Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Susiah

kako pravilno odzraciti rashladni sustav?
vec se par dana mucim s tim, svaki put kad upalim auto i dodajem gas da krenem cujem ''klokotanje'' vode ispred suvozacevog sjedala
rashladni sustav radi ok, termostat otvara, ventilator se pali, temp. je na sredini, crijeva nisu tvrda, ali me izludi taj zvuk, bas se ono jako cuje uglavnom kad auto miruje pa ga upalim, tokom voznje nisam zamjetio taj zvuk

otvarao sam ventilice i na velikom hladnjaku i onaj ispred kabine, malo otvorim ne skroz do kraja, na ovom prvom nekad izlaze sitni mjehurici, dok na ovom ispred kabine zna bacat kao kad voda vrije, vjerovatno kad bi taj ostavio na duze da je otvoren bi mozda i izasao sav zrak, ali problem je sto prebrzo gubim rashladnu tekucinu

takoder me zanima kad je najbolje provjeravat razinu rashladne tekucine, ja vise neznam ni koliko je tocno imam unutra, posto sam je non-stop morao nadolijevat dok sam pokusavao odzraciti na ventilu ispred kabine, bas ono prska previse na njega

Susiah

evo sad sam isao provjerit razinu, nakon sto je auto 3h mirovao, razina je bila ispod oznake min., sad sam nadolio vode skoro do oznake max. jedan prst manje

jel ovo sad tocan pokazatelj stanja sa rashladnom tekucinom

g3ar

možda sam u krivu.

Mjeri tekućinu kad je hladan, uzmi u obzir kad se zagrije da nivo tekucine raste. Stoga ugrijani nebi trebao prelaziti MAX crtu.

Kad smo kolega i ja mijenjali anitfriz u svom 1.2 8v sipali smo do vrha odnosno dok nije pocela teci tekucina na ventilu koji ulazi u kabinu kao i na ventilu na hladnjaku. Upalili auto da digne temperaturu i otvori termostat, zatim smo ponovno lagano otvarali ventile. Mora ti curiti tekucina (ne ici zrak na ventilima).

Prvo bih ti rekao da nisi dobro ozracio posto ti izlaze mjehurici.

Drugo, lako moguce je da ti je hladnjak kabine (grijanje) zaštopan lagano (zna se i meni nekada čuti da voda "klokoče" ali dobro grije pa ne diram.
<3JTD

Susiah

nisam mjenjao rashladnu tekucinu, nego se taj zvuk pojavio sam od sebe nedavno, od kako je zahladilo, nije se culo nikako preko ljeta

grijanje radi ok, ja mislim... neznam kako bi trebalo radit kad je sve uredu, po cemu da se ravnam, budem sutra malo vise paznje posvetio grijanju, kad krece grijat i koliko jako

ali ovo sto sam vidio pri ovih par pokusaja da ga odzracim je ludost, znaci lagano odvrnut ventilic ovaj ispred kabine, a ono na njega prska kao da promuckas gaziranu vodu i probusis bocu

the-rider

Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far the wall moves after you hit it.

Mike20

Mislim da ti je izmjenični dvokliznik u kontrafazi  :roll2:

Da, brtva glave je načeta, vrlo vjerojatno

Mairon

Meni se isto čuju slapovi u kabini. Prije godinu dana je mjenjan unutarnji killer. Brtva je raÄ'ena prije 60tkm ili 7-8 godina. Vuče ok, grije jako. Brtva znači ?

Mike20

To može biti skroz mala rupica na brtvi, i može to trajati jedno vrijeme prije nego počne trošiti primjetne količine antifriza ili nabijati kompresiju u rashladni sustav da izbacuje antifriz.

Naravno, ako je sve dobro odzračeno, jer Punto 2 nema samoodzračivanje

Susiah

brtva glave je radena prosle godine pa hebemu nije valjda da mehanicar nije uradio posao kako spada :/

venom

Nisi dobro odzračio.
Odvidaš odzračnik na crijevu, u kabini okreneš ručicu grijanja na max, ulijevaš antifriz dok ne počne izlaziti antifriz bez mjehurića.
Pomalo ulijevaj antifriz.
Nakon toga otvori odzračnik na kileru.
Nakon što stanu izlaziti mjehurići i krene antifriz, odzračio si taj ''super fiat system''*

Mairon

Pri stiskanju gasa se čuje prolijevanje vode. Grije kao nikad prije. Mislio sam da treba ponovo odzračit i jesam još jednom i isti je zvuk.

Mike20

Odzračuje se kad je ful vrući motor, odzračiš nekim alatom ili debljom rukavicom

venom

Susiah

evo bas maloprije dosao od mehanicara koji je ispustio staru rashladnu tekucinu, stavio novi antifriz i odzracio sustav i taman kad sam krenuo kuci opet se krenulo cuti to prelijevanje vode od podrucja ispred suvozaca

jutros sam pratio kad sam isao na posao trebalo je otprilike 2-3 minute odnosno 2-3 km da auto dode na radnu temperaturu i kad sam pustio grijanje izlazio je vruci zrak znaci da hladnjak kabine nije zastopan

Mairon

Susiah, identično je kod mene. Isti slučaj. Odzračeno ponovo, ali preljevanje se čuje ispred suvozača. Auto normalno ide, ne dimi, mirno radi, potrošnja je ista kao i uvijek. Svašta...