Bravo 1.6 multijet trese na leru

Autor bos, 24 Siječanj 2017, 07:49:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bos

ÄŒistio, EGR je mjenjan u 9.mjesecu lani jer je stari krepao.  Nakon čišćenja tih senzorića nije bilo nikakve promjene, kao da im blato nije ni smetalo. A MAP je bio skroz sljepljen.

Miha.

Blokiraj ga pa vidi. Nemaš kaj za izgubit.

bos

Znam ali imam DPF pa to malo komplicira stvar.

Multijet

Slobodno blokiraj pa vidi, neće mu ništa biti,provjerio na svojem multijetu koji isto ima dpf, upali lampicu ali vozi bez problema. Moguće je da mehanički dio egr-a ne radi ispravno.
0989739290

AntonioK

Onda da nije povuka kakav mulj,vodu,zrak iz rezervara :neznam:

bos

Da li možda netko ima podatak koja bi trebala biti količina zraka u postocima u ispuhu koju mjeri lambda sonda dok ja auto na leru?? Da li je to 5, 15 ili 25 posto?

Multijet

Hmm, pa kaj nema referentna vrijednost na dijagnostici,fes ili mes-u. Ja nisam to gledao.
0989739290

bos

A nema. Bar ne ova verzija koju ja imam.
Zasad sam iskljucio MAP senzor,njega sam ispitao i on je ok
Za MAF moram nac nekog tko ima multimetar s opcijom mjerenja  frekvencije. A za lambdu bi mi ovaj trazeni podatak malo olaksao test.

AntonioK

Najbolje ti je otići izmjeriti ispušne na tehnićki

topolino

Na dizelu ispusni plinovi beskorisni. Ako ne kuri kao lokomotiva nece nis saznati, a ionako onda vidis da nesto stvarno ozbiljno ne valja.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

bos

Evo da dodam jednu zanimljivu stvar. Probali ja i frend upaliti aute u istim uvjetima, oba su dizel isti motor.
Na plus 5 stupnjeva njegov digne okretaje i tako radi neko vrijeme, moj odmah padne na normalne okretaje, kao da ne prepozna da je vani hladno.
I onda recimo danas na +7 stupnjeva digne okretaje kod jutarnjeg paljenja, iako manje nego od frenda na +5.  Primjetio sam da čak i kada je bilo hladnije ujutro nije uvijek kod prvog paljenja dignuo okretaje.

Za usporedbu, kada sam mjenjao senzor temp. vode i upalio auto nakon toga odradio je taj recimo čok na iznad 1000 okretaja i nakon toga je radio bez ikakvih vibracija. Nakon gaÅ¡enja i paljenja sve se vratilo na staro. 

Miha.

Kod mene na debelom minusu padnu nakon par sekundi okretaji na normalu.

bos

Ako je tako onda je to mozda i normalno.  A tvoj je isto 1.6  ili 1.9?

Miha.


Multijet

Hmmmm, moj nije nikada dizao okretaje sada kada je bilo -18 ili kada je ful na hlaÄ'enju na +40, uvijek drži na 850 okretaja. 1,9 mjet 8v. Po gore navedenom bi trebalo da digne. Mes niÅ¡ta ne registrira. ?.
0989739290