Punto mk2 odzračivanje kočnica

Autor venom, 18 Srpanj 2016, 10:15:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

venom

Može li se i kako pri zamjeni kočione tekučine, aktivirati pumpa abs-a da izbaci ulje koje je u njoj i da primi novo, tj. da se na taj način odzrači.
Ja sam do sada napamet lijevao ulje i izbacivao ga pumpanjem kočnice.
Na taj način neznam gdje počinje novo ulje i prolio bih previÅ¡e novog ulja, a nesmijem baÅ¡ zbog pumpe abs-a isprazniti cijeli sistem da ne uÄ'e zrak u pumpu.

Nikic

Najmanji rizik ti je da spricom iscupaš iz posude staro ulje koliko mozes, naspeš novo, i krenes od zadnje desne gume, jer je do nje najduza putanja ulja, kad se to ocisti, zadnja lijeva, prednja desna, prednja lijeva.. a uvijek imaj prozirno crijevo i ak ne primjetiš razliku, ulje ti uopce nije staro ili si ćorav.. ;) ;)

Poslano sa mog GT-I9295 koristeći Tapatalk

Just a Black Snail

Mike20

Mislim da ulje prolazi i kroz veći dio komora ventila hidrojedinice ABS-a dok ispumpavaš ulje

venom

Nije problem odzračivanje pumpanjem, samo me zanima da li se može kako aktivirati pumpa abs-a, jer noviji ili ozbiljniji auti prilikom odzračivanja, moraju aktivirati pumpu koja obavi cijeli posao izbacivanja zraka i ulja.

the-rider

da oni koji imaju "pomoć" na kocenju, obican abs ne, nema potrebe to raditi
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.