GP 1.3 mjt 16v active 75,diesel, god.2006.

Autor zzt, 03 Siječanj 2017, 09:13:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zzt

Pozdrav, moj Gp ima zadnjih tjedana problem pa trebam mišljenje i savjete.
U zadnje vrijeme u više navrata ne želi upaliti, okrenem ključ i sve lampice/svjetla rade ali ne vergla, nema nikakvog zvuka, upali čim se malo pogura.
Akumulator je nov, pregledan je i alnaser koji je u dobrom stanju.
Bio je na više pregleda i svi su mislili da je do četkica alnasera pa eto nije i sada ne znam što bi moglo biti pa tražim neke savjete za daljnje preglede i nadam se popravak.
Nije da svaki put neće da upali, uglavnom dok je negdje na pregledu pali 1000 x bez problema i kao da namjerno meni ispred kuće ne želi upaliti, a živim na malo izoliranom mjestu pa je teško tu zvati nekog da ga pregleda i onda slijedi traženje susjeda, guranje i opet servis gdje radi bez problema i pali bez greške.

Memphis


zzt

Zvala sam danas 100 servisera, nitko mi ništa ne može dok auto pali, kažu da kompjuterska dijagnostika nema isto smisla dok auto radi ok, ja osobno isto mislim da je nešto oko spojeva u volanu. Ništa, sutra idem od servisera do servisera u nadi da ispred nekog neće htjeti upaliti, nitko ne želi pregledavati auto koje pali, a sve što se sumnjalo za sada radi ok.

topolino

U kojem djelu hrvatske zivis, da ti nije bestija malo kablove pogrizla.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

zzt

 :handclap: imala sam za istinu jednom miÅ¡a koji se nastanio u auto ali to je rijeÅ¡eno nabavkom mačke  :action-smiley-039:
Uglavnom nakon joÅ¡ par stajanja jučer, pregleda i svega utvrÄ'eno je da je sve u dobrom stanju te da je problem najvjerojatnije bila nekakva nečistoća na kontaktu od brave do alnasera (ja se ne razumijem puno u aute samo ne razumijem da to nikom prije nije palo na pamet već se uvijek skakalo na probleme tipa sigurno je akumulaor, četke, automat...)
U servisu je jučer upaljen i ugašen opet 100x pa danas na rasporedu vožnja i stajanje cijeli dan da se to provjeri.
Nadam se da viÅ¡e neću kukati nigdje i da mukama mojim doÅ¡ao je kraj.  :grin:

bos

Po meni je neki senzor u pitanju, čim se auto malo pomakne senzor dobije impuls i onda proradi. Nikakve nečistoće od brave do anlasera, previše je tu sporednih kontakata.

zzt

Auto nikada ne ostavljam na servisu bez nadzora, znam što je i gdje se na njemu se radilo, jedino što je čovjek napravio jest čišćenje, ništa mi nije niti naplatio na kraju, nikakvi senzori nisu bili u pitanu, auto sada radi bez problema...banalna stvar može raditi velike probleme!!!

kiky776

Meni više vuče na senzor radilice ili bregaste
Alfa Romeo 156 SP2
Stilo Abarth 2.4 20v
Brava 1.4 12v / 1.6 16v / 2.0 20v /2.4 20v
Alfa Romeo 33 1.3 boxer
Opel Astra dti 1.7

bos

To i ja mislim, sjećam se sličnog problema kod kolege s posla, iako je bio 1.4 benzinac imao je iste simptome. Kad neće upalit samo smo ga pomakli doslovce pola metra i auto pali ko metak, neko vrijeme je bez simptoma i onda opet počne zezat a na dijagnostici se ništa ne vidi. Njemu je bio senzor bregaste u pitanju.