Imao prometnu, pukao ključ u bravi paljenja

Autor Echo, 24 Prosinac 2017, 17:35:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Echo

Dogodila mi se danas prometna, udario sam u zadnji kraj BMW-a koji je naglo zakocio i stao nekoj babi koja je izletila na pjesacki. Meni je pak malo iza izletio s druge strane jedan auto na cestu, koji je stao na pola i bi i ne bi... ja sam isao po glavnoj cesti, prekasno kocio, kotaci blokirali (nemam ABS ni nista) i samo sam odklizao u bembu... da stvar bude gora bemba je imala kuku pa sam sredinom haube, točnije znakom izmeÄ'u I i A pogodio hehe... branik, donji i gornji vezni lim, kiler, hauba su totalka, pukla je kutija filtera zraka, lijevi blatobran se malo popigao, desni je dobar, obje lampe su gotove, pukle su prednje kopče od kutije za osigurače, pukla zaÅ¡titna plastika oko akumulatora. Sve to mi je recimo ok za zamjeniti, ali nosači veznog lima su se popigali, to me muči, da li se to da kako samo izravnati? I druga najveća bolja mi je Å¡to sam pogodio koljenom u ključ, pukao je u bravi... kako se radi o glavnom ključu, a rezervni nije kodiran, ne znam kako ću upaliti auto... imam kodove za ključeve, ali ne znam niti tko radi kodiranje niti koliko koÅ¡ta...ukratko imam dosta Å¡tete na autu, ulje nije nigdje curilo, sutra ću nastaviti raskapati limariju da vidim Å¡to kako je...motor djeluje da je u centru, kotači se okreću do kraja u lijevo i u desno bez problema, malo samo struže unutraÅ¡nja zaÅ¡tita blatobrana... sada Å¡to se tiče dotoka goriva, da li punto ima onaj auto shut off ako se dogodi prometna pa to treba resetirati ili kako?

vlatko11

Ako nisi nosači baš full posavijani da se izravnat. Imaš prekid goriva u sudaru. Nalazi se kod duvozača ispod armature. (uz desni rub dole.napipa se lako,tamo gdje ti je onaj trokutić koji sakriva šaraf koji drži armaturu=

Echo

Poslikati ću sutra detaljnije kad skinem branik, ali bojim se da je dosta unutra ušlo i popigalo jako. Itko ideju za izvadit ključ?

tomozuki

Jesi probao klijestima za osigurace? Tako sam si ja izvadio puknuti kljuc iz motora
Zastava 750/ Fićo ,  Renault 4 1.1 8v ,  Fiat Ritmo 70 cl 1.3 8v ,  Hyundai Accent 1.3 12v ,  Fiat Bravo 1.4 12v,  Fiat Punto mk2 1.2 16v , Peugeot 307 1.4 8v, Peugeot 307 sw 1.6HDI

Echo

Nisam ali duboko je unutra, nije baÅ¡ na početku...kontao sam čeličnom žicom debljine ključa ili zeru tanjom no ne ide  :82:

Puntigamer

Jel BMW imao euro kuku ili onu fiksnu?
Ako je imao euro kuku onda postoji neka mogućnost naplate štete, provjeri kod svoje osiguravateljske kuće.

Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk


Mike20

Nema.

Da je BMW imao iza priključen plug, to ne mijenja krivnju što mu se zabio od iza.
Eventualno mu može policija napisati 300kn kazne Å¡to je imao euro kuku a nije vukao prikjlučno vozilo, Å¡to OPET ne mijenja ni umanjuje krivicu za izazivanje prometne nesreće, ide mu ili neprilagoÄ'ena brzina ako ima tragova koćenja ili ne držanje razmaka, oboje 500kn+1000kn za izazivanje prom. nesreće s materijalnom Å¡tetom.

Osim ako ovaj iz BMW-a nebu imao ozljede vrata, a ima itekakve argumente s obzirom na Å¡tetu na tvojem autu, onda je 500+2000kn

AK si već dobio na licu mjesta kaznu, plati tih 750kn i svoje si riješio

Bravu rastavi, izvadi uložak pa vidi dal možeš s druge strane nešto napraviti.
Izrada kodiranog ključa je 200tinjak kn.

Ako su se nosači veznog lima svinuli, tj. krakovi šasije koje spaja vezni lim ispod branika, naravno da se da, ako neide izvlačenjem, ide rezanjem

Echo

Da krakovi šasije su spigani...našao sam cijeli drugi punto za dijelove, pet vrata, isti motor, e sad nije iste boje... kad idem na vanredni tehnički da mi vrate tablice, jel smiju hauba i branik biti druge boje? U originalu imam obične plastične crne branike a ovaj punto drugi je isto crni

Mike20

Ne. Moraju biti svi elementi iste boje, u protivnom ti mora stajati viÅ¡ebojan u prometnoj. Iako je bilo raznih tumačenja, krov druge boje takoÄ'er zahtijeva upis u prometnu viÅ¡ebojan .

Al ako je auto crni i imao crne lakirane branike, A ti staviš crne nefarbane, to nema veze

Echo

Ja imam crveni Punto koji nema lakirane, nego obične crne branike. Pa sam mislio staviti od crnog Punta koji uzimam za dijelovi (koji je crni) prednji branik i haubu u crnoj boji jer sada to pošpricati u garaži da se osuši je ''nemoguća misija'' a nemam novaca da to vozim nekome da mi radi, nego ću ga sam presložiti uz pomoć frendova u kućnoj radinosti.

Echo

Slike pa procjenite sami, ja sam 50:50 trenutno popraviti ga ili isčupati mašinu i sve nove dijelove koji su u njemu, presložit na drugi i registrirat ga, s obzirom da je napravljen veliki servis, komplet zadnje kočnice, nove gume, novi akumulator i još ponešto unazad 1000 km ili mjesec dana.

























eLaCiD

Kažeš da ti nije problem zamijeniti dijelove koji su razbijeni.. Kaj se tiče limarije mislim da bi se to dalo urediti po sistemu sam svoj majstor. Flašncug i dva čekiča. Ljetos sam imao slično sa svojim Puntom. Ovo kod tebe dalo bi se izvuči za jedno popodne.

http://www.italia-corse.com/forum/index.php?topic=40627.msg683086#msg683086

ÄŒisto radi ideje Å¡ta i kako.  :smile:
098  38 77 11
elacid@net.hr

Echo

Ja mislim da je kod mene to malo puno više nego 2 cm xD

topolino

Skini dole vezni lim i hlanjake, ocisti sve od smeca i onda vidi koliko su krakovi savijeni. Ovako na nekim slikama izgleda solidno, na nekima da je mulda savijena, motor pobjegao prema kabini.
ex giallo 126 Polski fiat, e rosso Ritmo 105 TC :D
Face free dude :DD:

bubinho

Upisi si u youtube arthur tussik, lik popravlja nemoguce, pa cisto da vidis neke njegove metode  :to: