Novo veselje u garaži - Grande Punto 1.4

Autor aquarius017, 16 Siječanj 2017, 17:55:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dr.Grande


Memphis

Citat: aquarius017  u 18 Siječanj 2017, 17:04:11
Koliko troši - rano je za reći iz prve ruke. Prodavatelj tvrdi da troši gradske vožnje oko 7,5lit, a na otvorenoj 5-6 lit. Budemo vid'li. Da troši i 8lit, to je meni ok za gradsku vožnju.

Koliko para - zamjena ključ za ključ, dao sam Stila 1.9 jtd iz 2004. za ovog GP

Nakon jtd-a i njegovog milog brundanja (pogotovo ujutro kad je hladan), ovaj GP mi je prava milina za voziti, motor se skoro i ne čuje, utegnut skroz, nema ni cvrčaka ni šuškanja, ma ništa, divota
Pitam baš jer mislim da troši više čak oko 9 ... jer je težak auto a slabašan motor. Ja bi isto uzeo GP ali 16v ipak on ima 90 ks.

Što se tiče ulja meći Total 9000 to ti je najbolja zamjena za seleniu. A jeftinije ulje ...

aquarius017

Citat: Memphis  u 18 Siječanj 2017, 21:29:01
Pitam baš jer mislim da troši više čak oko 9 ... jer je težak auto a slabašan motor. Ja bi isto uzeo GP ali 16v ipak on ima 90 ks.

Što se tiče ulja meći Total 9000 to ti je najbolja zamjena za seleniu. A jeftinije ulje ...

Tek ću vidjeti koliko troši...

Hvala na sugestiji, meÄ'utim, Total ne bih stavio, to nije čista sintetika niti je navedeno da ispunjava Fiatovu specifikaciju. Ne daje mi se 100kn za Seleniu KPE, ići će Shell Ultra prilikom slijedeće izmjene.
Upravo sam naručio termostat 270kn, to sad prvo moram promijeniti

Memphis

Ok. Ja sam nekada u mareu poslije Selenije sipal Shell HX7 koji nosi fiatovu specifikaciju pa ga je počela trošit. Nakon toga sam prešao na Total i od tad se sve vratilo normalu.

To Å¡to ne nosi fiatovu specifikaciju nema veze jer ...nosi npr. istu MB koji je na totalu i shellu ...  tak da ti to doÄ'e na isto. Nije ni shell full sintetika.

Al ok .. treba se držat knjige .... to je najbolje

aquarius017

Odvozio 50km i upali se lampica motora, a pokazivač temp padne skroz. Ugasim, nakon 5min upalim, lampica motora svijetli i dalje. Auto normalno ide kao i prije. Što bi moglo biti?

Poslano sa Asus Zenfone2


Stilo M

PRODAJEM DIJELOVE ZA FIAT STILO 3V /5V/MW
https://www.njuskalo.hr/korisnik/car-parts001

Memphis

Najbolje ga je spojit na komp pa vidjet koja je greška ostala zabilježena. Možda je nešto riknulo a možda samo kontakt negdje zeza.

aquarius017

Ta lampica motora mi se jučer upalila dvaput. Idem iz Zd prema Ši, upalila se u Pirovcu. Kad sam se vraćao, upalila se u Biogradu. Nekoliko sekundi prije nego se upalila lampica motora, kazaljka temp motora odjednom padne kao da je motor skroz hladan. Nakon gašenja i paljenja motora, kazaljka temp normalno radi, ali lampica motora ostaje upaljena.
Danas sam bio do Pakoštana i natrag, nikakvih problema.
Znam da moram mijenjati termostat, jer motor ne uspijeva postići radnu temperaturu, pa ću baš pitati majstora što on misli da bi moglo biti.

Poslano sa Asus Zenfone2


AntonioK


Mike20

Ovo djeluje ko loš spoj nečega, lampicu motora ecu pali za sve za što izgubi podatak koji mu treba, a nema ga radi možda odštekanog, labavog kontakta i slično

Memphis

moguće je i zbog neispravnog termostata

SEB

najbolje ga je spojit na tester ... može bit x toga
BERTOL AUTMOBILI specijalizirani Fiat,Lancia,Alfa Romeo servis- NOVOST: AUTO STOP brzi servis za sva vozila !!!
www.bertol-automobili.hr
091 62 22 223 SEBastijan Bertol

aquarius017

Dosad sam napravio oko 550km (60% grad, 40% otvorena cesta), prosječna brzina 44km/h, a prosječna potrošnja prema putnom računalu je 6,3 l/100km. Nisam ga još ulio od čepa do čepa pa ne znam da li me laže ili ne :-)

Auto je neki dan brzinski pregledan... sve je mehanički tip-top, ovjes, spone itd sve ok... al kaže serviser da mu se čini kako malkice curi ulje na diferencijalu. Kako auto parkiram u garaži uvijek na istom mjestu, nisam primijetio nikakve kapljice ulja na podu u ovih 10-ak dana kako je auto kod mene. Da se brinem ili ne :-)

DiscoVolante

Na Grande Puntu BC pokazuje cca 0,2l manju potrošnju, bar na mome. Potrošnja ti je odlična, meni je s dizelom toliko, pola grad, pola magistrala.

frend

TakoÄ'er na mome, koji je 2012.godina 1.2 8v, comp pokazuje 0,5 litara manju potroÅ¡nju nego Å¡to je realna