrijan?
meni je nevjerovatno da nakon generalke motora i izmjene gumica ventila i dalje kada auto odstoji preko noci pokaze ulje ispod nivoa a cim se zagrije i kad ga ugasim pa nakon pet minuta provjerim sve je uredu.eko test i sve je ok tehnicki nedugo napravio,kompresija izvrsna isto.Malo sam gledao po netu i puno ljudi kaze da se ulje provjerava kada je auto zagrijan i nakon pet minuta od gasenja,a ne nakon stao odstoji cijelu noc.

vladozg

Pa logicno bi bilo da kad motor odstoji duze da pokazuje vise ulja nego nakon 5 min od gasenja. A kod tebe je obrnuto. A koliko znam od min do max je cca 0.7 do 1litre ulja.

CrimsonNox

Pa normalno je da ce ti na zagrijan motor pokazivat vecu razinu ulja jer se ulje kao i bilo koja druga tvar siri s porastom temperature. Ja uvijek provjeravam razinu ulja na hladan motor.

Mike20

Citat: CrimsonNox  u 19 Lipanj 2016, 13:17:19
Pa normalno je da ce ti na zagrijan motor pokazivat vecu razinu ulja jer se ulje kao i bilo koja druga tvar siri s porastom temperature. Ja uvijek provjeravam razinu ulja na hladan motor.

Tko ti je to rekao, taj je stvarno blesav.
Da Å¡iri se, al ne mjerljivo.
UVIJEK je razina ulja manja nedugo nakon gašenja, u odnosu kad auto duže odstoji.
Ulje nema kamo otići nego se s vremenom sve iscijedi u karter.

AKo je razina ulja manja nakon dužeg stajanja, nego nakon 5 minuta, očito ne mjeriš ulje dobro, ili auto nije na ravnom.
TO nije moguće