Bravo 1.6 multijet trese na leru

Autor bos, 24 Siječanj 2017, 07:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bos

Evo da malo pitam s obzirom da više baš i neznam i nemam ideje što bi moglo bit.
Od prvog dana kada sam ga uzeo uvjeren sam da se auto previše trese na leru. Objašnjenje mehaničara je da je to dizel i mora trest ali u usporedbi s dosta drugih dizela pa čak starijih moje je kao traktor. Vibracije se dosta osjete na volanu i podu auta.
Sada promjenjeni su svi nosači (original), promjenjena je remenica radilice, promjenjen je set kvačila. Sve te izmjene pridonesle su samo blagim poboljšanjima.
Neke stvari me ne bi čudile ali povremeno se dogodi da se auto umiri i radi ko urica. Zadnji put se to dogodilo pred par dana, kako sam mjenjao termostat odlučio sam promjenit i senzor temperature motora. Kada sam ga izmjenio i upalio auto nisam ga prepoznao, radio je odlično. Drugo jutro sve po starom. I čudna stvar, imam osjećaj da se auto jače trese zagrijan nego hladan.

Isprike na podužem tekstu, ali bolje da sve napišem.

Svaka ideja dobrodošla.

Dr.Grande

Kod mene na Grandeu 1.3 se slično zna osjetiti (najviÅ¡e na volanu, nekad i po retrovizoru suvozača) i to sam primijetio da je češće sad po ovim hladnoćama dok se ne zagrije bar malo i doÄ'e na 850 u leru. TakoÄ'er ako sam već do 1/4 rezervara isto zna tako raditi - sad jel to slučajnost ili ne ko će ga znat... Prije dok sam točio gorivo di sam stigao isto je bilo dosta često tih vibracija, sad sam se ustalio na jednoj benzi i vibrira neÅ¡to malo dok ne proÄ'e koja minuta, ali već sam se naviknuo na to jer nekad ga upalim i nema vibracija. Uvijek točim class dizlo.

TakoÄ'er su mi rekli u servisu da se ne brinem oko toga, pa eto viÅ¡e i ne brinem  :D:

bos

Do goriva nije, barem kod mene, vibracije se osim osjete i vide kako si i napisao na suvozačevom retrovizoru, unutarnjem koji put, zračni jastuk na volanu se na oko trese, i primjetim da mi prednja svjetla trepere kada sam iza nekog auta. Za malo mi ne bi smetalo, ali kolega ima alfu 1.9 TD sa nekih 250kkm i ne trese ko moj.

Dr.Grande

Znači kod tebe tako trese cijelo vrijeme i zagrijan i hladan, bez obzira na vremenske uvjete?

draĹžen

Isti problem i na stilu jtd. Kad su veliki minus nevjerovatno je. Krenem od kuće po debelom minusu i idem u zd preko ac. Trese i u vožnji i u letu. Auto ima grub zvuk makar ima radnu temp. Ušavši u zd gdje me čekala temp od plus 6 auto neprepoznatljivo. Tih ne klopoce a vibre 70 pošto manje. Kako? Pa imao je radnu temp na ac gdje ga nisam spuštao ispod 140. Imao sam namjeru kupiti bravo mjet ali kako su mi vibre prisjele na stilu mislim da ću na hdi preci.

punto1976

Ako si sve bitno izvana promijenio moglo bi te ubrizgavanje zezat možda. Morao bi na dijagnostiku koja može vidjet rad dizni.

Miha.

Injektori ili zamašnjak.Kod mene nema ni najmanje vibracije, ni kad ga palim na -15...

punto1976

Rekao je da je mijenjao kvačilo. Valjda i zamašnjak???

bos

Ma sve je promjenjeno u kompletu naravno i dvomaseni zamašnjak. Gledao sam korekciju injektora i samo dva su mi sumnjiva, jedan je na 1 a drugi na -0.8. Ali kako onda objasniti da je neki dan nakon zamjene senzora temperature čudesno auto proradio bez vibracija a drugi dan ujutro sve po starom. Da su injektori onda bi stalno bio problem, valjda.
Iako kada je hladan dosta se čuje tuckanje iz motora i to samo kod dodavanja gasa, kada se zagrije bude bolje, ali ne nestane skroz.

punto1976

To tuckanje zna dolazit od dva najčešća uzroka, dizne ako nisu ok i faza motora nije ok.

bos

A da li se može na neki način provjerit faza, ovako bez da se razupči motor??

franjo-fritz

ex barava 1.4-12v ar 159 jtdm 2,4 oc.t. tuning brava 14.12v.80ks ex fiat tipo 20.16v . 16.8v 90ks  alfa164 20t  opel kadett 20.16v gsi ar 155 1,7-8vts.. 155 2,0-16ts. Honda civic 1,5 sedan projekt 250ks

punto1976

Ne mora se skidat remen, samo poklopci.

bos

Evo sad malo prije sam gledao baš remen koji ide preko alternatora, i gledajući njegov natezač dosta se trese, tj. na oko vidim da se trese, recimo da se miče oko pol centa od sredine. I s te strane mi dolazi neki čudan zvuk kao da se čuje ležaj, tj neko zujanje.
Da li bi mogao upaliti auto ako skinem dole stazni remen? To bi riješilo možda odmah pitanje da li do nečeg vezanog s njim ili ne.

punto1976