Punto 75 kazaljaka temperature - misterija

Autor Memphis, 19 Lipanj 2016, 11:49:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Memphis

Zaboravio sam stavit oznake za termoprekidače ako nekoga zanima. Kod Faceta su to:

FACET 7.5643


FACET 7.5653


Mihajlo90

Zbog čega ventilator hladnjaka motora Punta 75 ima dva para žica koje vode u ventilator ? Čemu služi prvi a čemu drugi par ? Izvori su oba ili ?

Memphis

Kako mislis dva para? Ima jedan jack koji ide u ventilator

Mihajlo90

Da, jedan ide u ventilator a na drugoj strani se jedan jack kači na termoprekidač a drugi ne znam.... ?

Memphis

drugi ide na otpornik za prvu brzinu koji na sebi ima zavojnicu koja služi radi zaÅ¡tite od pregrijavanja...  imaÅ¡ sliku na prijaÅ¡njim stranama.

Bero

Evo da dignem malo temu iz mrtvih, ako može pojašnjenje kada na puntu 75ici (bez klime) pali ventilator, tj. na kojoj poziciji je kazaljka temperature onda?
naime, na mom puntiću u vožnji kazaljka stoji ispo pola skale (na prvoj crtici ili malo iznad), a kada stanem onda mi se kazaljka u roku minute digne na 3/4 skale.  Nisam dalje iskuÅ¡avao i čekao Å¡to će se desit i da li bi kazaljka preÅ¡la preko 3/4 skale.
Čim se krenem voziti, u roku minutu dvije kazaljka se vrati na pola skale ili niže
Vidim po drugim postovima da je indikator temperature na puntićima neprecizan, pa zato pitam da znam na vrijeme prepoznadi da li mi možda nije umro termoprekidač  :zbunj:

p.s: provjeravao sam još cijevi rashladne tekućine nakon vožnje i nisu tvrde, odnosno normalne tvrdoče za zagrijan motor pa ne bi rekao da je brtva otišla.
Samo me ta indikacija temperature zbunjuje  :82:
Samo boxer bajo moj :)

topolino

3/4 bi trebalo paliti ventilator dokle kazaljka bi trebala biti u voznji na 1/2. Jedino kako ces saznati kada i pali li uopce jest rad u leru i cekad da upali ventilator. Mozes i staviti termoprekidac u zdjelicu sa vodom i stavi kuhati. Pored njega neka bude termometar i kada pocne pistati multimetar na toj temperaturi ti pali ventilator.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Bero

Budem ga pustio da radi na leru i pratio kada će i da li će upaliti vent.
Samo boxer bajo moj :)

Bero

update:
Zamjenjen termoprekidač (bio neispravan), sada pali ventilator na trećini skale, a radna temperatura je na onoj prvoj crtici.
JoÅ¡ jedan ludi intikator temperature  :rofl:
Samo boxer bajo moj :)

topolino

ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Bero

Samo boxer bajo moj :)

Memphis

Ja sam svoj problem na kraju riješio promjenom kilera .... 1000 kn i sad pali u stupanj u kobinaciji sa ovim termoprekidačem koji ranije pali ventilator.