Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

topolino

Uffff onda bi 70% auta u RH imali iste probleme zbog jednog izleta u rezervu. Ili ti je postopan filter goriva (ja sam imao gusenje motora kod veceg opterecenja i ubrzanja), ali potrosnja i gusti sivi dim vise izgleda kao da vozis dizel. Bez diagnostike ces tesko otkriti sta je problem.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Susiah

ovo izbacuje!

trenutno je mehanicar skinuo gornju lambda sondu i sad auto ide ok, ubrzava bez problema, nema trzanja, ni iznenadnog gubljenja snage tj. da ne prima gas, stavljao je neku drugu sondu sto je imao u radnji i problem je isti bio kao i sa postojecom
rekao mi je da pokusam naci neku polovnu i vidim dali ce se sta promjenit

dali ja mogu vozit sad neko vrijeme ovako bez sonde, rekao mi je da ce potrosnja goriva sad biti vec, jel tko zna za koliko?

Puntigamer

Možeš normalno voziti ali uz povećanu potrošnju i smanjene performanse motora. Tj. motor će ti raditi po zadanim parametrima koji su spremljeni u ECU.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Puntigamer

Potrošnja će ti biti nešto malo veća cca do 20%

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk

Susiah

nasao lika koji ima Punta za dijelove, stavljena gornja lambda sonda i sad auto radi ok, kratko sam ga isprobao, cisto da vidim kako radi, nadolazeci radni tjedan ce pokazat bolje dali je to to
kad smo stavljali ovu tek sam onda vidio da je mehanicar prije bio odstekao obe lambdne, sad nisam siguran dali sam trebao odmah i donju zamjenit, koliko je ona uopce bitna za rad motora i potrosnju, znam da je ova gornja bitnija

takoder dok je mehanicar isprobavao dali je problem lambdna, iskopcavao pa ukopcavao tokom voznje, jednu pa drugu pa obe i tako u krug, ako sam dobro upamtio kad je ovu donju iskopcavao na istrument ploci uopce nije signaliziralo nikakvu gresku to mu je bilo cudno

sad pretpostavljam bi ga trebalo dobro ispuhat...

Mike20

Resetiraš ga, otpoji kleme preko noći

Susiah

jel mi mozes objasnit zasto, te dali obe kleme treba odspojit ili je dovoljna samo jedna -

Mike20

Mairon

Jednostavno pitanje, crko servo skroz. Da li može šta biti ako nastavim voziti par mjeseci auto dok ne radi ?

Da li takva vožnja radi presing na letvu ili nešto treće ? Ne želim ulagat u auto više, pa bi se tako vozio, nije mi teško vrtit volan, bitno mi je samo glavno pitanje.

topolino

Skkini motor dolje da ti bude lakse motat. Letvi nebude nista.

Mairon

To nisam znao, znači ako skinem motor onda bi se okretalo kao punto bez serva općenito. Jer ovo na mjestu je 2x-3x teže okretat nego punto jedinica 55 koju sam davno probao.

Å to se tiće senzora, on ima plavi kabel. A ovi koji se prodaju su sa žutim i navodno ne paÅ¡e. Zato nisam to sreÄ'ivao. U globalu 6 godina imam auto, i crko bi servo tu i tamo pri parkiranju, ugasi i upali i vozi dalje. Obično ako je senzor počne sve češće i doÄ'e do ovog dosta brzo.

Na dijagnostici kad crkne baci da je senzor u pitanju.

Najlakše bi bilo čitav stup volana s drugog auta prebacit, ali je i to rizik.

topolino

Moze biti i da imas pad napona kada zamotas do kraja pa motric potegne struje ko veliki, onda elektronika poblesavi. Meni se znalo desiti da motoric hoce vrtiti stalno volan u jednu stranu.

topolino

Glupi edit...
Uglavom zamjenom akumulatora ta pojava nestala. Jos zna neraditi posle paljenja auta, ako ti se auto ugasio.

Mairon

Ma smeće je čitav city volan, mogli su staviti normalan servo. Aku mi je nov, nije do njega. Motorić je prelootan, nije do njega.