Original Autoradio - No Can Network

Autor Tooutman, 22 Listopad 2016, 15:50:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Tooutman

Evo danas mi se dogodio ovaj problem. Upalim auto i vidim da mi autoradio ne svira. Upalim ga i piše mi ta informacija. Kolko pročitao, to je problem s uparivanjem autoradia i automobila, kao neka vrsta zaštite. Da napomenem, autoradio mi je radio uredno jučer te zadnjih 8 mjeseci koliko je kod mene. Jer vidio da se to ljudima pojavljuje nakon što su ugradili original radio.

Da li je netko imao iskustva s time, Jer neznam dal je do radia ili samih kablova. Probao sam maknuti ga sa struje, ali nema razlike. Jedino Å¡to mi se nakon cca 5 min  uključio i radio normalno ( trebalo postaje podesit) al se kroz 5 sec opet ugasio.....

Hvala Vam
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Znači iz drugog Brava si u svoj stavio original radio?
Da li su na radiju raÄ'eni kakvi zahvati prije ugradnje da se makne kod, tj. programiranje eeproma?

Tooutman

Ne radio je original s autom dosao. Mislim ja kupio auto s 4 godine pa ne mogu potvrdit. Ali kako ima MF volan. Mislim da je taj dosao s njim. Ugl sve radilo do danas ok
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Tooutman

Å vrljanjem po netu naÅ¡ao sam da je moguće da je akumulator slab (https://www.youtube.com/watch?v=7I8Zw9aSBxo). A i kako mi auto kroz cijeli tjedan ugl samo stajao sam to uzeo u obzir makar je aku proÅ¡le godine kupljen te je bio ove godine testiran, a takoÄ'er i auto pali bez problema.

Uglavnom danas sjednem u auto s ciljem da na napravim veću turu i ono autoradio se pali s njim. Već mislim super to je to, kad mi se kroz par min ugasi. Pa opet isti tren upali i radi. OK, ima smisla aku treba malo i napuniti. I vozim se cca 40 km bez problema i onda mi se opet ugasi i upali jedno dva puta te opet nastavi normalno radit. Jos malo se vozim stanem kod trgovine, riješim nabavu, znači auto se malo odmorio cca 1.5 h i krenem dalje na turu prema doma. I onda sve radi kak treba do tipa cca 35 km vožnje i onda mi se opet ugasi. I to je valjda 5 do 10 puta konst zehebavao unutar cca 4 km koliko jos ima do doma.

Dosao do doma. Nista mi nije jasno.

E sad moja opažanja su slijedeća. Tipa ovo dok išao doma sam vozio curu i kak bio blizu njezinog doma, ona je odvezala pojas te je onda poćelo tulit. Isto tako dok si malo odvrtim iza, je da mi se znalo desit da mi kod paljenja autoradio nije nekad nastavio svirat di je stao, nego mi počeo od prve pjesme.

Moram nabavit onaj alat za vaÄ'enje radija, da provjerim kontakte.
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Dok auto radi, ne treba mu akumulator, jer struju za sve potrošače dobiva od alternatora. Akumulator treba autu samo za startanje.
AKo alternator dobro puni, onda to nema veze s radiom. Jedino kod startanja ako napon padne ispod 10V, al to bi osjetio da auto teško vergla.
Inače tu greÅ¡ku izbacuje kad radio iz drugog auta ubaciÅ¡ u svoj, jer osim 4-veroznamenkastog koda, zaključani su i preko vin koda, tj. zaključani su na auto s kojim su tvornički ugraÄ'eni.
Postoji opcija reprogramiranja eeproma, al  ne znam dal to radi uspjeÅ¡no.
Tvoj radio se očito blesira, možda da probaš narpaviti proxy allignement, znači prvo radio obrišeš s popisa na dijagnostici pa ga ponovno dodaš

A možda je jednostavno radio crkao, jer nema veze s pojasevima ili nečim drugim
Alat si lako napraviš od izrezanog lima

Inače radio nije direkt spojen samo na napajanje, ide preko can-busa

Tooutman

Hvala na odgovoru. Da, ima smisla. Druge stvari se uopće ne blesiraju, samo radio. Ovo za Can bus znam, zato mi i piÅ¡e onaj Error s No can network. To me u biti i muči jer ne znam da li do radia ili njega. Lagano stavim neki aftermarket autoradio, ali to ne želim. ViÅ¡e volim original stvari, a takav nabavit da se proba je malo problem  :).

Ovo za pojasevima, sam gledao striktno kao neko opterečenje ipak se uključi jedna dioda viÅ¡e, te buzzer :). A i ono Å¡to naveo da kod davanja kontakta mi se radio upali, te kad zaverglam ionda mi se restarta kod CD playera na prvu pjesmu. Nisam električar, tj ne kužim se neÅ¡t u struju pa nabadam u nadi neke teorije  :tupan:

PS. Koji program koristiš za dijagnostiku.



Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Koristim MES ful verziju s licencom.
Normalno je da se kod startanja radio restarta, tak je i kod mene, al radi toga nemam nikakvih problema, a imam dodatno i Yatour spojen na radio

Tooutman

Kod starog u Bravi ima Pioneer aftermarket  radio i uvijek nastavi di je stao.  UsporeÄ'ujem svaÅ¡ta pa sad barem znam da to ok. Hvala ti Mike na odgovorima Å¡to mi dao. NiÅ¡, sad mi preostaje joÅ¡ malo da vidim Å¡ta je s njim. Pa dijagnostika i ako je krepo radio onda pa kupnja novog. Bas ima neki na njuskalu za po meni razumnu cijenu.



Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699

Mike20

Samo je pitanje dal bude radio radi VIN lock koda

Tooutman

Vidjet ćemo, danas je radio bez greške. Tako da ili se popravio ili su to zadnji znakovi zivota :)
Italia Corse na 2 kotača tracking
https://www.strava.com/clubs/263699