Punto mk2, 2002g 1.2 8V - Problem sa zmigavcima

Autor zac7654321, 28 Rujan 2016, 16:41:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

zac7654321

Bok ekipa, novi sam na forumu pa se uzdam u vasu pomoc prije nego raskopam auto, inace moj prvi fiat.

Radi se o puntu 2002. g kojeg sam kupil jucer, malo je drugaciji od vasih jer ima volan na konra strani (jer sam u Irskoj).

Prvi problem su žmigavci, interval je puno brzi nego kaj bi trebal bit, a svi rade... sumnjam na relej...??

To je to za početak... thx!

ccm

Cestitam na kupnji! to si tam od jednodnevne place kupil? :D
Si provjeril jel ti svjetle sve zarulje od zmigavaca? jer kad koja pregori, onda pocnu brze zmigat.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

zac7654321

od dvodnevne :D

je, svi rade, al puno brze nego bi trebali...

ccm

da nije koja zarulja LED. ili krive snage, to isto utjece.
a naravno, moze bit i relej.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

crev1986

Ako svi rade zasto te pati ako su malo brzi ? Daj neki video snimi d pa da vidimo

zac7654321

da su malo brzi nebi me diralo, al ovo je disko... da je mrvicu brze mislil bi da samo svijetle narančasto... bez blinkanja...

da li netko ima sheme? u kabini su 3 ista releja, ne znam koji je za zmige...

topolino

Vjerojatno su zarulje stavljene od 5w umjesto od 21w, upali sva 4 moraju raditi normalno.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Mike20

Punto 2 NEMA relej za žmigavce koji je odvojen i zamjenjiv
Provjeri instalaciju tj.  na utikaču zadnjih svjetalai sve žarulje. Radi 1 krive žarulje npr od iza, cijela strana brže blinka

zac7654321

zmigavci prebrzo blinkaju u kojoj god kombinaciji... ljevi, desni ili sva 4... dakle, cim se spominje zmigavac ne radi kak treba... kak nema relej? kaj onda Å¡kljoca u kabini kak se oni pale/gase?

the-rider

releji su u sklopu kutije osiguraca ako se dobro sjecam
Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

zac7654321

jesu, da... al nutra su 3 ista pa ih nebi htio čupat na čoravo...

zetsthebunny

Pa zamjeni pozicije tih releja,  kad upalis zimgavce jedan bi ti trebao klikati, probaj tog zamijeniti s jednim od ostalih 2...
Ali nemoj releje cupati pod kontaktom, nego vidi koji je pa ugasi kontakt,  pa zamjeni pa probaj...

Sent from my E2003 using Tapatalk
+385977970759 Zlatko

Mike20

Vremenski relej za žmigavce je unutar body kompa

zac7654321

sve zarulje su 21w, zamijenio mijesta releja u kabini, zbilja releji nisu za žmigavce... problem i dalje postoji... još koja sugestija?

topolino

Ako je vremenski okidac u centralnom kompjuteru onda ti negine zamjenja istog. Sto povlaci problem sa kodom kljuca i funkcijama (ovisi o paketu oprdme)
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD: