punto mk2

Autor pedjolino76, 03 Prosinac 2016, 18:40:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pedjolino76

postovanje  roditelji mi imaju fiat punta 2001 1,2 8v benzinac .u zadnje vreme se oseca gorivo benzin smrducka sto birekli.Sad ja sam gledao tu na rezorvoaru da li kod pumpe pusta al tu sve suvo ima prasine i nevidi se da je negde pustalo ,gledao sam okolo i nemogu da provalim gde bi se osecalo .Sad jedino na cepu od rezervoara i zanima me jel ima punto neki apsorber benzinskih para ja vozim citroen saxo i imam taj apsorber u levom blatobranu ,pa reko jel ima i punto to da nije taj filter pukao ili sta vec i ako ima gde se nalazi.

gokiSP

Ima, u desnom blatobranu

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

1BIT

Hoće pumpa goriva slinit, pa si provjeri dal ti je mokro oko nje, pumpa goriva ti je ispod zadnje klupe, samo sklopi klupu i pogledaj jel mokro oko nje. :ok1:

EDIT:
sad sam tek skužio da si to već provjerio
The speed was okay, but the corner was too tight.

pedjolino76

ok a ima li neka slika sema kako to izgleda da se skine

pedjolino76

ima negde da se skine servisno uputstvo da se vidi sema napajanja gorivom gde idu creva i to sve sto ide uz to

1BIT

The speed was okay, but the corner was too tight.

pedjolino76

a gledao sma to al nemogu bas da nadjem to sto me zanima ,Nemogu da verujem da za punta nema detaljno uputrstvo .Ja imam citreon saxo i na internetu imam servisno uuptstvo nacrtato do detalja sve evo npr ovo mene zanima da li punto ima.Na mom saxu ima taj apsorber benzinskih para i nalazi mi se u desnom blatobranu .Imam nacrtan ceo put napajanja gde idu creva i sve to evo vidi.

Pa mene zanima ima li punto tako nesto posto sam video da neka crevea idu tu kod amortizera pa ulaze negde dole .A oseca mi se gorivo sve zivo pregledao nigde nevidim nista jedino ako ima taj filter pa da tu negde curka ili mozda na cepu rezervoara ,ali taj cep zatvara normalno sve .

gokiSP

Ne kuzim u cemu je onda problem? Rekao sam ti gdje se nalazi poduda, sam si vidio koja crijeva vode tamo, a i dalje ti nije jasno sta?

Skini desni kotac, skini oblogu kotaca i doci ces do posude. Nju drze 2 m6 matice.

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

pedjolino76

ma hteo sma samo da proverim da vidim ima li neka shema da nerasturam bzvz.

pedjolino76

a i mozda je neko menjao pa da je slikao il tako nesto

draĹžen_na

Jesi gledao samu pumpu goriva dok radi ili kad je auto ugašen? Imao sličan problem na mom puntu, smrdi gorivo a nigdje se ne vidi da curi, tek nakon što bi upalio motor moglo se vidjeti na samom kučištu pumpe gdje curi gorivo.

pedjolino76

gledao sma kad sam podigao sediste sve suvo i ono ima prasine nigde neki trag da curi  sad je hladno al moram ovih dana videti to .

janko

Ovako znaci..danas mi doÅ¡ao čovjek koji je htio kupit mog punta mk2 1.2 8v ..malo ga pogledao i otvorio cep posude za vodu. OtiÅ¡li svako svojim putem i prije pol sata krenem na kavu i služim da mi temperatura na pola nakon nekih 700-800m.  NiÅ¡ta mi nije jasno kako je to moguće a obzirom da je vani hlaadno. E onda služim da nemam ni grijanja e onda stanem i služim da se upalio ventilator e onda služim da izbilo tekućine na čelu kojeg onaj majmun nije zavrno do kraja. Sta sad da.napravim? Litru antifriza imam u bunkeru..jel d a ga nalijem i jel auto treba bit upaljen ili ne?

draĹžen.os

Trebaš naliti svakako, i onda upaliti auto da pumpa protera antifriz. Vjerojatno će ga trebati i odzračiti. Sve zavisi koliko je antifriza izbacio van, :tres:

janko

Ok..znaci prvo nalijem pa upalim ? Pa ne znam kolko je izbacio jer ne vidim dobro al moguće i litru.