Grande Punto 1.3Mjtd slabo vuće

Autor alister, 16 Ožujak 2018, 08:40:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alister

Znalci trebam pomoć.

Znači u pitanju je Grande punto 1.3 multijet te je problem što je do 2000 okretaja mrtav, a pod tim mislim da žena ne može izaći iz garaže na sveticama jer nema snage (dok se auto odluči da bi se pokrenuo spusti se rampa). U vožnji se osjeti da je auto slabiji, ali samo u nekoj normalnoj vožnji (čitaj gradska), autocesta i malo žešća vožnja na višim okretajima nema tih problema.
Bili kod više majstora, promijenjen EGR jer su genijalci išli rezati iglu pa se počela lampica paliti, promijenjen senzor tlaka usisa i napravljeno čišćenje tog dijela sustava, osim usisne grane. Nakon toga je auto malo živnuo i bolje ide, ali i dalje nije kao prije 3 mjeseca. Stavljen za probu i drugi mjerač protoka zraka, i ista priča-
Još budem očistio usisnu granu, ali da li imate kakvih ideja što i kako dalje?

Multijet

Ako ne izbacuje nikakve greške, na otvorenu cestu i peri ga oko 4000 okretaja. Mora se dobro zagrijati,pa kada prestane dimiti crno pa plavo pa bijelo onda si spalio sva sranja i trebalo bi biti dobro. Vozio mk2b 10 godina s tim motorom a i meho kaže da oni u ovlaštenom tako riješavaju većinu problema. Taj motor voli okretaje, grad ga ubija.
0989739290

alister

dijagnostika ne izbacuje nikakve greške, napravio sam to na zaobilaznici, 15km u 4 brzini i nula bodova. Jedino ako je ta usisna toliko puna da ne može motor disati

Multijet

Ja sam prvi i jedini put čistio egr i granu na 160kkm, nakon toga vozio do 210 kkm i prodao,joÅ¡ i danas vozi.  Bilo je neÅ¡to gareži u grani. Vozio ga 3-4 puta godiÅ¡nje na more tak da i nije bilo vremena da se nataloži.
Ako je pretežno gradska vožnja i žena za volanom, moguće da je zagušenja i 15 km vožnje mu je malo. Koliko ima km?
0989739290

alister

Auto ima 150k km, i žena ga vozi, ja vozim Punto Mk2b s tim motorom sa 180kkm na satu.
Recimo da ima 80-20% grad - otvorena cesta/autoput. Za vikend ako bude vrijeme poslužilo budem očistio granu koliko se bude dala, pa ćemo vidjeti.
IÅ¡ao sam par puta s njim na posao ovih dana, zaobilaznica Rugvica - Buzin i on bez probleme potegne do 160km/h, Å¡to mi je joÅ¡ luÄ'e kada nema snage u prvoj brzini.

Miha.

Mougće da te nešto s turbom ***.