Fiat punto sporting 1.4 16v 2003 god 6 brzina 70 kw 95 konja

Autor fakinzg, 20 Siječanj 2017, 15:32:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

topolino

Da mi kazu mjenjano kvacilo prije par tisuca, a hvata visoko, nude akumulator, garantiraju za km, a auto uvoz. Samo bih rekao NE  hvala.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

fakinzg

Velim neznam,nisam pametan ,auto zbilja dela fino.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk


ccm

Kuplung hvata visoko ak je potrosen. Tak je bilo i na mom. Sad je novi kuplung i hvata normalno, na pola. I mekan je ko da u friski drek gazis :)

Meni je isto redizajn ljepsi, akresivnije mi izgledaju sporting branici na njemu. Ali dobro ti kazu, kad krenes, imas barem 1000â,¬ uloga u to. Gume, veliki servis (kaj god da ti kazu da je mijenjano), kuplung, rega, plus sitnice. To si vec na 4kâ,¬ minimalno. Nije da se ne isplati, imat ces auto koji si zelis sa promjenjenim svim potrosnim dijelovima i sluzit ce te dosta kilometara, samo dobro razmisli da li je to to sto zelis i da li si spreman odvojit tu sumu novaca. Jer garantirano nece biti 3kâ,¬.
Ja sam kupio Alfu uvoz iz Italije, od uvoznika, ali ja sam si postavio budjet i bio sam spreman na ulaganja. I ulozio sam 9000kn u nju nakon kupovine, ali sad znam kaj imam.

Inace, moj punto ti je tu, pa baci oko, bez obveza: http://italia-corse.com/forum/index.php?topic=40846.0
Pitaj ak te bilo kaj zanima. Cijena je okvirna.
Nebu mene niko v mojoj koruzi...

Mike20

Citat: fakinzg  u 21 Siječanj 2017, 15:18:07
Moram si jos razmislit dobro,velim autic mi se svida,opet nije mi hica jel imam 55 ticu složenu pic pic,al sporting taj mi je zelja,

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Kaj će ti dva mala auta, uzmi si jedan malo veći.  :party-smiley-016:
Kao što ti je rečeno, meni bar osobno je previše 4000+ eura za taj auto bez obzira sšto je skoro pa egzotičan s tim motorom i opremom

fakinzg

55 ticu ceka vec kupac

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk


Mike20


cicili

Problem kvacila na tom autu, kad znas da je na kraju, je da je kvacilo tvrdo i trese kod kretanja. Na mom dva put mjenjano 80tkm izdrzi i svaki put isti problem trese kod kretanja nakon skidanja shvatis da je skoro potisni prosao kroz korpu a lamela sasvi uredu.

Ima sam mk2a sporting i mk2b je definitivno bolji od opreme do nacina voznje. I prava je gradska jurilica.

E sad na toj km ti nebi trebao mjenjat nista ako je vozen i odrzavan normalno. Veliki servis  i to je to radi svoje sigurnosti, ako je kvacilo mjenjano. Na mom je tek sad pred 180 tkm ovjes poceo pitat malo paznje odnosno uporista. Auto je spusteno opugama zadnjih 100 tkm bar.

Problem sa mjenjacem imaju svi koji imaju 6 brzina, mozda mk2a kasnije jer je slabiji ali mjenjaci su isti i problemi su isti kako na puntu tako i na stilu itd..

1.4 16v ima 4 bobine direkt na svjecicama i vole crknut jedna po jedna sto je malo iritantno 400kn cca komad ja sam do sad 3 od 4 promjenio.

E sad da li je puno to neznam ali sam stajalista da to nije neka lova velika i ako je auto uredno i ispravno ne razbijano nema hrde vrijedi, jer auto koje ces vozit 3-5 godina bez greske uz zamjenu potrosnih materijala sto je normalno nema vrijednost, a pogotovo par sto eura jer da je to auto 2700 rekli bi isplati se svi.
A u svako polovno vodeci se ovakvim komentarima potrosit ces 1000 eura nakon kupnje.

Naravno sagledaj sta se nudi i sta sve trebas ulozit poslije.

I prednost je sto je to i dalje punto 2 u globalu i dijelovi su jeftini relativno pa tako i samo auto za odrzavat.




Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk


fakinzg

Slazem se, doso sam u taj salon covjek je ispunil papire stavil mi je table probne i veli evo probaj,on nije iso samnom,vozio sam auto 40 min negdje,auto fino radi na leru tiho, cini mi da je poletan tek iznad 3500 okretaja,mjenjac se fino Å¡alta,bez nekog zapinjanja itd,sto se tice cijene fixna je i nejde nikaj dole , dovezen iz italije u 11 mj,sad opet citam 50 posto vele da je oke uvoym 50 posto ne,mislim auto je ocuvan to se vidi,oni su ga upicanili dotjerali sve to stoji . auto ima fakat dobru opremu i sve radi.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk


Mike20

Treba izračunati, koliko koÅ¡ta uvoz takvog auta, pa kad doÄ'eÅ¡ do one uvozne cijene plaćene u Italiji i usporediÅ¡ s ispravnim autom tam, vidiÅ¡ u čemu je stvar. Dosta takvih auta je doveženo bar malo razbijeno i kod nas slagano

cicili

Ne mora to nista znacit to su stara auta a sa talijanima se da dosta cjenkat, pogotovo znajuci njihovu kulturu tesko ga je nac sa toliko god da nije zagreban malo tu malo tamo.

Od kolege sa foruma sto ti nudi svog je isto auto barem na slikama tip top.

Vidi malo pogledaj sta se nudi, provozaj ih sto vise komada da steknes dojam sta valja sta ne.

Neces pogrijesit ni sa mk2a ni b oba auta su zanimljiva za voznju.

B je jaci ali na visim okretajima. Mk2a radi nize pa se na prvu moze cinit jacim od mk2b.

Vidi probaj nabitnije je naci auto sa kojim neces kasnije imat problema po meni, po kojem nije kemijano, nije trul, nije razbijan. A ostalo je sreca. :D

Poslano sa mog HUAWEI P6-U06 koristeći Tapatalk


Memphis

Citat: Mike20  u 21 Siječanj 2017, 15:07:26
Vjerojatno je i bio razbijen, sumnjam da da je vozila neka baka nedjeljom na misu. Rega, servis i ostalo, na taj auto treba minimalno uložiti 1000 eura. Je rijedak auto al puno je to. Za tu lovu imaš Grandea reganoga bar i s istim 16v motorom, novijeg bar 2-3 godine.
kak znaš da je bio razbijen ako ga nisi vidio?

Mike20

Rekoh vjerojatno za toga. Jer inače svi koje jesam osobno vidio su bili bar malo. A kod mene je najbolji primjer toga, iza auto kuće radio na, a tam polovice auta spremne  :roll2:

Memphis


fakinzg

Danas mi dan odluke da ga uzmem ili ne ,haha . zna neko otprilike kolko kosta set zupcastog i tog nemrem danas dobit info niko neradi ?

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk


ccm

Set zupcastog sa pumpom oko 800kn.
Set klinastog oko 350kn
Set kuplunga 1000 - 1500 kn (ovisi koja je tocno getriba i motor)
Nebu mene niko v mojoj koruzi...