Check engine lampica blinka Punto 2012 , 1.2 8v, 51kw

Autor frend, 05 Listopad 2017, 08:34:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

frend

Pozdrav, ovo mi se dogaÄ'alo nekoliko puta kad sam prao auto u autopraoni(na traci) , pa sam mislio da je problem s odvodnjom vode, Å¡to je možda i istina, i to bi prestalo nakon 10takm min nakon izlaska iz autopraone kad se osusilo. Jutros prilikom vožnje počeo je auto trokirat i blinkat check engine lampica, isto kao i u autopraoni, i kad stiscem gas, auto kao da ga ne prima, to je trajalo negdje minutu, stao sam sa strane, ugasio auto, upalio i dalje je bilo sve ok.

Mike20

Uvijek , ali UVIJEK kad se upali lampica check engine, trebalo bi dijagnostikom provjeriti o čemu je riječ. Ne mora biti direktno točno što dijagnostika napiše, al je uvijek nešto vezano oko toga.

Nisam skužio da li si prao sam auto izvana ili i motor.
Ak je samo izvana, voda nebi smjela nigdje doči do vitalnih dijelova.
Očito je negdje došlo na strujni dio, neki konektor nečega

Ovako se može nagaÄ'ati svaÅ¡ta, a preko foruma nemreÅ¡ auto popraviti

frend

prao sam auto izvana, sumnjam da je prilikom pranja voda došla zbog odljepljene gume ispod haube koja bi trebala odvoditi vodu. No jutros nisam prao auto, a to mi se dogodilo u vožnji, idem sutra na dijagnostiku pa cemo vidjet.

frend

Jutros bio na dijagnostici, kaže majstor, javlja grešku na 4.cilindru, mogu bit 3 stvari, kablovi, svjecice ili bobina. Kaže da je jedan kabel malo oštečen,tako da misli da je to, zamjenit cemo kablove i svjecice pa vidjet, bobina je ipak skuplja!

Mike20

Pa nije tak jako skupa, 400kn Magneti Marelli, koliko vidim po slici, da je jedna za sva 4 cilindra

frend

Situacija ja sljedeca, bio sam na dijagnostici, pokazivalo je greÅ¡ku na 4. cilindru, majstor je rekao da postoje 3 mogucnosti, svjecice, kablovi ili bobina. Probao je zamjeniti sve, jel se problem nije popravljao, tek nakon 3 para kablova je problem rijeÅ¡en. stavljeni su bosch kablovi jel na magnetti marelli se nije situacija popravljala, takoÄ'er mi je rekao da na tim autima zna *** komp sto se tice paljenja 4. cilindra.