Punto mk2 1.2 8v problemi

Autor dasypeltis, 03 Srpanj 2017, 13:03:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Susiah

kako se postavljaju vrhovi pakni u odnosu na potisni dio cilindra, jel moze malo objasnjenje kako to sve pravilno ustimat, prvi sam put sam zamjenio pakne pa neznam dali sam uradio sve kako treba, rucnu znam da moram zategnut jer mi ne hvata kao prije

topolino

A sta si radio sa rucnom da ne hvata kao i prije? To pitas za zadnje diskove ili prednje?
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

Susiah

radi se o straznjim kocnicama, nisam nista posebno radio sa rucnom, samo skinuo sajlu koja ide na onaj dio dolje kod pakni, te je vratio na isto mjesto poslije, Punto je mk2a bez abs-a
kako testirat dali je sve postavljeno kako treba, kad pritisnem noznu kocnicu potisni dio izlazi iz cilindra i gura pakne vani, poslije moram rucno vratit taj potisni dio unutra da bi mogao stavit dobos, sad neznam tocno gdje potisni dio treba biti

topolino

Zaboravio sam vise postupak. Nisam siguran trebas li skinuti osigurace i onda nategnuti ferode prema vani da namjestis zazor ili ih samo izvlakacem poguras vani. Vratis bubanj i stisnes kocnicu, te poslje dotegnes rucnu ako treba.

topolino

Dobro si namjestio. Na klipovima imas utor u koji ti sjedne feroda i on mora biti stisnut skroz unutra. Nategni gumice klipova malo da vidis curi li ulje, ako curi mjenjaj ih u paru. Ovako kako su slozene donji dio feroda poguraj vani koliko ide sa odvijacem ili izvlakacem. Obavezno ocisti tarne djelove bubnjeva sa brusnim papirom i ferode isto. Vrati bubnjeva nazad i stisni kocnicu, rucnu onda podesavaj po potrebi.

P.S.
Zanemari prijanji post (ispade ovako kada nemas opciju EDIT!!!)

Susiah

hvala ti puno na savjetima topolino, molim te reci mi ako znas kakvo bi ponasanje cilindra trebalo biti kad stisnem kocnicu(kad je auto ugaseno), nekom logikom bi obe strane trebale u isto vrijeme ici vani, zar ne?
kod mene ide samo jedna, dok druga miruje i tako na oba kotaca
ja sam pozicionirao pakne tako da imaju blagi kontakt sa dobosom, dok okrecem dobos rukom, on se okrece bez problema, ali se i osjete pakne da ga dodiruju
a sto se tice rucne nju sam zatezao na ovom dijelu prikazanom na slici, ali nista bolje ne drzi, jedino ranije hvata, stvarno neznam sta sam mogao zeznuti prilikom mjenjanja pakni da sad rucna dosta slabije hvata

topolino

Vjerojatno si pregrijao ferode. Se sjaje mozda? Ferode bi trebale biti tako podesene, da dobos lako stavis i vrtis, dokle da nisu predaleko od bubnja (trazi malo osjecaja i iskustva). Na autu je sustav single leading shoe, sto znaci da kocis uvjek jednom ferodom.  Razlog tome jest sto da imas twin leading shoe sistem kao i motocikli na prednjem kotacu onda ti rucna ni kocnica nebi drzale kada bis isao u rikverc.

Memphis

Citat: Susiah  u 30 Srpanj 2018, 21:29:28
hvala ti puno na savjetima topolino, molim te reci mi ako znas kakvo bi ponasanje cilindra trebalo biti kad stisnem kocnicu(kad je auto ugaseno), nekom logikom bi obe strane trebale u isto vrijeme ici vani, zar ne?
kod mene ide samo jedna, dok druga miruje i tako na oba kotaca
ja sam pozicionirao pakne tako da imaju blagi kontakt sa dobosom, dok okrecem dobos rukom, on se okrece bez problema, ali se i osjete pakne da ga dodiruju
a sto se tice rucne nju sam zatezao na ovom dijelu prikazanom na slici, ali nista bolje ne drzi, jedino ranije hvata, stvarno neznam sta sam mogao zeznuti prilikom mjenjanja pakni da sad rucna dosta slabije hvata

Cilindri moraju ić jedanko van. Provjeri korektor kočenja na strani na koji ti cilindar ne izlazi.

Polugu od ručne na pakni vrati nazad do zuba ... onda kreni štelat kočnice ...

Memphis

pod uvjetom da ti doboš nije potrošen .... jer ak je onda buš samo napravil ***.

Susiah

znaci da ipak klipovi iz cilindra prilikom pritiska na kocnicu pritiscu obe pakne jednako na dobos
znaci da su kod mene oni neispravni ako guraju samo jednu, jel mi mozes objasnit gdje se nalazi korektor kocenja

Tihich

Regulator ti stoji otprilike na sredini zadnjeg mosta, od njega ti izlaze lajtunzi od zadnjih kočnica i ima na sebi malu polugu koja je federom spojena na šasiju

Memphis

Citat: Susiah  u 01 Kolovoz 2018, 20:46:12
znaci da ipak klipovi iz cilindra prilikom pritiska na kocnicu pritiscu obe pakne jednako na dobos
znaci da su kod mene oni neispravni ako guraju samo jednu, jel mi mozes objasnit gdje se nalazi korektor kocenja
Nisam razumio. Jel tebi jedan cilindar slabije se širi od drugog (lijeva vs desna strana) ili misliš na klipove jednog cilindra?

Susiah

znaci imamo cilindar iz kojeg izlaze klipovi s lijeve i desne strane, ja kad stisnem kocnicu izlazi samo ovaj desni dok se ovaj lijevi ne mice nikako, ista stvari se desava na oba kotaca

Multijet

ÄŒini mi se da ti cilindri sa klipićima doÄ'u negdje oko 30-50 kuna komad. Ako ti se da zezati imaÅ¡ i set gumica za reparaturu
0989739290

Memphis